Реклама / Ads
15| 28957 |25.07.2017 ГЛАСЪТ

Как станах „враг на народа” в Марианската падина на Цацаров

.
”Нещо” от Марианската падина на Цацаров...
Главният прокурор пропадна в Марианската падина. Обществената. На 6366,4 км от центъра на Земята. Няма измъкване. Наоколо са само амфиподи... И да имаше доскоро някакъв хипотетичен шанс за измъкване, след Обвинителният акт по делото „КТБ” и „Суджук-гейт”, вече няма.
 
Доскоро някои смятаха, че „ЦУМ-гейт”, „болтовете на Лозан Панов” и твърденията на прокуратурата, че се е реформирала са дъното. „Обсесивно-компулсивните смешки” на необходимия пеево-цацаров любимец Гешев за Луната, зашитата глава и „несъзнаващия какво върши” главен свидетел Лазов обаче доказаха, че положението е клинично. Скъса се и кислородната връзка с действителността...

 

Да бъде защитаван Пеевски по начина, по който го прави прокуратурата, Борисов и държавните институции е диагноза. Просто защото българите не са слепи и глухи за свинщините на Пеевския кръг Кой. Затова доверието в прокуратурата е 6%, а недоверието – 94%. Ако продължава в този стил и дух държавното обвинение ще се занули. Гражданите от своя страна ще подлагат на съмнение, подигравки и критики всяко негово действие. Фиаското с Обвинителния акт по делото „КТБ” и последвалия „Суджук-гейт”, изстрелян в публичното пространство за да отвлече вниманието от политическия разгром на банката са достатъчно доказателство.

 

Е, посмяхме се на двучасовия моноспектакъл, изнесен от Сотир Цацаров под формата на пресконференция, но всъщност трябва да ни е тъжно от тоталното подценяване на гражданството и унижението, на което се е съгласил главният прокурор. Не научихме само колко чер пипер, бахар, сол и други подправки се тъпчат с месото и сланината в червата, но то е, защото е голяма тайна...

 

Дайте един суджук на премиера, бе хора, призоваваха от радио Z-Rock. Подкрепяме идеята, защото от скромност и бедност др. Борисов ще остане гладен...

 

Поведението на прокуратурата и институциите отдавна се обясняват с очевидното - зависимости и лична изгода. Човек трябва да зависи единствено от себе си. Хората са свободни, а зависимостта ги прави глупави, нанася им непоправима рана. Казва го Оскар Уайлд. Колко просто. И зловещо.

Марианската падина...

 

Тези редове не са адресирани към Цацаров и котерията край него. Както стана ясно, жанрът „отворено писмо” е обсебен от лица като Маргарита Михнева. Това го обезмисля. Думите ми са за хората, които знаят какво е нормално: свобода, възможност за работа, право на различно мнение. Тези хора са ми скъпи и нужни, защото са разбрали - отдавна или по-отскоро, - че България е безправова държава и е такава заради Цацаров, Пеевски и Борисов.

 

Не ме интересува колко струва подкрепата на пеевските медии и на субекти като Михнева, Крачунов и Беновска за властта и дали тези хора тънат в зависимости.

 

Изявите им все повече ме радват, радват и останалите нормални хора, защото именно те са най-силното оръжие срещу статуквото. Както те настройват хората срещу задкулисието – никой не може да го направи.

 

Като прибавим към тях дължащите милиони на фирми, свързани с КТБ, но кой знае защо не попаднали в Обвинителния акт мастити издатели Блъсков, Гочева, Тошев и Бозукова – картината добива завършен вид. И по врубелски мрачна... А защо Цацаров и НАП не се интересуват от произхода на парите, с които те издържат губещите си издания – остава дълбока тайна. Това е отказ от изпълнение на задълженията. И погазване на закона. Любопитно е също дали луксозните им имоти не са плод на висенето пред кабинета на банкера Цветан Василев... Което ги прави много подходящи за свидетели по делото.

 

Очевидно Цацаров, Борисов и Пеевски харесват точно тези хора да им лъскат имиджа. Да са им живи и здрави. Очевидно планът е правителството да си отиде след няколко месеца. С такава подкрепа и действия и това ще е „подвиг”.

 

Медийните талибани ще предадат сегашните си благодетели както предадоха банкера Цветан Василев. В това отношение талантът трябва да им се признае.

 

Марианската падина... Пропадане с фатален край.  

 

Огнян Стефанов

 

П.П. Знаех, че ченгеджийството е живо в черепните кутии и сърцата на висши представители на статуквото. От доста получавам доказателства, тук действат най-мракобесните практики от времената на Сталин, Берия и Ягода. В страна член на ЕС! За период от една година прокуратурата ми повдигна две обвинения. Тъпи и абсурдни, по казуси с изтекла давност. Не са свързани с КТБ, както твърди ерихонската тръба Михнева. Сигурно от държавното обвинение много биха искали, но не е имало как да ме свържат, въпреки подслушванията, следенето и ровенето до девето коляно. В понеделник ми звъни кварталния – наредили му от прокуратурата да ми пише характеристика. Боже, това не беше ли нещо от палеозоя?... Нейсе. Пожелах му успех в забравения тоталитарен жанр.


Часове по-късно обаче научих, че от полицията се свързали с мои съседи и ги разпитвали – забележете - дали са ми идвали на гости високопоставени лица, кои, имам ли проблем с алкохола, ходя ли по чужди булки...Хората бяха потресени от долнопробната милиционерщина.


Очаквам в скоро време да ме настигне някъде по пътищата на Родината хвърковатата циркаджийска трупа на Цацаров, предвождана от говорителката му Арнаудова, която „налага” закона на място. И да се разправят с моя милост – „врагът на народа”...


По всички демократични стандарти би трябвало да съм жертва, а се чувствам специален. Дори се гордея, че режимът на Борисов, Цацаров и Пеевски ме възприема като враг. Такъв съм.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 7542 |18.03.2024 Семеен оргазъм в България след преизбирането на Путин. Хиляди мъртви, но Жить стало веселее, а копейки? . 31| 12564 |17.03.2024 Манол Глишев: Каква е Дърева на Вселенския патриарх? . 5| 10187 |14.03.2024 Манол Глишев: Българската православна Църква: избори три в едно . 19| 9968 |13.03.2024 Платената подлост: Плъховете на Путин у нас плуват към потъващия кораб

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads