Реклама / Ads
24| 11565 |17.01.2023 ГЛАСЪТ

По какво си приличат Гешев и Митрофанова и защо отговорът съдържа „идите на х.й“?

.
Българският главен прокурор Иван Гешев и руската посланичка в София Елеонора Митрофанова си приличат като две капки вода. Първата прилика, която се набива на очи, е онзи пламък в очите, завещан им от „железния“ Феликс, който излъчват по време на техните публични прояви.
 

На втори план е талантът им да се появяват, където не им е мястото. Гешев, по съвет на някой злощастен ПР или след като е гледал западен филм, отива в училище и разговаря нещо с ученици. Снима се с тях: да видят тийнейджърите жив Супермен с български етикет на каскета...

 

На 6 септември 2022 г. пък Митрофанова цъфна на тържеството послучай Съединението в Пловдив. При положение, че във всички руски източници (българските да не закачаме) пише, че Русия е била против обединението на Княжество България и Източна Румелия. Дори е оказала натиск Сърбия да започне война срещу България, след като Турция е отказала подобна „услуга“…






Гешев, който отказва да разследва Руски/Турски поток, чекмеджето с пачките, саковете с милиони от АМ „Хемус“, 60-те милиона, които Васил Божков твърди, че е дал на Горанов за Борисов и прочие, се прави на Батман пред учениците. Да не би да има Хелоуин-2?

 

Митрофанова, която представлява страната, опитала се да осуети Съединението, се кипри на празника послучай Съединението.

Братче и сестриче.

 

Стигаме до кулминацията или черешката на тортата, ако ви е по-лесно.

 

Прокуратурата пуснала текст на английски език, какви световни постижения е постигнал Иван Гешев по разследването на „Нексо“. Да чете целият англоезичен свят, целият Запад и въобще… онези в САЩ, дето го забъркват в корупционни сюжети. Идеята е проста, колкото и нейните бащи: който прочете вдъхновяващото писание, да си отвори очите и сърцето за българския, не - за балканския, не – за европейския наследник на съдия Фалконе. Няма друг, който три пъти да е удостояван с плакет от благоевградската група дето раздава награди на името на всепризнатия борец срещу мафията и взривен от нея… Сал Гешев е.






В същото време и руската посланичка излъчва вълнуващ текст, в който се заявява, че руските войски в Украйна никога не поразяват цивилни цели. Никога! Дето се вика, те вече цяла година провеждат „поход на мира и човеколюбието“, но пустите украинци не искат да проумеят великата мисия и мрат в саморазрушили се жилищни сгради, болници, гари, театри, университети, училища и прочие.

 

И Гешев, и Митрофанова възлагат огромни надежди на това, някой все пак да им повярва.

 

Какъв е ефектът? - ще попитате съвсем основателно.

 

Путинофилите и ядрото от чугунени привърженици на статуквото, ще аплодират опитите – все пак са зависими и задължени.

 

Всички други, които са запазили способността да използват сивото вещество по предназначение, ще си спомнят краткото: Идите на х.й!

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 11220 |14.01.2023 Сийка: Шефе, ко шъ праим с Томито и Дани? Гешев: Скъпа, не бъркай в зелето, че ще ти измръзне ръката . 23| 11162 |04.01.2023 Какво премълчаха „поздравяващите народа“ за Коледа и Нова година? От кого ги е страх? . 19| 14913 |03.01.2023 Гешев прави политически проект, контра на атаките от САЩ? Кой го подкрепя за партийна кариера? . 19| 11584 |30.12.2022 Гешев с грешна тактика за спасяването си. Знае какво трябва, но го е шубе, шубе...

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads