Реклама / Ads
19| 15878 |17.10.2018 ГЛАСЪТ

Кой и защо спря телевизия „Алфа“ – необичайните опечалени

.
Телевизия Алфа спря. Питайте правителството защо. Този надпис се вижда на мястото, където доскоро се излъчваше програмата на партийната медия на „Атака“. Казват да питаме – питаме.
 

Версии най-различни. Повечето майтапчийски. Има и аналитични. Конспиративни също. Тръгваме по техните следи. Така научаваме, че спирането станало след семейна свада между Волен Сидеров, Красимир Каракачанов и Валери Симеонов. Сидеров настоял лицето Станислав Лазаров да стане главен секретар на МВР. Другите двама отказали. Не става, казали. Същото, но с по-други думи, заяви ден преди това и Цветан Цветанов. Няма преки доказателства, но се говори, че премиерът Борисов също не е подкрепил Волен. Сидеров се газирал и заплашил, че ще напусне малката коалиция. Никой обаче не се уплашил. И той дръпнал шалтера на „Алфа“.

 

Някои наблюдатели допълват, че има и друга причина – недостиг на финанси. Партийната субсидия отдавна не стигала за издръжката на медията.

 

Но да караме по ред. Кой е Светослав Лазаров, че за него избухва Троянска война, макар и джобна? Не е хубавата Елена със сигурност, но все пак някой много го желае. За шеф в меверето, става дума. Биографията му разкрива някои от причините.

 

Лазаров е от Горна Оряховица. Възпитаник е на сержантското милиционерско училище в Пазарджик. Има дилома по право от Юго-западния в Блгоевград. Задочно обучение. Жени се и става зет на Камен Пенков, бивш старшина от службите по време на соца, след това създател на охранителна фирма „Скорпио“, активист на БСП, зам.-вътрешен министър по времето на тройната коалиция, когато министър бе Румен Петков. Според запознати Пенков е в основата на кариерата на Лазаров. А може Лазаров да е голям талант. Минал през „баретите“, НСС и ДАНС. През 2013 г. е назначен за главен секретар на МВР в кабинета „Орешарски“. Министър е Цветлин Йовчев. И за двамата се твърди, че са назначения на Делян Пеевски. Не е доказано, само предположение. По едно време Лазаров се появява в „Атака“ като съветник по сигурността на Сидеров. Някои са изненадани, други - не. Според тях и в това е замесен Пеевски. Защото Лазаров бил част от екипа, който Пеевски използва за погрома срещу КТБ и нейния собственик. Популярна версия.

 

Лазаров бързо става организационен секретар на „Атака“. Започва да се изявява като международник, главно в руското направление. Прави политически изказвания, коментари и заключения. Със същия успех, с който организира акцията в Лясковец, където един от „баретите“ загина, а други трима бяха ранени…

Богата биография.

 

Неотдавна се случи инцидент, в който бе замесена съпругата на Волен Сидеров - Деница (в колата е бил и синът на двамата) и судански гражданин. Избухна скандал. Лидерът на „Атака“ обвини полицаите, че е действали неадекватно, каза също, че „МВР е прогнила система“. Според него вътрешният министър Младен Маринов трябва да бъде махнат веднага. Предложи „Атака“ да поеме МВР.

 

Тук на сцената се появява Лазаров, който подава оставка като организационен секретар на „Атака“. Възхитен е от Сидеров, но имал други планове. Каза и нещо нелицеприятно по адрес на Цветан Цветанов, в смисъл, че не разбирал много от сигурност. Може и да е прав, но да го казва точно той… И тогава, твърдят питаните от нас източници, Волен Сидеров предложил Лазаров за главен секретар на овакантеното от Младен Маринов място. Както знаете Маринов, който е продукт на същото сержантско училище в Пазарджик, вече е вътрешен министър. За Лазаров и Маринов се говори че са работили за висаджийския бос Мето Илиенски. Твърди се също, че има техни снимки от този период, но те все още не са се появили публично. Слухове. Неопровергани от двамата.

 

Има обаче един друг въпрос: Лазаров ли е истинската причина за кофликта или има друга? Има. Лазаров е инструмент, да не фантазираме друго.

 

Над Пеевски надвисват тъмни космати облаци. Финансите му се топят, а нови няма. Нервничи и прави гаф след гаф. Например прехвърлянето на медииите му във фондация „Телеграф“. Писмото, с което обяснява причините, вече се репетира в Сатиричния театър… Шегичка, и за там не става. Пеевски е уплашен, защото е започнала радялата с Доган. Спомнете си онази среща с американския посланик Ерик Рубин… Прибавете очакваната развръзка по разследването по закона „Магнитски“ в САЩ. Сред санкциите е и блокирането на банкови сметки по света. Пеевски трескаво прикрива следи. Което сигурно обижда партньорските служби. На всичкото отгоре кабинетът е затворил кранчетата, на които Пеевски е разчитал. По съвет отвън или вътрешно решение – ще дойде ред и за този коментар. Не сега.

 

Купуването от Доган на ТЕЦ-Варна пък се тълкува като разплащане на Делян към агата, който го създал и пуснал да вършее из държавата. Трябва да се отблагодари на изпроводяк. Дошло е време Делян да плаща сметката. Такава, твърдят запознати, му предоставили и руски фактори за борчове по „Южен поток“ и Виваком. Милиони отишли и към американската кантора, която работи по спасяването му от „Магнитски“.

Не успя да заграби „Дунарит“ и други предприятия от ВПК. Не придоби и бТВ, както бе зинал. Британци го съдят за „Техномаркет“ и печелят дело след дело. Медиите му инкасират загуби всяка седмица. Благосклонните към него доскоро банки, искат редовно обслужване на кредитите му.

 

Без свежи пари Пеевски губи влияние в прокуратурата, НАП, ДАНС, КПКОНПИ, МВР, финансовото министерство, икономическото, на туризма и пр. Могъществото е скъпо удоволствие, което накрая винаги излиза от контрол. Констатацията е на персийския цар Кир II, който, повярвайте, разбирал от тези неща. Пеевски се разпада.

 

Затова бърза да премине в нелегалност и да избяга от България. Мисълта, че може да му се случи случка като на Ветко Арабаджиев, го убива. Той знае как стават тези работи и колко зависими от вятъра са клетвите за вярност в неговата среда. Прибягва и до отчаяната идея за нов политически проект. Консерватори в България. Не е виц. Залага на комбинацията Николай Бареков - Волен Сидеров, което отново ни подсеща за Сатиричния театър, да прощават хората там.  

 

Какво друго му остава на Пеевски освен да атакува кабинета и премиера. Сидеров, „Атака“, Лазаров и Бареков обаче са най-неподходящото оръжие. Ефектът ще е точно обратен. Да са срещу теб точно тези хора – това налива рейтинг. Този път сделка няма. Времето на рекета, единствения бизес, който Пеевски владее, приключва. Дори да е заради външен натиск, но свършва. Хепи енд за свинщините не се очертава.

 

Телевизия „Алфа“ не е жертва на критичната си позиция към политиците и властта. Нито е спряна заради разследвания за корупция и други престъпления. Изключена е заради задкулисни интриги. Не плачете.

 

Екип на Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 49| 66227 |02.09.2018 Гърмящи червени куфарчета. Защо акулата Цацаров захапа Ветко сега . 33| 17725 |29.07.2018 БСП да кажат, защо плачат за петолъчката, а се гордеят с къща в Калифорния . 18| 18311 |20.07.2018 Кака Менда - мушица с примряла душица, защото Кирето не е Филип . 56| 20701 |13.07.2018 Пияният Юнкер трябва да бъде спрян, преди да е съсипал Евросъюза!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads