Реклама / Ads
22| 15335 |06.02.2015 ГЛАСЪТ

Лазаров, човече, лека нощ!

.
Лазаров пред микрофоните...
Гугъл е верен помощник на статистиката. Онзи ден чух в кафенето трима да спорят, за кого има най-много вицове. Единият беше сигурен, че за Бай Тошо. Вторият обаче залагаше на медсестрите и Щирлиц. Като стигнах до компютъра, реших да проверя каква е хавата.
 
Оказа се, че в Топ 6 са вицовете за Перник - 4 510 000 резултата за 0,21 секунди, Бойко Борисов - 243 000 резултата за 0,18 секунди, политици - 212 000 резултата  за 0,39 секунди, за полицаи 165 000 резултата за 0,53 секунди, проститутки - 145 000 резултата за 0,32 секунди, мутри 111 000 резултата за 0,49 секунди... Следват за доктори, луди, изневери и пр.

Когато Гугъл (фактите) говори и боговете мълчат. Не и Светлозар Лазаров. Лазаров е онзи човечец, който политическата върхушка, бабувала на "кабинета Орешарски", турна за главен секретар на МВР. С този акт ДПС и БСП спечелиха сребърен медал на олимпиадата за най-тъпо кадрово решение. Златото, както е известно, отиде при Делян Пеевски, който се самопредложи за шеф на ДАНС. Та този човек от няколко седмици ни облъчва с някакви цифри, които показвали как под неговото мъдро ръководство престъпността намаляла драстично, мафиотите се изпокрили в миши дупки, а по селата набезите срещу мирни хора са вече минало. Слуша Гугъл и не вярва на данните си, които сочат точно обратното.

 

Гелосаният горнооряховчанин Лазаров вика по този повод: Няма да подам оставка! И тропа с краче. Вътрешният министър се хвана за главата. И той вади данни, че положението в МВР е трагично точно заради Лазаров и министъра на ДПС-БСП Цветлин Йовчев. Привежда и аргументи, макар дереджето да се вижда и с просто око. Но на Лазаров не му пука. Защото, казва той, имам диалог с Бойко Борисов и той много ни помага.  Това очевидно е редбула на Лазаров, който му дава крила...

А Лазаров знае как да се отблагодари. Ето, почерпи премиера за рождения си ден с шоколадови бонбони. И Бойко взел бонбон без всякакъв страх, разказват смаяни очевидци. Според тях вероятността тя да съдържа кураре е била над 50%. Но премиерът пренебрегнал опасността. Което е оста безразсъдно, като се има предвид какво каза в парламента на 20 юни 2013 г.: "Имало е подготвен сценарий да ме задържат и в ареста да ме убият. Такова решение се взима от Ахмед Доган. Затова направиха нестандартното предложение Делян Пеевски да бъде назначен за шеф на ДАНС. Това са готвили (БСП и ДПС) да направят и затова са тичали при главния прокурор още в петък".

 

Който и да питате, ще ви каже, че такъв заговор без участието на главния секретар на МВР няма как да сполучи. Тц. Та нали той трябва да издаде заповед, по указание на прокуратурата, за арест и да прати верни копои да го изпълнят.

Така че би било здравословно премиерът да е по-внимателен с данайците, ако разбирате накъде бия.

Ген. Атанас Атанасов, който оглавява Парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност, извади и той статистика. Според нея по време на протестите срещу кабинета "Орешарски" са били подслушани много участници в продължение на 300 дни. Че протестърите са били толкова важни за властта тогава е доста пресилено, но че е имало подслушване през 300 от всичките 365 дни в годината със сигурност е вярно. Обектите обаче са били политици, бизнесмени и някои журналисти. Не те медиите на #КОЙ, освен ако те не са шпионирани, за да се установи доколко са лоялни на агата... Вътрешната проверка, започната от служебния министър Йордан Бакалов, вече е установила доста неприятни факти от това безобразие. Има и отстранени служители. Въпросът е, ще има ли последствия за поръчителите и къде е била прокуратурата в тази срамна ситуация.

Ген. Атанасов уместно отеляза също, че у Лазаров има професионална недостатъчност, която го прави непригоден за поста. Припомни и акцията в Лясковец, при която един спец полицай загина, а други трима бяха ранени. Кървавото меле бе дело на мъж с разклатена психика. Докато генералът изреждаше аргументите си по една тв, изведнъж по телефона се включи самият главсек. И заяви бодро, че Лясковец е "златна страница" в историята на МВР. Като се замисли човек - прав е! Представете си само колко народ още можеше да загине. Бяха създадени перфектни условия за това. И хайде сега - Лазаров да подаде оставка. В Сталиграската битка са загинали стотици хиляди, но никой не е обвинил Хитлер и Сталин, че са виновни, нали? Защо Лазаров да е?  

 

Лазаров обаче няма нужда от моята защита. Той сам се брани, а и кукловодите му все още не са го изоставили. Затова ще чуваме още много пъти от неговата уста ген. Атанасов, министър Вучков, зам.-министър Ципов, МВР, Бойко и въобще цялото правителство да духат супата. Което покзва, че нищо от могъществото на #КОЙ не се е променило.

 

Напоследък Лазаров стана дори герой на вицове. Този факт сам по себе си е знаменателен, като се има предвид неговата семплост.


Лазаров решил да се пошегува с Бойко Борисов:

- Г-н премиер, знаете ли, че аз всъщност съм агент на ДПС в МВР?

- Не! - пошегувал се и Борисов.

***

"Да не мислите, че е лесно да си некадърен, никой да не те харесва и да не подаваш оставка", - въздъхна Лазаров.

***

Иска ми се да напомня на някои, че да си българин, да те возят в служебен Мерцедес, да получаваш заплата от правителството, а да служиш и получаваш пари от #КОЙ и на всичкото отгоре да твърдиш, че обичаш Родината, го може само Лазаров.

***

 Лазаров звъни на шефа на ДАНС Писанчев:

- Брато, верно ли са изловили нашите, че саботират службите и ще ни уволняват всичките?

- Нищо подобно, дори назначават още.

- Ох, благодаря ти, щото сънувах такъв кошмар...

***

Лазаров докладва на Бойко Борисов оперативната обстановка:

- Г-н премиер, всички проведени операции са успешни.

- В смисъл? - пита премиера.

- Не дадохме жертви...

 

Очевидно Лазаров вече дава своя принос вицовете за полицаи да се изкачат нагоре в броячката на Гугъл.

Някои ще кажат: много е лично. Да, лично е. А на вас как ви се струва такъв човек да заема такъв пост и от неговите неумения да зависят десетки хиляди служители и милиони българи?! Нечовешко е, нали? Чак толкова грешен никой не е...

 

А е толкова просто. Пожелаваме му: Лазаров, лека нощ. И гасим лампата. Големите юнаци ги е страх от тъмното.

 

Димитър Попкутуев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 13186 |24.12.2014 Сертов go home. Михнева, Лазаров, аутогонистофилия* . 34| 14993 |07.11.2014 Правителство с дъх на ДПС и х-л "Берлин". Лека нощ! . 43| 17076 |05.12.2013 Обезбългаряват "тайно и полека" учениците ни! . 20| 34700 |03.10.2012 Честит нов ВСС. На добър час и лека нощ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads