Реклама / Ads
17| 19653 |10.09.2019 ГЛАСЪТ

Мафиотски интереси ли защитава акция ”Русофили”, „пързаляйки“ Русия и САЩ?

.
Шпионската пиеска с русофилите би по аматьорство изпълнението на хъшовете в „Изгубена Станка“. Колкото и да се правят на тайни и важни прокурори и ченгета – мероприятието няма да надскочи читалищното ниво. Едни хора са задържани и разпитвани, а за русофила Николай Малинов не се знае нищо.
 

Задържан ли е, изчезнал ли е, или е минал границата „по пластунски“ – не е ясно. Службите и обвинението многозначително мълчат. Сиреч, много е секретно, не е лъжица за обществената уста…

 

Какво следва?

 

Сюжетът ще се заплита и задълбочава, за да се докаже огромната руската опасност за България. Ще гръмне тежката артилерия и в историята ще бъдат включени нови герои. Бившият депутат и журналист Юри Борисов спомена, че е бил разпитван за ген. Решетников и за… Константин Малофеев. Ето къде е заровено кучето: следата към олигарха Малофеев. Той пък ще бъде свързан от прокуратурата с друг руски бизнесмен – Дмитрий Косарев. След което двамата ще се окажат в конспирация с банкера Цветан Василев в Белград. Този филм вече го гледахме, но ни го предлагат във вариант шпионство и заплаха за националната ни сигурност.

 

Причините?

 

Много е просто: прокуратурата и службите ни и в този случай играят за съмнителни частни корпоративни интереси – придобиването на Виваком. Това е главната цел. Зад нея стоят лица като Делян Пеевски, братята Георги и Милен Велчеви, Спас Русев (Русев няколко пъти бе обявяван за собственик на Виваком и някоко пъти това бе опровергавано от решение на Лондонския съд). От руска страна в схемата са Андрей Костин, генерален директор на руската държавна Внешторгбанк и неговият заместник Юрий Соловьов, който има дори българско гражданство. Връзката на ВТБ е милионите, които е предоставила на Спас Русев, за да купи на търг Виваком на смешна цена, след това да продаде компанията на пазарна цена – три пъти по-висока, - и да върне парите на руснаците, но с голям бонус. Планът обаче се проваля, защото Британският съд определи търга, организиран от Русев и компания за незаконен. Вече няколко години очакваната многомилионна печалба не идва и участниците вече са изнервени. Търсят се виновни и това са Малофеев и Косарев, защото, видите ли, сезират международни институции и съдът в Лондон за нередности и незаконни действия на Русев, като се аргументират с документи, факти и свидетели.






Ситуацията вече е извън контрола на Русев и Соловьов, отговарящ за българската страна на „сделката“. Затова се налага отново да се включи Пеевски с неговите връзки в прокуратурата и ДАНС. Участниците в заговора – защото това е заговор, - убеждават управници и политици у нас, че удар срещу Русия ще издигне авторитета на България в ЕС и НАТО, а американците ще ръкопляскат. И се стартира операция „Русофили“, която е само интродукция – въведение в основното произведение – отстраняване на пречките пред заграбването на Виваком.

Няма да е изненада, ако Иво Прокопиев и Огнян Донев бъдат замесени, защото, нали, и те пречат...

Никой не закача обаче баш руските бизнес представители у нас. А ги знаят всички.

 

Задават се още арести

 

Това е сюжетът на пиеската, която ще се разиграе в следващите дни. Ще бъдат привикани, а вероятно и арестувани хора, които косвено или по нечии „свидетелства“ са били свързани я с Василев, я с някой руснак, който пък познава Малофеев и Косарев. На Кремълските служби и на руския главен прокурор Юрий Чайка нашите Сотир Цацаров и Иван Гешев вероятно са обяснили, че става дума за отстраняване на „сволочи“ и даване път на „наши ребята“ Костин и Соловьов. Ако операцията успее, ВТБ ще си получи милионите, а част от тях ще отидат и за погасяване на онези 600 милиона евро, за които президентът Путин и премиерът Медведев подчертават няколко пъти, че са дължими по някои предварителни плащания за „Южен поток“. Към сделката със сигурност е закачена и АЕЦ „Белене“…






Така че никакъв шпионаж, никакви русофили нямат значение в случая. Те са прикритие. Главното са интересите на мафиотска групировка, която от години щави България и българите като свинска кожа, под големия чадър на прокуратура и служби. Същите хора са и сред тези, които фалираха КТБ и гепиха активите й.

 

По-умни ли сме от американци и руснаци?

 

Има и друг мотив за антируската кампания на прокуратурата и ДАНС. Наближава времето, когато ще стартира делото срещу Пеевски, БНБ и други нашенци в Нюйоркския съд, както и разследването на ФБР по закона РИКО. За да се стигне до толкова желаната сделка с американците, прокуратурата и службите ни предлагат специален подарък – удар срещу Русия.

 

Трябва наистина да ти е празна черепната кутия, за да вярваш, че си по-умен и хитър едновременно и от руснаци, и от американци. Да не говорим за реакциите на българското общество, което вече се събужда покрай номинацията на Гешев за главен прокурор, „Апартаментгейт“, порнокомпроматната помия на пропрокурорски антисайт, превземането на Военоното разузнаване от ДПС, новите придобивки на Доган, изтичането на данни от НАП и пр.






Само за едно не ги е грижа участниците в сюжета „еманципиране от Русия“ – че повличат цялата страна в пропастта. Защото не си дават сметка с кого си имат работа. Мечка от прашка не се плаши. Нужни са други средства и такива има. Достатъчно е да се публикуват сравнителни данни за стандарта на живот, здравеопазването, корупцията и пр. в Русия и другите страни. Да се попитат русофилите, защо децата и внуците им са в развитите страни, а не в Русия? Защо най-богатата на ресурси страна в света живее бедно? Къде им е свободата на словото и личността? И други неща от този род. Фактите сами говорят. Репресиите и нелепите обвинения вдъхват страх, но пораждат съпротива. Плюс омраза и желание за мъст. Всичко това се пише на сметката на властта, която самите прокурори и ченгета ще набедят за всичко, когато се промени ситуацията.

 

Това е заговор срещу властта, защото тя ще обере последствията.

 

Елементарно и тъпо, но у нас работи. Очаквайте нови арести, извращения, репресии, закани, обвинения – всичко в името на закона, демокрацията и националната сигурност. Рано или късно пожарът ще засегне всички. Помнете ми думата.

 

Огнян Стефанов

 

П.П. Ако руснаци и американци се отнасят сериозно към България, Александър Бортников, шеф на ФСБ, Джина Хаспел, диретор на ЦРУ и Юрий Чайка, генпрокурор на РФ трябва начаса да се освободят от "услугите" на българските им придворни. Примитивната милиционерщина у нас излага и тях, защото нито сме уважавани партньори, нито уважавани противници.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 24421 |02.10.2017 Б.П.Ц - постсъветският мафиотски кинжал в сърцето на ЕС и НАТО . 10| 18836 |11.06.2017 Р. Кънев: Интересите на Пеевски бяха по-добре защитени от тези на десните избиратели . 70| 21392 |27.12.2015 Мафиотският преврат в ДПС бетонира модела #Кой . 136| 22619 |21.10.2010 Мафията не може да тежи повече от интересите на народа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads