Реклама / Ads
16| 11163 |16.06.2021 ГЛАСЪТ

Мечтата да си медия-слуга и Оня да те такова с 200

.
Отчетът на служебното правителство било нещо като напън на класната и дружинната (пиара на кабинета, б.р.) класът да покаже, че е по-добър от съседния клас. Нямало доказателство за скандалните разкрития, било дума срещу дума, а и въобще не било работа на министрите да се занимават с подобно нещо. Всичко това го изговаря една, дето отдавна е еталон за слугинаж към предишните управляващи.
 

В люта конкуренция с нея и подобни на нея е Тома Биков. Нямал работа и обикалял по улици и села да снима филмчета. Милият, нали е завършил актьорство в ЮЗУ, какво друго да измисли. Всеки човек има таван на възможностите, неговият се навърта между IQ 50 и 70…

 

„24 часа“ не изостава: „Отчетът на Стефан Янев: Приказки за корупция, но без доказателства“. Наистина ли? А списъците за санкциите и обвързаностите на лица и фирми по закона „Магнитски“? А фактологията по безобразията в ОББ, Държавната консилидационна компания, „Автомагистрали“, НАП и пр.?

 

Недялко в Пик с пореден плонж: Било тъпо да се вкарва майката на Пеевски в черен списък като асоциирано лице… Сякаш Недялко не знае какви ги е вършила Ирена Кръстева. Преди време самият Недялко се изказа така: „Друга група – тъй наречената медийна група на Пеевски, са дотирани от голяма корпоративна групировка и не се самофинансират от пряка дейност или реклама. Част от тях, като вестниците „Труд“, „24 часа“ и „Стандарт“, са във фактически фалит, имат непогасени данъчни задължения в рамките на десетки милиони левове, а търговските им марки са заложени като обезпечения в НАП.“ И още: „Блъсков, не съм казал, че "Труд" е на Пеевски. Гузен негонен бяга. Ако толкова държиш обаче, мога и да го кажа. Истината добре я знаем и аз, и ти. Ако искаш, можем да дискутираме и по въпроса кой е Калоян Стоев (анализаторът, който громеше съдебната реформа в “Труд“), кой пише "системните анализи" във вестника ти против зелените, "Протестна мрежа" и Лозан Панов, кой ти ги праща на флашка и по мейла. Мога да ти посоча и конкретния мейл, от който ти ги пращат. Искаш ли? И защо никой журналист от вестника не се навива да ги подпише с името си…Срам ги е хората, че "Труд" деградира до пощенска кутия, това е истината, Блъсков".

 

Ако от „24 часа“ още смятат, че няма доказателства за корупция, да дадат Недялко на съд, за да видим какви факти ще извади той в подкрепа на твърденията си. Но не смеят. Защото знаят, че не само той знае.

 

бТВ затъва със скоростта на светлината. И много личи, че Пеевски, Борисов и Красимир Гергов има влияние в телевизията, извоювано с договорки със собственика по линия на финансирането – от реклама и не само. Роля в това има и бившият главен изпълнителен директор на "Нова броудкастинг груп" Дидие Щосел, който оглави групата телевизионни компании, продадени от Central European Media Enterprises (CME) на чешката инвестиционна група PPF Group на Петр Келнер. Келнер вече го няма, но инерцията продължава.

 

Нова тв вече не е отличник по плонжове, какъвто бе преди време. Заслугата обаче е на конкурента бТВ, а не някакви журналистически постижения. Лицата на ГЕРБ и тук доминират по (не)обясними причини. Съмненията за реална сделка с „Юнайтед груп“ не са разсеяни, както и за покупката на Виваком от същата фирма. И това ще излезе един ден. Засега се поддържа официалната версия.

 

На този фон БНТ изглежда направо приятно. В царството на слепите едноокият е цар. Съжалявам, но този израз подхожда на ситуацията.

 

БНР определено е най-доброто, което може да получи в момента българинът, който се интересува от това, какво се случва в държавата. „Дарик“ отдавна не е онзи конкурент и дори лидер, който беше някога. Сори. Другите въртят плейлисти с двайсетина изтъркани парчета и имитират радио. Без Z-Rock, разбира се – те знаят какво правят, слава Богу.

 

Слугинаж, фалш, манипулация и възхвала на отмиращия мафиотски модел. Всъщност това е добра новина, защото пред очите ни се разпадат деградирали медии, докарали „свободното слово“ у нас до 112-то място.

Дали знаят как са ги наричали Борисов и Пеевски доскоро? Готови са и това да преглътнат… А някои от тях някога наистина бяха медии.

 

Емил Азар

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 14830 |25.08.2019 Боил Банов превърна скандала с примата Дарина Такова и Музикалното училище в сюжет по Кафка . 7| 10457 |26.02.2019 Владимир Шейтанов: Не завиждам на българските граждани при такова управление на адвокатурата . 87| 16660 |16.09.2010 Дори Антон Дончев не заслужаваше такова честване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads