Реклама / Ads
0| 33436 |28.07.2022 ГЛАСЪТ

Налитат да ни оправят с 200 и да грабят по 19 млрд евро годишно

.
Чудовищата се зъбят, но краят им идва...
Самото им присъствие в публичния живот на страната би трябвало да ни отвращава. Те са съвременните конекрадци, башибозук и байганьовци, лакоми за власт и несметни богатства. Подлостта, безсрамието и бруталността са техните оръжия. Рекетът и шантажа – средствата за премахване на опонентите и неудобните.
 

Прокуратурата, тайните служби и бюрократичният апарат – техните бухалки.

От 2004 г. страната ни е член на НАТО. От 2007 – на Европейския съюз.

Преди дни световно известният политик Борисов заявява: Станахме като Африка! Такова чудовищно обедняване не е имало.

 

Човекът от Банкя е прав. А и знае защо сме по-зле от Африка – зящото той управлява цели 12 години!

 

И с какво се аргументира? Че спасил страната през три страшни кризи: гръцката, миграционната и Ковид-19.

Този човек очевидно има проблем с невродегенеративни процеси, които причиняват загуба на нервни клетки в мозъка. Лъчо мозъка да му обясни за какво иде реч. Все пак ще се опитаме да му обясним елементарно, като за него.

През 2021 г. ръстът на БВП на Гърция е 5,1%; на глава от населението е около 31 000 долара за 2020 г. Минималната заплата е 713 евро. Там дават 13-а заплата и пенсия.

БВП на глава от населението в България е около 17 000 долара и е 40% от средния за ЕС. Така е до последния ден на третия мандат на Борисов Непомнещия. С джипката разнасяше по 50 лева на пенсионер – потресаващо унижение.

 

Спасил ни от миграционната криза. Боже! Истината е, че миграционният поток заобикаляше страната ни, защото дори най-бедните и наплашени от войните бежанци не искаха да останат у нас. Заради това, в което бе превърнал страната ни. Два и половина милиона българи не желаят да са тук, камо ли търсещи спасение и прехрана подгонени хора.

 

А ето как ни „спасяваше“ от Ковид: среднощни брифинги с мрачни прогнози как ще умираме, препълнени болници и хаос в приема на болни от ковид, хора умираха на стъпалата на лечебни заведения, докато той возеше с джипката професори да им показва маркировката на пътен участък… Последни по имунизация, последни по качество на медицинските грижи, първи по смъртност и заболеваемост.

В случая с Борисов не става дума за деменция, а за гьонсуратлък. През великото му царстване страната ни не отлепи дори по един показател от дъното на всички статистики за стандарт на живот в ЕС. Но пък е шампион по корупция, неграмотност, бедност, жертви на катастрофи, най-лоши пътища, най-много кражби и пр.

Късопаметко очевидно не помни и какви ги е ръсил в разговори, части от които изтекоха до медиите. В един от тях обяснява на „брат ми“ Иван Гешев, че таковал с 200 европейски лидери, както и колко добре е да се правиш на прост, за да ти минават лъжите.

Същият модел на управление споделят и от ДПС. Те не само не направиха нещо, за да отстранят режима на Борисов, но и чудесно се вписаха в неговата философия, контролирайки ръководни екземпляри в МВР, службите, ДАНС, НАП, КПКОНПИ и други институции, което им позволи да реализират пребогата задкулисна финансова реколта. Сянка им пазеше вездесъщия прокурорски „чадър“.

 

И днес точно ГЕРБ и ДПС, подпомагани къде по-явно, къде по-скрито от ИТН и „Възраждане“ напират да спасяват страната от измисления от тях Армагедон.

А нещата съвсем не са апокалиптични. Зависимостите от Русия в областта на енергетиката отпадат една по една. Това ядосва много Кремъл, но тукашният негов политико-олигархичен авангард направо истерясва. И войната срещу угвърждаването на евро-атлантическата посока и желанието за сериозни реформи в икономика, външна политика и най-вече в съдебната система (прокуратурата, КПКОНПИ и ВСС) буквално ескалира. Губят милиони и са озверели. Под лозунги за спасяване на България, напират да я поробят отново. Също както руската армия спасява Украйна като избива украинците, насилва, граби и опожарява в името на голямото освобождение. Освободените мъртви и разорени – това е „стратегията“ на руските и нашите синковци.

 

Историята на пророк Даниил ни учи, че колкото страшни и коварни да са четирите чудовищата, които ни връхлитат, техният край винаги идва. Защото времето им отминава.

 

Борисов и компания може да се правят, че имат амнезия, но ние сме длъжни да помним: България губи заради корупция до 19 млрд. евро годишно. Данните са на изследователския институт RAND Europe, направено по поръчка на Европейския парламент. Отнася се за години от управлението на Боисов и ГЕРБ, включително до 2021 г. Това е повече от 1/5 от БВП на страната. За 2018 г. друг доклад – на Зелени/Европейски свободен алианс/, на база проучвания на ЕК и ЕП посочи 11 млрд евро, които изчезват безследно.

 

Немалка част от тези заграбени милиарди са минали през пътищари, зърнари, мафиоти в енергетиката, газопроводи, язовири, жп-ремонти и пр.

 

Помнете тези неща.

 

Емил Азар

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 15231 |26.07.2022 Еленко Божков и Рамадан Аталай – примитивизъм и политагитация от 1942 година . 0| 36923 |25.07.2022 Въпрос за 2 лева: Кои три боса не знаят имената на депутатите си . 0| 32293 |23.07.2022 А къде са босовете на трите партии, скочили срещу лицемерието? Няколко примера . 0| 41757 |22.07.2022 Трите смърти на статуквото: Промяната така и не разбра с кого си има работа!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads