Реклама / Ads
69| 37774 |31.08.2012 ГЛАСЪТ

Народът: АЕЦ „Белене” да я плаща БСП!

.
Ето ги парите за АЕЦ "Белене"...
Ръководството на БСП трябва да плати изграждането на атомна електроцентрала в Белене. Това са посочили 67 на сто от отговорилите на анкетния въпрос, кой да финансира 2-ра АЕЦ. В допитването са участвали 4975 души (на българските социологически агенции им стигат и 1047), които ясно са заявили своето мнение.
 

На второ място са „подкрепилите идеята на БСП за референдум
за втора атомна” с 38%.


На трето място са „баровците от енергетиката” – 23%. Те са лапнали огромни комисионни и се облизват за още, е мнението на немалко от участниците в народната анкета. Допитването е извършено чрез анкета на Фрог нюз - открито и честно. Не са търсени определени хора по телефони или спирани на улицата и после да се обработват техните отговори.

 

При организиране на анкетата са спазени всички изисквания на класическото  социологическо емпирично изследване (ЕСИ) или "survey", т.е. подготовка на въпроса, регистране на данни чрез него и обработката им. Не сме се отклонявали и от указанията в "Енциклопедичен речник по социология".

Това прави получените данни съвсем автентични.

 

Ето и Топ-5 на тези, които трябва да платят АЕЦ „Белене” според отговорилите в анкетата:

 

1. Ръководството на БСП;

 

2. Всичките 730 000 души, подкрепили подписката за референдум на БСП;

 

3. Баровците от енергетиката (гушнали огромни комисионни и очакващи нови);

 

4. Никой (защото не трябва да се строи);

 

5. Да се качат акциите на борсата (тогава ще се разбере има ли някой интерес към такъв проект).

 

Не са малко и тези, които посочват конкретни имена. Най-много проценти е събрал Сергей Станишев като лидер на БСП. Това е разбираемо, защото инициативата за подписката е именно негова и на неговата партия.

 

Има предложения централата да платят задружно Иван Костов, Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев, Маглена Кунева (която прецакала два реактора по време на подписването на глава „Енергетика” в пхроцеса на присъединяване към ЕС), Ахмед Доган и Георги Първанов.

 

Не липсват идеи строителството на АЕЦ да поеме ГЕРБ, начело с Бойко Борисов.

 

Предлагаме на вашето мнимание някои от аргументите на участниците в допитването:

 

Teller, 12/08/2012 - 19:56

Които са се подписали за референдум. Ако парламентът гласува такова решение всички ще тичат да си оттеглят подписите.

 

Слави, 12/08/2012 - 20:52

как е възможно да се прави референдум по такъв сложен експертен проблем - дали да се построи нов АЕЦ. И по този въпрос трябва да дават мнение разни неграмотни цигани, които даже не могат да прочетат въпроса, защото имат най-много 6 клас начално образование.

 

linda, 13/08/2012 - 13:38

Според мен трябва да вземат пари само от членове и симпатизинати на БСП защото те са тези, които желаят АЕЦ БЕЛЕНЕ. Другите не са виновни, че има такива "умни" глави. Като са искали построяването на АЕЦ "Белене", къде бяха 8 (осем) години докато бяха на власт?


 


 

плакат Tони Ганчев

 

Z, 13/08/2012 - 13:44

Тези, дето искат АЕЦ "Белене" да си я платят, да станат акционери и после да участват конкурентно в пазара на електроенергия. Цената на проекта, респективно на енергията, ще са толкова високи, че лично аз не искам да съм акционер. Не искам и да плащам за безумните, според мен, желанния на другите. Ако някой иска нещо, да си го плати. За всички останали е достатъчно, че вече плащаме закопаните в бетоннтата площадка милиарди, както и оборудването, поръчано преди да са подписани документите, стартиращи проекта за централата. Що за безумен "интелект" се иска да постъпиш по подобен начин?! Тези "държавници" сигурно си купуват мебелите преди къщата им да бъде построена - толкова им е моженето.

 

 

странник, 14/08/2012 - 17:40

Мадридския крадец, Драгалевския крадец, Украйнчето и Хидроинженера заедно с Георги Гергов, Р. Овч. и Р. пет. Плащането да се извърши чрез лопата №9 и количка №14 при норма 10 куб. метра дневно!Мая и Корнелия-да метат, а дъревица да им чете конско при неизпълнение!!!Парите-отделно!!Кутев да е нормировчик с по-малък номер лопата и количка!Отряден-куневица!!!

 

Руен, 15/08/2012 - 10:34

Най доброто решение е да ни допуснат гражданите до фондовата борса, но с минимални пакети - дори по една акция. Но всичко следва да бъде направено както трябва и да не се допускат крадците. Нищо не пречи на държавата да изработи правила! А и така може да намери и съвестен инвеститор, но не следва да се продават с лека ръка националните ни интереси, за комисионни!

 

Soldier of Fortune, 15/08/2012 - 12:04

Грешен въпрос , точния е:- Кой прибра магизите от беленската измама?

 

обикновен българин, 15/08/2012 - 15:44

Никой! Просто не желая да се строи нова АЕЦ! Колкото до референдума на БСП за АЕЦ-Белене, при положение, че парламента и правителството вече бяха гласували отказ от нейното строителство, а те се инат - самия референдум да си го платят те! А ако управляващите имат наестина акъл ще сложат безплатно на всеки покрив на жилищна сграда фотоволтаици като по договор с етежната собственст до погасяване на себестйността им цената на произведената електрическа енергия ще постъпва в погасителта банкова сметка в полза на държавата. От момента на изплащане на инсталацията тя става обща собственост на "Етажната собственост". Това за мен е гражданския референдум и договор между избиратели и управляващи. Това ще покаже дали са достатъчно озряли за втори мандат. Втората част на този договор е вдигане на всеки три-четири месеца с 10 на сто размера на минималната пенсия и минималната работна заплата за България. Това не може да доведе до инфлация, а ще помогне и ние българите а и икономиката на държавата ни да живне.

 

колчо, 17/08/2012 - 14:25

Тези, които поръчаха референдума - Станишев и компания!

 

дън, 18/08/2012 - 00:41

предлагам всички фенове на АЕЦа (например тези които са се подписали за референдум) да учредят едно акционерно дружество, да си купят акции от него с което да наберат капитал, после да си потърсят стратегически инвеститор, да си направят проект, с него да кандидатстват за необходимите разрешения и като изпълнят изискванията да си построят централа (не само в България. но и навсякъде другаде) а след това ако е толкова евтина енергията която продават всички ще си купуваме от тях и те ще печелят ! от къде накъде държавата с моите пари ще спонсорира авантюрите на ядрената мафия в българия! никакви държавни заеми или гаранции за този проект! риска си е на гърба на инвеститора !!

 

ммда, 19/08/2012 - 18:40

ХРАНИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПОСКЪПВАТ, 19 август 2012, 18:14 София, България. Така ще е. Това е то "светлото капиталистическо бъдеще". . . . , ама за малцина не и за Народа.

 Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 96| 35335 |26.08.2012 Игра на жмичка! . 90| 35527 |23.08.2012 Pussy Riot биха Ленин и Че. Мъртво вълнение . 32| 49302 |20.08.2012 Лято в България: „катастрофа” или „вундершойн”? . 94| 36631 |17.08.2012 За кого бият камбаните Ботев и Левски?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads