Реклама / Ads
42| 29825 |30.03.2019 ГЛАСЪТ

Нашмъркан или с интелектуален недокомплект е той? Наглостта като религия

.
Цветанов - влюбеният в себе си... Източник: БГНЕС
Вече няколко дни усмивката на Цветан Цветанов грее отвсякъде. Като онези кварцови лампи, които се използват, за да не знаят пилетата и животните кога е ден и нощ и да станат по-бързо подходящи за клане. Цецо се държи с българите като с бройлери.
 

В допълнение ни пробутва и някакви лишени от всякаква логика и смисъл словосъчетания, измерими единствено с неговия мисловен недокомплект. Опитът му да ни внуши, че всичко около апартамента му е законно, че е жертва на заговор, а „вятърът брули високите хълмове“ унижава българите. Въпрос на народопсихология е, че едни се възмущават, а други премълчават страхливичко.

 

За подобно поведение и инфантилност обясненията не са много. Или Цецо си пудри носа, като един негов колега, също херой в жилищен скандал, или е много прост. Но пък чак такава неумност не е известна на медицината. Питат го за луксозния живот, който избожда очите, за пачките, дето ги вади като семки, а той се хили и ръси: А, добър ден. Ние с ГЕРБ сме семейство. През годините съм направил… Моят морал… Законът над всичко… И разбира се намира радушен прием в медиите от свинарника, към които се присъедини и "Панорама".

 

Като го гледа и слуша човек, няма как да не се сети за словосъчетанието интелектуална недостатъчност. Не го казвам за Цецо, но когато той говори, тази асоциация безпрепятствено си пробива път…

 

Има и трето обяснение за непонятното съчетание между мимики и думи при Цветанов. Този човек, оказал се напълно случайно в политиката, ни будалка и ни се подиграва, а ние го зяпаме като идиоти и търпим, вместо да го сложим на място.

Еврипид е ясен: Богатството поражда скъперничество и наглост. Еврипид, Цветанов, Еврипид от Саламин. Чувал ли си за Саламинската битка? Не си. Зает си с по-важни неща…

 

Вторият в ГЕРБ превърна наглостта в начин на живот. За него тя е религия и конституция, както за китайците Конфуцианството, да речем. Или за някои британци, бразилци и каталунци – футболът.

 

Изумително е, че той смята себе си за толкова умен и велик, че си позволява поведение, опасно близко до медицината. Той наистина не осъзнава колко нелепо звучи и изглежда. На всичкото отгоре вярва, че е по-мъдър и хитър от всички. Вярва на елейните словославиния на зависими по партийна линия субекти. Само много, много самовлюбен и без реална самооценка човек (прост, според някои) може да вярва, че превъзхожда хора, на които IQ е с пъти над неговото.

 

По странен начин той тълкува и молитвените закуски, с формалното си участието в които постави световен рекорд. Потупванията по рамото бърка с приятелство и доверие. Не е лошо някой да му разкаже историята на панамския диктатор Мануел Нориега, който години наред е считан за доверено лице на Вашингтон и дори е работил за ЦРУ, но в крайна сметка е осъден от американския съд на 40 години затвор за престъпления. Такава е съдбата на марионетките. Използват ги, но ги презират.

Цветанов е сигурен, че му вярват безрезервно и в Германия, в Европол дори. Откъде да знае, че конюнктурата винаги си избира най-лесните за манипулация и влияние лица. Това не е доверие.

 

Едно от следствията от Втория закон на Чизхолм гласи: Ако изглежда, че нещата се подобряват, значи нещо не сте видели.

Ще припомня отново и думите на Лех Валенса, че е “Много приятно да изядеш парче от тортата, но когато си набуташ в устата цялата торта – става страшно“.

Наглостта е болест, според Еврипид. Най-страшната. Когато не осъзнаваш това, се превръщаш в пожар за себе си и за околните. Цецо не може вече да разчита на познанията на Борисов за пожарогасенето и знае защо. Обратното броене започна.

 

Борис Петков

 

П.П. В "Панорама" на БНТ Цветанов прозря "руска връзка" в атаките срещу него. Боже! Няма никаква връзка, Цецо, нито руска, нито американска, нито позитанска и пр. Има факти и безгранична наглост. Прекрачил си много граници. Скоро ще узнаеш, че не си и недосегаем.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 27781 |26.03.2019 „Апартамент гейт“ е добро начало, но да се извади на светло и х-л „Берлин“ . 54| 26571 |25.03.2019 Цветанов напуска парламента, ще отвори ли война на опонентите си в ГЕРБ . 29| 17841 |23.03.2019 Скандалът „дом за Цецо“ – плъховете плуват към потъващия кораб . 31| 24303 |22.03.2019 Не може безнаказано да се граби и насилва, г-н Борисов! Дойде време разделно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads