Реклама / Ads
0| 37631 |24.03.2022 ГЛАСЪТ

Недостигът на интелект не е оправдание, драга едикояси

.
Спец Маджарова
Валентина Маджарова бе принудена (и се е съгласила) да коментира обявеното от вътрешния министър Бойко Рашков досъдебно производство срещу вице-премиера Асен Василев. Ето какво каза тя: „Аз не зная откъде министър Рашков разполага с тази информация, но още от ноември 2017 година по закон не се образуват досъдебни производства срещу конкретни лица. Образуват се разследвания за конкретни престъпления“.
 

Дори обикновен жител на Средец ще подскаже на „нашата Валя“, че „разследване за конкретни престъпления“ посочва кой е заподозреният и тази информация върви задължително с текста за досъдебното производство.

Колкото до учудването на Маджарова, откъде Рашков е получил подобна информация, то за сетен път доказва неадекватността на гешевите назначения… Разбирате ли: не е важно каква е истината, а откъде, дявол да го вземе, някой е разбрал какви ги вършим! Това ако не е… какво да е…

 

Не очаквай рибата да проговори, нито от неграмотния да свърши нещо смислено, - съветва Плутарх. И пак той пише в „Успоредни животописи“: Помислете само, колко високи постове са създадени, за да бъдат заети от неграмотни хора.

 

Хора като г-жа шефнаспецедикаквоси не осъзнават какви огромни щети причинява присъствието на неподходящ човек на неподходящо място. Руши се правото, правосъдието, държавата, нацията. Това, че някакъв неграмотник ги е поставил не там, където им е мястото, вместо притеснение им дава самочувствие да се възприемат като заслужили тази „чест“. Липсата на самооценка не е само признак за оскъден интелект, но и предпоставка за съмнителни действия и дори погазване на закона.

 

Или както казва проф. Ломброзо: „Дори Аристотел, този велик основател и учител на всички философи, отбеляза, че под влиянието на прилив на кръв към главата много хора стават поети, пророци или гадатели и че Марк от Сиракуза пише доста добри стихотворения, докато е в маниакален период, но след като се възстанови, напълно загубва тази способност.

 

Драга Маджарова, излезте по-бързо от зоната на маниакалността, защото ви превръщат в заплаха за обществото. Недостига на интелект не е оправдание.

 

Огнян Стефанов

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 29831 |30.03.2019 Нашмъркан или с интелектуален недокомплект е той? Наглостта като религия . 28| 22155 |17.05.2016 Недялко срещу Пеевски и 70-те интелектуалци – спуканият кондом . 33| 11371 |10.07.2007 Второ, предизвикано писмо на неандерталците до интелектуалците . 7| 5790 |05.06.2007 Помощ! Пореден комитет от интелектуалци ще ни сочи кого да избираме за кмет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads