Реклама / Ads
0| 18505 |30.03.2022 ГЛАСЪТ

Одеялото и войната. Омразата на прага ни

.
Одеялото топли дете...
Одеялото има особена роля за войната в Украйна. С него можеш да стоплиш дете или да изнесеш мъртвец след сражение. То е важно, колкото слънцето и патроните. Одеялото обаче не може като параван да скрие какво правят политиците.
 

А политиците са на път да измамят своите страни и народи. Вече се чуват „мъдрите“ и „правилните“ им предположения как да се сложи край на агресията на Кремъл и Путин срещу Украйна. Очертава се следното: Украйна да сведе глава. Преди това да остане без излаз на море. Да признае двете сепаратистки образования в снагата й – ДНР и ЛНР. Да признаване Крим за руски. Да се откаже от членство в НАТО и в бъдеще да не мисли за членство в алианса. Да се откаже и от Донбас. Също да приеме статут на неутрална държава. Вече се споменава и вариант Украйна да бъде разделена като Корея – Северна и Южна… Москва продължава да настоява и за демилитаризация на Украйна.

 

Добре де, какво излиза от бабуването на големи, по-малко големи и малки лидери от Европа, Азия, САЩ и Океания? Украинците да преглътнат някакъв мир, наподобяващ доживотната присъда без право на замяна и да се радват, че са отървали смъртната. Но наистина ли ще я избегнат?

 

Замислете се: Русия е ядрена сила в Топ-3. Притежава всякакви ракети - химически, бактериологически, касетни, вакуумни и прочие масови убийци. Но настоява Украйна, Полша, Литва, Латвия, Естония, Финландия, Швеция, Грузия, Армения, Казахстан и пр. да са обезоръжени. С война, кланета и разрушения налага това свое искане. За да се чувства незастрашена. И ако нещо в тези страни не е както иска Кремъл, Путин ще изпраща „омиротворителни сили“, които с ботуш и кърви да въвеждат ред. Така Русия разбира нещата. И тропа по масата на преговорите – тайни и явни.

 

И посредниците вече мрънкат под носа си, че май така е справедливо. И все по-настоятелно уговарят Киев и Зеленски да приемат офертата. Офертата? Сакаш става дума за бакалска сделка. Всъщност май точно такава се предлага…

 

Пред очите ни „важните играчи“ разпродават Украйна и украинците като роби. С „благородната“ уговорка, че господарят в Кремъл ще се държи добре, ако робите слушкат. Ще им дава храна, няма да пречи да раждат деца, но ще иска тези деца да обичат Русия. Или поне да се усмихват, когато ги гали по главиците в...  домовете за сираци. Не преувеличавам.

 

Не съм изненадан. Задава се бляскав парад на победата на Червения площад. Мумията на Владимир Ленин ще маха бащински на каквото е останало от Владимир Путин от утробата на Мавзолея. Чужди дипломати ще бъдат подредени по значимост на трибуната, а по-късно, в някоя от залите на Кремъл, ще похапнат чер хайвер, ще ударят по няколко водки или игристое и ще обсъдят голямата дипломация…

 

А уж щяхме да защитаваме Народа, който иска и воюва в кървав бой за примирие, без да се търгуват хора, територия или суверенитет.

Германия 44 години живя разделена на две и вече над 30 години лекува дълбоките рани от това. Накъде ще гледа Берлин, ако почне делбата на Украйна? САЩ, Франция, Великобритания, Италия, Испания, Нидерландия, Дания, Чехия и останалите, признали ЗАПАДНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ за своя морална конституция и те ли ще се смирят пред „лудия с картечницата“? Защото ги е страх да не натисне „червеното копче“. Не означава ли това, че оттук насетне той ще ги изнудва когато и колкото си иска? И ако е така, защо НАТО утре да не кандидатства за евразийския съюз на Путин, за да не го дразни? А защо Турция да не си вземе Кърджалийско, Делиормана и Варненско, както отдавна напира съседът и голям приятел Тайпи? Дори намек за упрек няма да има към него, защото днес е „рефер“ на сделката за Украйна… Нищо, че е диктатор и в затворите гният хиляди.

 

За България дори не отварям дума. Срам ме е отсега, защото знам, че ще бъдем солидарни с Москва, Вашингтон, Брюксел, Анкара… И ще изтъкваме, колко много сме допринесли за мира на планетата. Ще поканим оцелелите украинци и "руските братя" да дойдат да почиват в нашите курорти. Щото такива са интересите ни, както ни поучават родните политици. Те, нашите политици, са големи патриоти и правят всичко в името на народа.

Мислех, че путинофилите у нас са позора на Европа, но се оказа, че не били само те…

 

А иначе украинците се бият храбро! Дават свидни жертви, губят в руини цели градове, гинат деца, милиони съдби рухват пречупени от носещия гибел Z…

 

Все повече разбирам колко свидно, трудно, но и величествено нещо е свободата! „Свобода или смърт“ - клетвата на лудите глави, които ОСВОБОДИХА България! Доста преди руската армия да мине Дунав…

 

Падат една по една заблудите ми, че мечтите на народите и на всеки един отделен човек, значат нещо извън сделките на политиката.

Знам дори какво ще ни кажат: Общите усилия на света и здравия разум извоюваха мира в Украйна. И ще гръмне в ефира Ода на радостта. Но аз ще съм наясно с реалността: Прежалихме Украйна и народа й, уж в името на седем милиарда други.

„Другите“ обаче отдавна са разбрали, че случи ли се нещо подобно с тях, ще бъдат продадени по същият начин. Луд с картечница винаги се намира. А ако няма готов, отгледан от тайните служби – ще го създадат.

 

Аз обаче бях дотук. Надеждите ми затъват все по-дълбоко в тресавището от лъжи. Вече не искам да пазарувам от продавачите на щастие. Не очаквайте от мен подкрепа или добра дума за политическите ви проекти. До един са лицемерни.

Остана ми да мразя. И да дам одеяло на непознат приятел. Тази привилегия не могат да ми отнемат. Няма да я отнемат и от украинците.

 

Извършвате престъпление като поставяте газта над човешкия живот! Това няма да ви простя. Никой няма…

 

Огнян Стефанов

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 17387 |02.12.2020 Срамът и омразата против Диктатора правят днес силата . 18| 15971 |28.10.2020 Властта дава нови аргументи в подкрепа на омразата и оставките . 6| 11793 |02.06.2017 Атанас Далчев: Омразата у Ботев е най-силна . 41| 14831 |03.04.2014 Изворът на омразата. Журналисти и гробари...

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads