Реклама / Ads
45| 16960 |12.01.2022 ГЛАСЪТ

Първанов, пръв антинатовец, по самохвалство надмина Борисов

.
Георги Първанов Източник: БНТ
Аз съм се срещал много, много пъти с македонския президент Борис Трайковски. Създадохме много добри отношения. И коридор №8 сме обсъждали многократно, дори с албанския колега. Този ценен опит изтъкна по БНТ тази сутрин Георги Първанов, който бе два мандата президент.
 

С президента на Азербайджан Алиев сме големи приятели, - продължи с усмивка той, - с него сме говорили за газ до България. Но все става дума за 1 млрд куб.м. А през „Южен поток“ щяха да минават 63 млрд куб.м. Защо спряхме да говорим за проекта „Южен поток“.

 

Не пропусна да се похвали и с „големия шлем“, който бил подписал. Само дето нищо полезно за станата ни не е последвало от този „шлем“… Кой знае защо Първанов не обели и дума за гигантската корупция, заради която бе спрян „Южен поток“, но може би амнезията му по темата е съвсем логична.






Първанов постигна грандиозен успех и в Узбекистан, където отстреля козел архар, който е в „Червената книга“ на изчезващите видове… Но това е в друга дисциплина.

 

Бях на един знаменит форум между НАТО и Русия в Лисабон. Там много ясно се дефинираха обстоятелствата и отношенията. Но нека днес ни оставят на мира, да не ни намесват в отношенията между САЩ и Русия. Трябва да останем неутрални в тази ситуация, умничи Първанов.

 

Аз съм разговарял с Владимир Путин за нашето членство в НАТО и той ми каза: Това не е проблем. Няма да ви засили, но щом сте решили. Но сега не можем да участваме в тази игра, категоричен е Първанов. Според него става дума за бивши съветски републики, а между тях има дуги отношения… Трябва да се анализира силата на Русия и да не се дърпа дявола за опашката.

 

Ето ви един истински антинатовец, вероятно може да оглави някакво движение, ако вече не го е направил с подставено лице и партийка. Не го интересуват интересите на самостоятелните от над 30 години държави, защото били някога съветски републики… То и България замалко не стана такава.

 

И да не забравяме, че неговата партийка АБВ се яви с БСП на последните избори и „допринесе“ за мизерните малко над 10% от гласувалите! Толкова е авторитетът на Първанов, но това не му пречи да дава акъл по всички въпроси и проблеми.






Първанов се хвали, хвали – ще разбие сърцето на Бойко Борисов, който досега бе считан за абсолютен шампион в тази дисциплина.

 

Не пропусна да налее акъл и на новото правителство. Но пък подкрепи изявленията на военния министър (напомняме, че вече не е служебен премиер…) Стефан Янев по отношение на идеята един ден в България и Румъния да бъдат разположени около 1500 натовски военни. Можело да правим съвместни неща със съюзниците от блока, но не и по темата Русия. Първанов – антинатовец за пример!

 

Д-р Димитър Попкутуев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 26199 |30.05.2010 Леле-мале Първанов, ко' е туй нещо – Борисов . 26| 6122 |24.11.2007 Персонаж от политическа оперета ли е Първанов, та разчита на карибски пирати . 23| 8597 |30.07.2007 Ханибал Лектър е смъртоносен за Първанов, както болното „турско седло” за хипофизата . 7| 11145 |05.07.2007 Първанов, Станишев и Петков като Сталин, Тито, Димитров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads