Реклама / Ads
9| 9464 |08.11.2022 ГЛАСЪТ

Поне младенмариновската клика да замълчи. Ако има грам съвест

.
Източник: Снимката е илюстративна
Убийството на граничния полицай извади на показ пробойните на българската граница. Като се започне от качеството на оградата, мине се през организацията по опазването на браздата, та се стигне до подготовката на граничарите ни, наличната техника и тяхната екипировка.
 

Темата ту се превръщаше в основна за обществото ни, ту спихваше, в зависимост от това дали мигрантите са ни налазили или пък се случва нещо необичайно, като застреляното българско ченге. Можем обаче със сигурност да кажем, че от времето на кабинета “Орешарски” браздата е все във фокуса на медийния интерес, разбира се напълно основателно. 

 

Известно е, че по време на кабинетите на Бойко Борисов там се наляха най-много пари, разбирай стотици милиони. И през цялото време той или пък  някоя негова приближена високопоставена особа ни уверяваше, че като външна граница на ЕС сме се справили на шест. То не бяха делегации, то не бяха вертолетни облитания на района, то не бяха хвалебствени пресконференции. Но сега като теглим чертата, можем само да се срамуваме. 

 

През 2017 година журналистката Елена Йончева си спечели куп врагове заради разкритията й, че българо-турската граница е напълно неефективна. Показа ни нагледно как оттам като  през гевгир "текат" бежанците от Близкия Изток и влизат у нас, сякаш сме ги канили.  

 

Като ужилени скочиха отговорните за изграждането на т. нар. преградно съоръжение, защото разбрахме, че то струва двойно повече от това, което гърците си издигнаха. За наша беда научихме, че тяхното наистина спира трафика на хора, а през нашето може да се играе на прескочи кобила. 

 

Срамни фотоси запечатаха земни срутища под самата телена ограда. На много места зеха огромни дупки, нарязани с подръчен нож или обикновена ножица. За капак научихме, че и сензорните устройства и камерите, които трябва да предотвратяват нелегалното преминаване на границата ни, не са в изправност.

 

Да сте видели някой от толкова загрижените за съдбата на  народа политици да е  реагирал на това безобразие?! Колкото и да мислите, няма да се сетите. А да се разбрали, че прокуратурата се е разработила по този “пладнешки” грабеж?! Друг път. За институциите хич няма да пита, тях си ги знаем как играеха по свирката на Краля - Слънце.  

 

Тази сутрин по телевизиите сякаш бе обявен маратон за “експерти” по разплитане на трагедии. И всеки се оказа толково компетентен, че човек да се чуди как държава с такова богатство от всезнайковци се е докарала до дъното във всяко едно отношение. 


След плеядата  от говорители се отличи “звездното” участие на бившия шеф на МВР Младен Маринов, настоящ депутат от ГЕРБ и незнам си какъв на изчезналия престъпен бос Мето Илиянски. Още с първото изречение лъсна къде точно го стяга чепика. Близо 10 минути човекът рева заради рокадите във ведомството. И как не, когато неговите протежета започнаха да “окапват” едно по едно от възловите места. Рекохме си, разгеле, доживяхме добра новина - и  Маринов да се види на тясно. 

 

Болката ще е непосилна единствено за близките на убития млад граничен полицай.  А иначе филмът с познатите до втръсване оплаквачки, дефилиращи при всеки удобен случай, отдавна сме  го гледали. И ще продължаваме да му се "наслаждаваме", защото бомбите, които заложи след себе си 12-годишното управление на ГЕРБ не са само на браздата. То минира всички обществени сфери, като постави на карта живота на всеки от нас. Затова имаме голяма молба - младенмариновската клика да замълчи поне днес. Ако има грам съвест.   

 

Катя Илиева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8971 |29.08.2022 Кофти понеделник от екрана: Пране на мръсни гащи, приспиване на кон в галоп и US-смешки . 32| 13633 |03.01.2022 ГешевоБорисовоЦацаровите репресии срещу опоненти на мафията не са минало . 15| 27438 |05.10.2021 Поне 500 са българите за разследване като Пандора Пейпърс . 8| 13717 |15.09.2021 Трябва да жертваш поне... Гешев, ако искаш да запазиш нещо по-важно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads