Реклама / Ads
29| 3768 |13.10.2024 ГЛАСЪТ

Поредна траурна вест за Кремъл: Украински F-16 свали руски Су-34

.
Агресорът загуби още един боен смолет...
Украински пилат с американски боен самолет F-16 унищожи във въздуха руски боен Су-34. Това е станало на 12 октомври. Веднага руски военни опитаха да манипулират факта, като съобщиха, че има паднал техен самолет, но причината вероятно ели повреда или пилотска грешка.
 

Американския институт за изучаване на войната (ISW) потвърди, че става дума за свален руски изтребител.

 

Един от известните руски военни експерти потвърди смъртта на екипажа на Су-34.

 

Руският канал Telegram, за който се твърди, че се управлява от офицери от военно-космическите сили на Москва и служители на руската група „Днепър“, потвърждават, че украински изтребител F-16 е участвал пряко в свалянето на Су-34. „Украински изтребител F-16 най-вероятно е свалил руски изтребител Су-34, когато Су-34 и изстрелвал бомби с унифицирани модули за планиране и коригиране (UMPC) на разстояние около 50 км от фронтовата линия“, пише Korespondent,net.

 

В същото време каналът Telegram обвини свързаните с Кремъл военни източници, че откровено лъжат за катастрофата на Су-34 и че по този начин възпрепятстват руските анализатори да разработят планове за противодействие на украинските F-16.

 

Това е първият случай, когато украинци свалят руски пилотиран самолет във въздуха с помощта на американски изтребител F-16, се казва в доклад на ISW.

 

Само през месец февруари украинците са свалили 13 руски изтребителя-бомбардировачи от фамилията Су. Черната серия за руските ВВС продължава и през следващите седмици и месеци, като през лятото армията на Путин е загубила над 80 бойни самолета.

 

Най-тежка бе загубата на супер самолета, гордост на Кремъл и Путин Су-57. Считаният за недосегаем самолет бе унищожен през юни при атака на украински разузнавателни сили на на летище Ахтубинск в руската Астраханска област, разположено на 590 км от фронтовата линия.

Само преди дни Москва обяви, че спира производството на супер машината Су-57 поради липса на части и компоненти, които руската военна промишленост не е в състояние да произведе.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 15692 |13.10.2024 Бъдеще за българския футбол: Засадени картофи на ст. „Хр. Ботев“ в Пловдив, а Гонзо – продавач на чипс . 13| 6992 |12.10.2024 В Биг Брадър пишат с крака, ученици от НПМГ защитават цивилизацията – аз избрах. А вие? . 18| 8878 |09.10.2024 Защо „хобитите от Перперикон“ на проф. Овчаров не си падат по статуите от Хераклея Синтика на проф. Вагалински? . 26| 11100 |08.10.2024 Кой е българинът с бюлетина в ръка и кой – кибикът? Как тв реалити шоуто влияе на изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads