Реклама / Ads
0| 23052 |18.08.2022 ГЛАСЪТ

Предателства и канибализъм* сред елита заради откраднати милиарди

.
Хипопотамът понякога хапва своето другарче...
Накисни другарчето, за да си спасиш милионите и задника от затвор. Под това мото в момента се тресе върха на т.нар. елит на България. Човек, доскоро обитавал върха на властта, топи свои ортаци от политиката, бизнеса и магистратурата като предоставя на разследващи органи от ЕС и други страни документи за далавери и престъплени на доскорошните си другари.
 

Това разкриха пред Фрог нюз дипломатически източници. Те са изумени от невероятната енергия, с която въпросният човек забива нож в гърба на съратници, с които продължава да демонстрира братски отношения. Става дума за банкови сметки, имоти и фирми в чужбина, които родната прокуратурата досега отказва да проверява и разследва, макар за някои от тях да има сигнали от доста време.

 

„Операция „Предателство““ е следствие и от разкритията около главния прокурор Иван Гешев, за които Фрог нюз писа преди дни. Не можем да публикуваме доказателства за конкретни хора и престъпления, защото не разполагаме засега с тях, но източниците ни са от най-висока степен на надеждност. Разкритията засягат не само действия на територията на България, но и други страни.

 

Истински канибализъм се вихри в някои кръгове. Други се опитват да преговарят за статут на защитен свидетел.

 

Според източниците ни до края на септември част от разкритията ще станат публични. Това катализира процеса на „накисване“ на доскорошни партньори и съучастници в източване на държавата. За обвързани и зависими един от друг депутати, бивши министри и бизнесмени става дума.

 

Фрог нюз

 

*Канибализмът като метафора за крайностите, до които са склонни да стигнат някои хора в желанието си да оцелеят за сметка на други. Джонатан Суифт пише, че канибализмът понякога може да се превърне в бизнес с цел оцеляване. Според американския социолог Йосиф Овертон чрез средствата на пропагандата може да се официализира и оправдае дори най-неприемливото нещо.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 47885 |22.01.2018 Те владеят България: Политическият Ал Капоне – домакин на елита на ЕС . 104| 42946 |21.02.2013 Краят на елита . 72| 8632 |17.01.2009 Президентът открехна завеса, която криеше провалите на елита

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads