Реклама / Ads
0| 7348 |09.05.2007 ГЛАСЪТ

Президентът е педофил! Или как лъжите за някаква снимка превърнаха обещаващ скандал в гротеска

.
Днес във в. „Сега” е публикувана снимка на БТА, на която се вижда президентът Георги Първанов да ръкопляска на малки момиченца манекенки на Пловдивския панаир. Държавният глава и министър Емилия Масларова са усмихнати и доволни. Доста подозрително, нали?
 
 Днес във в. „Сега” е публикувана снимка на БТА, на която се вижда президентът Георги Първанов да ръкопляска на малки момиченца манекенки на Пловдивския панаир. Ситуация, обичайна за подобни мероприятия по цял свят. Но си представете следният сценарий. Държавният глава и министър Емилия Масларова са усмихнати и доволни. Доста подозрително, нали? Малки момиченца, президент, манекенки... Схващате ли намека? Сега върховният главнокомандващ трябва да излезе в отпуск, докато прокуратурата извърши разследване, за да е ясно как така малолетни са наети за манекенки, имат ли договор, законно ли е да дефилират по къси полички пред чичковци, нарушени ли са им човешките права, знаят ли родителите им за модната проява? Да се намесят също Световният съвет за защита на детето към ООН, УНИЦЕФ, ЮНЕСКО, Хелзински наблюдател, педиатри и психолози. Опозицията да стартира веднага процедура по импийчмънт на президента. Еврокомисари и всякакви други спецове започващи с евро да идват да следят, да няма шашми в разследването. Може да ви изглежда смешно и нелепо, но ви гарантирам, че ако заинтересовани кръгове финансират една такава медийна кампания, педофилски „Първановгейт” е готов. Няма проблем да се докарат от девет кладенци вода и да се установи следното: първанов се снимал със студентки, участнички в археологически разкопки. Понеже не било просто „снимка”, гаджето на едната я напуска и прави изявление, че сърцето му е разбито и не вярва повече в Свети Валентин. Никой няма да споменава, че на момчето му е изплатен хонорар, с който отива да учи в чужбина, а девойката го е чупила, защото си падал по нейна приятелка. По-нататък ще ни светнат, че през лятото на 2005 г. Първанов, заедно със сливенския кмет Йордан Лечков, са открили Център за работа с деца. Оп-па-а... Работата била по-отдавна. Как не сме се сетили досега: Първанов си пада по дечица, а Лечков има дискотека, там ходят деца, вероятно ги зарибяват с дрога...
Не, не това далеч не е всичко. На 10 октомври 2006 г. Първанов ръкопляска възторжено в Разград на детския танцов ансамбъл „Лудогорче”. Ако използваме лексиката на следовател №1 въпросът към президента би звучал приблизително така: „Става дума за едни снимки в Разград. Той да си каже...” Подобна реплика, казана от подходящия човек, по подходящия начин, ще ни хвърли всички в джаза, гаранция. Вярно, само за няколко дни, но това е напълно достатъчно.
Ще кажете, какви са тези глупости?!
И аз това питам, какви са тези глупости с „онази” снимка от Боровец. Човекът, който ни зариби да очакваме някаква спираща дъжа фотография, вече втори ден бие отбой. Нямало компроматно кадро от Боровец, нито с манекенки, нито с еврокомисаря Фратини, нито... Ставало дума за някакъв календар на „Булгартабак” – Благоевград отпреди време, на който била изтипосана Мис Благоевград. Александров, като един стожер на морала, предупредил бащински шефа на „Булгартабак” Христо Лачев, че това прави лошо впечатление на данъкоплатеца.
На това място се чувствам длъжен да направя едно уточнение. Виждал съм много календари, в 80 на сто от тях са снимани манекенки, актриси или шоузвезди. Красотата им, дори и в оскъдно облекло, излъчва естетика и радва окото. Поне на мъжката половина от човечеството. Кофти впечатление един календар може да направи, ако на корицата се мъдри изтърбушена бабичка, с цигара в беззъбата уста и изкривени от артрит пръсти. Ето това би подразнило данъкоплатеца, какъвто съм и аз.
Затова днес, след толкова упражнения върху скандала, имам усещането, че той рязко зави на майната си.
Първо: стана кристално ясно, че няма никакви снимки от Боровец, а уж тъкмо те трябваше да бъдат черешката на тортата. Уви.
Второ: разбра се също, че модната агенция „Евромоделс” няма и не е имала договор с „Булгартабак”. Заяви го лично управителят на фирмата Патриция Николова пред Лора Крумова и Георги Коритаров по Нова телевизия. На всичко отгоре експертизата за смъртта на единия от съсобствениците на агенцията Явор Аврамов била категорична, че е починал от инфаркт, а не е бил отровен, както на някои хора страшно много им се искало. Толкова им се искало, че дори натискали лекарите да напишат нещо в стил арсеник и стари дантели. Те обаче се опънали и драма като тази с Литвиненко и „българския чадър” не се получи.
Ето как обещаващия да стане скандал на десетилетието, взе да добива очертанията на нашенска гротеска. В следствието едни бивши приятели изведнъж си омешаха капите и скочиха един срещу друг. Следователки и зам.-министър, тяхна бивша колежка, си говорили по телефон неща, които не са за телефон. Шефът им ги спипал, но вместо да ги накаже строго, но справедливо, решил сам да се облажи от ситуацията. Поискал това-онова, но те пък му се опънали и кавгата избухна. За да драматизира нещата Александров намеси министър Румен Овчаров, като вероятно е смятал, че за да не се разплита делото срещу Вальо Топлото, министърът ще потуши скандала. Но не позна. Александров се опита да се върне в мача с шокиращата новина, че Овчаров го заплашвал, дори физически. Но както и със снимките от Боровец, това се оказа силно преувеличено. Наистина бил заплашван, но чрез посредник. Този човек вероятно бил Николай Вълканов и прочие драматургия. Сега ще търсят Николай Вълканов, който да кажел каква е истината.
Едва ли има здрав човек в държавата, който да допуска, че Вълканов ще заразказва как точно е заплашвал Александров от името на министър. Ако пък каже нещо такова, значи е или луд или са му опряли „Люгер” в слепоочието. Няма заек в тази трънка, Уотсън!
В дните на ескалация на скандала уволниха зам.-министър Делян Пеевски. Името му бе няколко пъти замесвано като го му бе приписвана роля на посредник, на човек на ДПС, на човек, прикриващ някакви далавери в Държавния резерв. Той пък се обиди и заповтаря рефрена „Не знам защо ме уволниха, премиера да ми се извини...”. Как пък един репортер не се сети да го пита „Как те назначиха?”, за което премиерът наистина е длъжен да ни се извини. То бива дебелоочие, но този Пеевски се е професионализирал доста рано. Колегите от в. „Експрес” са описали в днешния си брой какви имоти притежава момъка. Очаквам скоро да узнаем и какви данъци е платил младият политик за имотите си в София, Бояна и други места. Аз лично не му препоръчвам да се връща на работа в следствието, където го назначил Александров, защото чух какво говорят следователи и юристи за него (нарочно не използвам думата „колеги”, забраниха ми). Няма да се чувства сред приятели.
Уволниха и зам.-министър Корнелия Нинова. Тя пък каза, че сама подала оставка. И така да е, пак си знае защо. Ако иска да ни каже. Ако не иска, да го каже на прокуратурата.
Ето как вместо шеметно развитие и драматична развръзка, получаваме на порции нескопосани скечове. Толкова ли могат кукловодите? Поне да излезе на сцената и министър Румен Петков. Без него е скучно някак си, липсва и дълбочина.
А очаквахме толкова много.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 15071 |27.03.2024 Как падна Търновската крепост: Защо на харвардци не им се получи Win-Win стратегията за преговори? . 16| 8353 |24.03.2024 Манол Глишев: „Крокус“: поредният „Норд-Ост“? . 18| 8818 |22.03.2024 Копейките и готиното бъдеще без НАТО: Копайте, копайте, ние сме от отдел „Пропаганда“ . 39| 24214 |21.03.2024 Драги дами Габриел, Назарян, Сачева и Петкова, да поговорим откровено за мафията, а?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads