Реклама / Ads
22| 3760 |28.09.2024 ГЛАСЪТ

Пропутинска пропаганда по БНТ в 8.05 сутринта: Указания Кремля прямо из Москвы передает Валерий Тодоров

.
Ако отиваш в тоалетната,у не забравяй телефона! Току виж ти звъннал Путин Източник: Худ. Вася Ложкин
Добре е в гостуванията си в медиите журналистът Валери Тодоров да бъде обявяван като представител на Путинската пропагандна машина. Така е честно, за да са наясно зрители, читатели и слушатели, какво ще чуят от т.нар. негови анализи. Особено по отношение на войната на Русия срещу Украйна.
 

В съботната сутрин в 8.05 часа, веднага след първите новини на БНТ, в студиото на водещия Георги Любенов Тодоров направи ярка презентация на ситуацията с руската агресия през призмата на срещата на украинския президент Володимир Зеленски в Ню Йорк с кандидата за втори президентски мандат в САЩ Доналд Тръмп.

 

Бившият кореспондент на БНР в Москва Тодоров заяви кратко: „Големите средства, които се наливат във военни действия трябва да се пренасочат към химанитарна помощ. Има хуманитерна криза“. Каза го по повод военния конфликт в Близкия изток. Странно защо Тодоров и такива като него все забравят да споменат, че на 7 октомври 2023 г. въоръжени отради на терористичната организация Хамас нахлуха в Израел. Избиха няколко хиляди мирни граждани, изнасилваха, палеха и взривяваха домове.

 

Израел отговори и продължава да опитва да върне близо 200 души, взети за заложници в Газа.

 

Неотдавна Хизбула също нападна Израел, декларирайки, че се солидаризира с Хамас. Израел отговори и на тази агресия.

 

Мнозина обаче пропускат тези факти и настояват именно Израел да прекрати военните действия.

 

Хамас и Хизбула са въоръжени предимно с руско оръжие – това не е новина. Както е известно също, дни след кървавото нападение на Хамас в Израел, ръководители на организацията бяха посрещнати в Кремъл като скъпи гости.

 

Външният министър на Русия Сергей Лавров не спира да обвинява израелците, че са агресори и нарече Хитлер евреин.

 

Сега за Тодоров и Украйна.

 

Тръмп казал на Зеленски след срещата между тях: Ами вижте, мъртви са ви градовете, мъртви са войници. Направете компромис.

Зеленски направи ротация в близкото си обкръжение с идеята за евентуални преговори, подготовка за преговори. Появи се така нареченият „мирен план“ и така наречената „победа“. Нито планът може да бъде изпълнен, нито пък да се реализира победа. Така че тук въпросът опира до президентските избори: кой ще спечели – Тръмп или Харис“.

 

В Москва някой си е свършил работата, то се вижда.

 

Ден по-рано, в петък, Валери Тодоров заявява по същата тема пред Euronews Primetime, че: „Възможността за използване на ядрени оръжия от страна на Русия не бива да се подценява“.

И се аргументира по следния начин: „Ако Западът разреши (Украйна) да използва далекобойни системи за удари по обекти в руска територия, то тогава Русия ще разглежда това като атака от държави, които също притежават ядрен потенциал. Подтекстът на това предупреждение е, че с далекобойни удари по стратегически обекти може да се обезсилва руският военен конвенционален и стратегически, включително и ядрен, потенциал".

 

В началото на лятото Тодоров прогнозира дълбокомислено: "Путин ще се опита да провежда оттук нататък една политика на свършените факти, т.е. „това, което сме взели, то е наше и нека сега да се преговаря по-нататък“.

 

Дори става ясно кои в Москва са си свършили работата…

 

Буквално същите са коментарите в прокремълските руски медии. 

 

Стана обаче обратното: украински части завладяха част от Курска област в Русия, руснаците оказват хаотична съпротива, между 40 и 50 хиляди руски военнослужещи са убити.

Прехвалената страховита ракета "Сармат" се взриви при опит да бъде изстреляна. Украинците взривиха огромен руски склад с боеприпаси в град Торопец, в Западна Русия, на 482 км от Украйна. Ден по-късно украинските безпилотни самолети нанесоха нов удар по арсеналите в Торопец – на 21 септември.

Руският „богатир“, танкът Т-90А/С/М претърпя тотален провал срещу Украйна. За кратко време бяха унищожени 45 броя…

От няколко дни единственият руски самолетоносач "Адмирал Кузнецов" е без екипаж. Всички са изпратени на фронта, а огромният морски съд вече е ръждясала планина. Не може да бъде ремонтиран, защото двигателите му са … украински. Ей такива дреболии, които българските пропутинци не забелязват. Безплатно не ги виждат, разбира се, вие какво си помислихте.

 

Петър Волгин вече е в Брюксел, но Тодоров е тук.

 

Ще чуем ли някога от него, че Русия е агресор и че ако Путин иска мир, може да го постигне за нула време, като разпореди руските войски да се изтеглят на границите от 22.02.22 г. Както е записано в Будапещенското споразумение, подписано от Русия, САЩ, Великобритания и Украйна. Надали.

 

Огнян Стефанов

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 8533 |26.09.2024 Какво ще кажеш, г-н министър, да сравним МВР на България с Ню Йорк? . 25| 13125 |25.09.2024 Илков и парламентът: Дошло е време заек вълк да ебе и он да си траеее* . 33| 15853 |19.09.2024 В БГ психиатрията: Псевдо сноби вият срещу успелите, банкянски форхенд и ченгета в групов сеанс. А жертвите? . 22| 10636 |16.09.2024 Радев е много повече от „мъж за гушкане, а Консултативният съвет – от ситкома „Къде е батко“. Дали?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads