Реклама / Ads
27| 13116 |01.12.2023 ГЛАСЪТ

Путин към руския народ: Задавайте въпроси, задавайте, нищо че боли, вашу мать

.
Руският президент Владимир Путин не отмени „пряката линия с народа“ и голямата пресконференция тази година, както стана през 2023 г. Новината е, че е разпоредил създаване на „бойна група“, която ще цензурира въпроси за „пряката линия“, които „всяват паника, намекват за неуспехи на фронта срещу Украйна и не отговарят на официалната политика на Кремъл.”  Това съобщава руската медийна група РБК, която цитира изявление на ръководителя на изпълнителния комитет на Общоруския народен фронт Михаил Кузнец и изявление на прессекретаря на Путин Дмитрий Песков.
 

Песков обявил, че за 14 декември са планирани „директна линия с народа“ и голяма пресконференция на Путин. Той обаче уточни, че въпросите ще се проверяват предварително и няма да се допускат провокативни питания.

 

В същото време ръководителят на организацията за събиране на въпроси за „директната линия“ Кузнецов каза, че е създадена „бойна група за борба с фалшификати и намеса от опоненти“. По думите му групата е сформирана от представители на всички региони, юристи и медийни експерти. Тя ще проверява въпроси, които „нямат нищо общо със случващото се, но ще имитират нещо или ще предизвикат паника“. Освен това той подчертал, че Владимир Путин сам щял да подбере окончателните въпроси, на които да отговори от предоставения му вече цензуриран списък.

 

Припомняме, че Русия заема „престижното“ 155-е место по свобода на словото от 180 страни, влезли в класацията. Плътно до нея са Беларус, Афганистан и Пакистан. Миналата година Русия е била на 150-о място.

 

Над 80 руски журналисти вече са в затвора заради антивоенната позиция, която са изразили и за критики към властта на Путин. 12 от тях са осъдени за срок от 8-10 години. Трима от участниците в четене на стихове пред паметника на Маяковски в Москва са с присъди между 3 и 8 години, защото са декламирали стихотворение, което изразява съмнение към мобилизацията на необучени хора за фронта.

Задаваш логичен въпрос на президента, „бойната група“ и самият той го определят като провокативен и отиваш в затвора, - така журналиста Василий Ц. коментира в своя блог предстоящата „среща с народа“ на Путин.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 10741 |30.11.2023 Петдневната война в България: Нация без цел и посока по-добре да вдига бялото знаме . 39| 11183 |27.11.2023 Новини в стил „Сталински ампир“: Къде се изгуби Радевото хладнокръвие? Герои, светци и подлеци . 28| 21507 |23.11.2023 Убийствата на Къро и Трактора няма да бъдат разкрити. Кои са следващите в списъка? . 42| 12540 |22.11.2023 Манол Глишев: Радев ли? Кое беше това лице?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads