Реклама / Ads
0| 15584 |12.07.2022 ГЛАСЪТ

Русия и Северна Корея могат да бъдат унищожени за минути, кажете го на Путин и Ким Чен Ун най-сетне

.
Русия и Северна Корея все по-често заплашват, че могат да започнат ядрена война и да изпепелят човечеството. И светът се шашка. Но дали двете страни си дават сметка, че самите те могат да бъдат ударени фатално и след минути да са само спомен от историята? Не, не е фентъзи, а абсолютна реалност.

Нов елемент в дипломацията въведе шефът на Обединения комитет на началник-щабовете на Южна Корея ген. Ким Сон Кюм. Преди ден той се обърна към Северна Корея с деликатното послание: „Армията ни е в състояние да нанесе опустошителен ракетен удар срещу потенциален враг. Северна Корея, която постоянно ни провокира, представлява такава заплаха за нас“.

 

След тези красноречиви думи генералът поясни: „Прецених, че трябва да изпратя различен сигнал на врага. Южнокорейските ракети са достатъчно модерни, способни сме да нанесем фатален удар на врага“.

 

Висшият южнокорейски военен се решил на това недвусмислено предупреждение, защото провокациите от страна на Пхенян не спират. От началото на годината от страна на Северна Корея са извършени десетки дръзки опити с различни ракети, нарушаване водното и въздушното пространство на Южна Корея, обстрелване на острови, включително и японски. Токио също многократно предупреждава Пхенян да спре с дрънкането на оръжие, но Ким Чен Ун си прави пълни оглушки.

 

Южна Корея разполага с отлично обучена армия, въоръжена с ултра модерно оръжие и техника. Северна Кория има многочислена армия, но по отношение на въоръжението е на ниво съветски образци от Втората световна война и 50-те години на м.в.

 

Освен това: Южна Корея е с население от 52 млн души. БВП на страната е 1,7 трилиона долара, 12-то място в света! На глава от населението годишно се падат 33 хиляди долара. Средната продължителност на живот е 83 години. В областта на здравеопаването и образованието страната е в Топ 10 на света. В областта на технологиите – в Топ 10 на света. И т.н. и т.н.  

 

Северна Корея е 26 млн души. БВП – 30 милиарда долара, което прави по 1200 долара на година! Продължителността на живот е 67 години. Детската смъртност е огромна. Над 6 млн души в страната страдат от хронично недохранване. Гротескни разлики, но това не пречи на великия вожд Ким Чен Ун да заплашва не само Южна Корея, но още Япония, САЩ и въобще целия свят, че може да започне ядрена война. И немалко световни политици се опитват да го отглеждат като рядко животно, затваряйки си очите за безобразията му.

 

Крайно време е НАТО и Евросъюзът да вземат пример от южнокорейския генерал Ким Сон Кюм по отношение на Владимир Владимирович Путин. Обитателят на Кремъл от месеци се гаври с целия свят като периодично заплашва, че ако не се изпълняват условията му по отношение на Украйна, Европа и света, щял да натисне „червеното“ копче на ядрените ракети на Русия. Само и само да не го направи Западът прави понякога необясними отстъпки. Те обаче се възприемат от Путин като слабост и наглостта му се увеличава непрекъснато.

 

Дошъл е моментът да му се заяви, че психопатските му номера няма да минават повече. Военният потенциал на НАТО е в състояние да попилее руската армия. Абсолютна пропаганда са изхвърлянията за непобедимата руска армия и супер оръжията. Войските са демотивирани, армията окрадена, а модерните оръжие са единични бройки. Путинофилите ще се изприщят на това твърдение и ще вдигнат вой до небесата, но такива са фактите и сравнителните военни анализи ги доказват. В Москва са наясно с това. Путин обаче разчита, че Западът никога няма да бъде агресор, нито ще нанесе първи удар срещу когото й да било, в това число и Русия. Западът търси цивилизован диалог, което Кремъл използва, за да се държи арогантно и да заплашва непрекъснато.

 

БВП на Русия е 1,4 трилиона долара (По-малък от този на Южна Корея…). На САЩ е 21,1 трилиона! Три американски щата: Тексас, Калифорния и Ню Йорк имат по отделно по-висок БВП от Русия! По стандарт на живот Русия е на 90-о място от 140 държави. Държавите от Г-7 общо съставят 67% от световния БВП. Русия запълва едва 1% от световния БВП...

 

Ще наскачат путинофили и крайни русофили: Русия има огромна армия, самолети, ракети, танкове… Е, и? Десета година нейната промишленост не може да построи втори самолетоносач, след като първия се развали и направо се разпадна. Нямат мозъчен и работен ресурс да построят и прословутите си ракети „Сармат“, с които плашат пред всеки, който спомене, че руската армия е агресор в Украйна.

 

Путин избра политиката на силата, агресията и бруталността. Путин не преговаря, а убива. Не търси диалог, а срива цели градове и села, войниците му изнасилват и грабят.

 

Също като Ким Чен Ун и той не разбира от равноправен диалог, защото смята себе си за велик и че всички останали трябва да се съобразяват с идиотските му хрумвания.

 

Това трябва да спре. Така или иначе един ден това ще се случи. Той няма намерение да спира войната, защото тя откъсва руското население от реалността, то става жертва на кремълската пропаганда и започва да се държи неадекватно. Такова население е нужно на Путин – потънало в заблуди, патриотични патетики и самогонов облак. Следващите му стъпки са нахлуване в Полша или страна от Прибалтика. Повод ще си измисли. Защото е болен мозък.

 

Не бива целия свят да страда заради това. Поиграха си на чудовища - време е  да бъдат озаптени и наказани жестоко за причинените злини, смърт и разруха.

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8635 |01.07.2022 Русия вече е късала отношения с България, плашила ни е с война. Издържали сме . 0| 6573 |23.06.2022 Русия не може да произведе ракети „Сармат“, няма ресурс и части, всичко е пушилка . 0| 10128 |11.06.2022 Русия при Путин I и Петър I: И тогава и днес милиони руснаци нямат тоалетни и канализация . 0| 42086 |13.04.2022 Путин бесен за шпионските провали в София. Къде изчезват агентите след връщането им в Русия
Реклама / Ads