Реклама / Ads
1| 17371 |10.09.2022 ГЛАСЪТ

Руска или шведска тройка са Янев, Софиянски и Петков?

.
Тройката...
В българската политическа ферма за животни сме виждали какво ли не. Комунисти събориха социализма на 10 ноември 1989 г. и обявиха нов строй – демократичен. Точно те станаха и новите капиталисти, като от котилото избълваха милионери с дебита на Висшата партийна школа, която бълваше комунистически ръководни кадри. Школата в Симеоново пък започна да „произвежда“ прокурори и съдии, които окупираха върха на магистратурата.
 

Видяхме цар да става премиер и да се сдружава с хора от БСП/БКП, която го изгони от страната след 9 септември 1944 г. Не ни подмина и парадокса пожарникар-грубиян да ни бъде премиер над 10 години и да бъде преизбиран три пъти, въпреки, че закова България на последното място в ЕС по всички показатели, сързани с живота на хората. По всички!

 

Тези примери на абсурда са на първо четене, реално са много повече.

И ето сега пред нас застава Стефан Янев, бивш военен, бивш служебен премиер – два пъти, който си направил партия и иска да участва в управлението на страната. Амбициите му – неясно откъде подклаждани, са да бъде отново министър-председател, но редовен.

 

И какво научаваме напоследък, принудениот някои обстоятелства да слушаме и гледаме безличните му и скучни изяви? Човекът си намерил другари, които го подкрепят и иска заедно да вършат чудеса там, където отдавна следите им са оставили единствено неприятни спомени…

 

Интересна комбинация се е получила: Стефан Янев, съюзен със Стефан Софиянски и подкрепен публично от Румен Петков.

 

Софиянски представлява Съюза на свободните демократи. Дясна партия, която стои на радикални либерални принципи, отхвърля едновременно комунизма и национализма.

 

АБВ (Алтернатива за Българско Възраждане) е основана през 2014 г. от президента Георги Първанов. Председател на АБВ е Румен Петков. Партията АБВ се създава като алтернатива на задкулисието в политиката, алтернатива на лобизма и подмяната на легитимните, демократични механизми при вземане на политически и управленски решения. Георги Първанов и Румен Петков – алтернатива на задкулисието и лобизма? А плонжовете пред Путин и Митрофанова? А масонската ложа „Слънце – Ориент“? Подобно съчетание е непосилно дори за Бени Хил и идиотските небивалици на Рачков…

 

„Български възход“ се е обявила за националноконсервативна политическа партия. Според Даниела Дашева, член на ръководството партията ще се яви на изборите с партии-съмишленици - "Свобода", Партия на зелените и Земеделски народен съюз. Нещо, което малцина българи са запомнили. Но пък е широко известна клюката, че партията на Янев е проект на президента Румен Радев. Вярно или не – хората говорят. А може би на Янев му се иска да е така...

 

Нашите висши чинове така и не запомниха израза на руския ген. Лебед: Генерал политик, е все едно евреин – еленовъд.

 

Прибавете към болните амбиции на „фуражката" Янев, болните амбиции на Софиянски, който вареше синя ракия и амбициите на Румен Петков, наричан от някои плевенчани „пикаещия във фонтани“ и ще получите микс, опасен за вашето здраве.

 

***

Знаете ли, че има сайт с вицове за Софиянски? Ето нещо оттам.

Журналист към Софиянски:

- Вярно ли е, че се криете от правосъдието?

- Нагла лъжа! Винаги съм готов да отделя 2 процента от комисионните.

 

Три кифлета спорят в чалготека. Едната казва:

- Моят татко може да купи поне два столични квартала.

Другата се смее:

- Моят мъже да купи половин София, ако поиска.

- Е да, ама татко не я продава, - затапила ги третата.

 

Та какво е всъщност съчетанието Янев, Софиянски, Петков? Ако вземем под внимание позициите за газа, войната в Украйна и АЕЦ – нещата клонят към руска тройка с десни лозунги. Но ако човек се довери на съботното си въображение, асоциацията с шведската тройка ще събере аргументи... С благословията на Първанов, естествено.

 

***

„Формацията („Български възход“) е обект на нездрав интерес и се пълни със странни партийни отломки и компрометирани личности. Кадровите решения са много важни, защото в крайна сметка идеите се реализират от хора. Ето защо, прецених, че няма как да бъда част от този проект, чрез който аз, в лично качество, не мога да изпълня основния си ангажимент, т.е. не мога да гарантирам, че няма да бъдете излъгани и предадени за пореден път“, написа Ралица Симеонова, считана за „дясна ръка“ на Стефан Янев.

 

„Аз не пожелах да правя компромис със съвестта си и вече не съм част от Контролния съвет на ПП “Български възход”. Думи на Леона Асланова, дъщеря на социолога Юри Асланов.

 

Честито на заблудените овце, известни още като български избиратели…

 

Емил Азар

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 18586 |17.03.2022 Непобедимата руска армия се оказа победима. Кой излъга Путин? . 58| 23810 |05.12.2020 Путин паникьосан, руска Мата Хари, Сачева хока и други благи вести . 84| 19972 |22.01.2020 Хибридна частушка ”Русия ще схруска САЩ на закуска”, се лее от екрана . 24| 16410 |14.09.2019 Скопените медии. Фандъкова – руска шпионка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads