Реклама / Ads
14| 15257 |27.10.2022 ГЛАСЪТ

Смятате, че ще се оправим? Помислете пак. Само вижте шефските места в комисиите в НС

.
Ако ръководството на ключови комисии в Народното събрание е еманация за това накъде ще върви работата на 48-мия парламент и накъде изобщо сме тръгнали ние като общество, имам лоша новина за вас.
 

Лице с “харизма на хладилник”, както бе определен в социалните мрежи Стефан Янев, заема шефския пост в антикорупционната комисия в НС. Сиреч, онзи, който малко преди изборите публикува статус във Facebook, за да пита “Защо тръбата е цяла” и предизвика подигравки в общественото пространство, ще ръководи парламентарната комисия, която да се грижи за антикорупционното ни законодателство. Казано още по-просто - кажете сбогом на всякакви надежди, че някаква антикорупционна политика ще се изкове от този парламент. И не защото Стефан Янев няма компетенциите да го направи, а защото като един истински “балансьор” и отворил обятията си за всички партии в НС политик, Янев е толкова безличен и удобен, че няма да се случи нищо съществено в борбата с корупцията. 

 

Тамплиерът Маноил Манев, който в публичното пространство е сравняван с анимационен герой, ще е един от заместниците в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред. Разбирате ли - един от онези, заради които едва не се стигна до бой в Народното събрание след изказване на Георги Свиленски, ще бъде част от Комисията по обществен ред. 

 

Виолета Комитова от “Български Възход”, която бе служебен министър на регионалното развитие и благоустройството, изведнъж се пръкна като член на комисията по външна политика. С какво Комитова ще допринесе за външната политика, след като е архитект по образование и е работила в областта на строителството и градоустройството?

 

Няма да стане. Ако за председател на Народното събрание с любезното съдействие на БСП, ГЕРБ, ДПС и “Български възход” бе избран Вежди Рашидов, а в основни комисии влязоха лица със спорна биография и компетенции, то със сигурност няма да го бъде. Начело на най-висшата длъжност в държавата е “мултакът на републиката”, а антикорупционната комисия се ръководи от човек с “харизма на хладилник”, чиито приоритети и до днес не са съвсем ясни. 

 

Няма да стане. 

 

Нито можем да очакваме адекватна законодателна дейност, нито можем да очакваме мнозинство за правителство, което да се бори с корупция и задкулисни играчи, нито овладяване на кризи, нито бъдеще. Съжалявам, но е така. 

 

Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 11798 |26.10.2022 Готов ли си да загинеш на война? Родолюбието не се измерва с политически трикове . 27| 10761 |21.10.2022 Пихте с дявола и резултатът е... Вежди Рашидов. Тежка радост ни налегна . 13| 10170 |18.10.2022 Защо за гражданите ”да”, а за ченгетата - ”не”? Крокодилски полицейски сълзи . 47| 60948 |17.10.2022 Стотици милиони налива Путин във фашизирането на България. Кои са получателите?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads