Реклама / Ads
67| 15377 |23.09.2008 ГЛАСЪТ

Страната на мутрите

.
Въпросът е : имат ли достойнство българските журналисти и способни ли са на солидарност. Утре ще бъде късно.
 

 

Четири неизвестни лица нападнали журналиста Огнян Стефанов снощи пред столичен ресторант, съобщиха от МВР. Снощи около 22.50 часа на бул.”Петко Каравелов” 38 в столицата, пред ресторант “Кипарисите” в безпомощно състояние е намерен Огнян Стефанов /54г./ - главен редактор на електронното издание “FROG NEWS”. Сигналът в полицията е подаден от съпругата му, която го придружавала. Тя разказва, че на излизане от ресторанта по пътя към автомобила им, той бил нападнат от четири неизвестни лица, облечени с тъмни дрехи и шапки. Пострадалият Стефанов е настанен във ВМА с опасност за живота - шок политравма, разкъсано- контузни рани на главата, счупени крайници, неконтактен. Случаят се разследва от Четвърто РПУ на МВР. Двете ръце и двата крака на журналиста Огнян Стефанов са били счупени при жестокия побой, който му е бил нанесен снощи пред ресторант „Кипарисите. Той е загубил 2 литра кръв, съобщават близки на Стефанов. Четиримата му нападатели са го били с чукове и метални прътове. В момента Огнян Стефанов е в изключително тежко състояние във Военно медицинска академия. Мозъчната му дейност е добра и вероятно той ще оживее, каза журналистът Иво Димитров от вестник „168 часа“.

Да пребиеш някого с чукове в столицата на европейска държава и то на излизане от ресторант (т.е.,където се предполага, че ще има достатъчно свидетели,както и става), нагло да използваш името на полицията (сервитьорът, опитал се да се намеси е бил спрян с думите: "Полиция, ще стреляме!") - това показва,че в тази държава престъпниците се чувстват безнаказани. От което следва, че властта (поне изпълнителната и съдебната) е в ръцете на престъпници. Залавянето на престъпниците пребили журналиста, както и на техния поръчител и осъждането им ще опровергаят подозренията,че става дума за политическа разправа с журналист, тоест с посегателство към свободата на словото. В противен случай излиза,че България не е за Европейски съюз, а върви по стъпките на Русия, където убийствата и побоят на журналисти са взели чудовищни размери. Само че... само че редно е поне веднъж българските журналисти да покажат солидарност, ако не за друго, то поне от инстинкт за самосъхранение! Представете си за момент,че в продължение на 24 часа всички български медии(електронни, печатни, интернет издания, блогове) излъчват, предават и публикуват само по една-единствена тема - темата може да се уточни предварително, но трябва да бъде свързана със срастването на властта с престъпността. Никакви други новини, никакви други предавания, нищо. Може би тогава управляващите ще изпитат на гърба си силата на медиите и ще разберат,че тя може да е по-страшна от млатенето с чукове по невъоръжени и беззащитни хора. Въпросът е : имат ли достойнство българските журналисти и способни ли са на солидарност. Утре ще бъде късно. 

Даниела Горчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 9271 |22.09.2008 Независимост? Не, зависимост! . 24| 7109 |21.09.2008 Защо ни е парно при глобално затопляне? . 31| 8323 |18.09.2008 Самият Путин насаме само със Станишев в самия център на Сочи . 42| 11391 |09.09.2008 Девети септември - честито и извинявайте

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads