Реклама / Ads
28| 15873 |30.10.2023 ГЛАСЪТ

Тайните на първия тур: Хекимян в ролята на „прелъстена и изоставена“? Ваня бута Корнелия?

.
Активното мероприятие, което реализира ДАНС с провалянето на машинния вот, е било спуснато като задача още преди няколко месеца. Целта е била да се предизвика скандал в последния момент и да се всее съмнение за манипулация на изборите от коалицията „ПП-ДБ“. Това научих от източници, близки до агенцията. То бе реализирано и машините отпаднаха.
 

Остава тайна, защо зам.-министърът на електронното управление Михаил Стойнев, считан за виртуозен софтуерен инженер, извърши „упражнението“ с флашката и причини всичко онова, което се стовари върху „ПП-ДБ“, независимо дали заслужено или не. ЗАЩО? Шега, лудост или преднамереност? Той дължи този отговор. Дотогава тайната остава.

 

Антон Хекимян зае „призовото“ 3-о място на първия тур в София и отпадна от балотажа. Неразбулена остава мистерията, кои известни личности са отказали на Бойко Борисов да бъдат номинирани от ГЕРБ за кандидат-кмет? Такива има, били са категорични в отказа си. Един от тях споделил пред приятели, че няма да участва в рали, седнал на таралеж, сложен на седалката. „Таралежът“ е Фандъкова, обяснил той.

 

Следваща тайна е, дали Борисов наистина е обещал на Хекимян, ако не стане кмет, да го направи евродепутат на изборите за Европарламент през лятото на 2024 г. Хекимян вече стягал куфарите за Брюксел и се успокоявал, че е много по-добре и спокойно в ЕП, отколкото да затъва в блатото, оставено от Фандъкова и ГЕРБ в Столична община.

На Хекимян тепърва му предстои да преглътне ролята на „прелъстена и изоставена“. Например дали Борисов помни, че проф. Герджиков бе кандидат на ГЕРБ за президент? Герджиков ли? Кой Герджиков? Той така питаше и за Владислав Горанов, когато бившия финансов министър се оказа в санкционния списък „Магнитски“...

 

Друг, още по-голям скандал, който се задава, но е забулен в мъгла и мълчание е, ще бъде ли поискана оставката на Бойко Борисов като лидер на ГЕРБ. Сгромолясването на първия тур в София се приписва изцяло на неговото еднолично решение да издигне в последния момент Антон Хекимян, вадейки го от висок пост в бТВ. Вече се говори за Димитър Николов, кмет на Бургас за пореден път, че има подкрепата на важни хора в партията да замени изхабения вече Борисов.

 

Има тайна и в „червено“: Ще застане ли столичната организация на БСП зад Ваня Григорова в битка за реформи в партията и смяна на Корнелия Нинова. Такива разговори се водят на различни нива, а аргументите били, че Григорова има сили и енергия да обедини „Позитано“ 20 и Левицата, начело с Румен Петков. Щели да се включат и русофилите на Николай Малинов. Голям плюс е и влиянието й в редиците на КТ „Подкрепа“, както и прокремълската позиция, която тя открито пропагандира. На Григорова обаче предстои да узнае на гърба си на какво са способни интригантите в БСП.

 

Тайна са все още и реформаторските процеси в редиците на „Възраждане“. Все повече били хората, които роптаели от тоталитарното поведение на лидера Костадин Костадинов и доверените му Цончо Ганев и Искра Михайлова. Деян Николов, който бе кандидат-кмет на партията в столицата все повече се очертавал като неформален лидер. Освен всичко, Костадинов се провали с грандиозните заявки, че ще бъде първа партия, в краен случай – втора политическа сила. Или както казва Шекспир: „Каква е тази ужасяваща епоха, в която идиоти водят слепия?“

 

Едно от най-очакваните неща в политическите среди, а и не само, е изявлението на почетния председател на ДПС Ахмед Доган след втория тур на местните избори. А такова ще има, твърдят запознати.

 

Най-интересното обаче е по линия на големите играчи в политиката, които самодоволно потриват ръце, че интригите, които замислят се реализират с успех. Променлив, но успех. Нямат понятие обаче, какво ги очаква по линия на чуждестранните ни партньори. Неприятностите за тях тепърва започват. Достатъчно е да се спомене, че българските служби, заедно с унгарските са считани за неблагонадеждни при взаимодействие по международни операции. Тази информация услужливо се прикрива по всякакъв начин, най-вече чрез тайните ни служби.

 

Споменатите тайни скоро ще получат своята публичност, но засега са отричани, наричани спекулации и теории на конспирацията.

 

Емил Азар

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 18007 |27.10.2023 Българският политически Хамас насилва и убива. Кои са жертвите този път? . 17| 11505 |27.10.2023 Що за държава сме? Кипнал самовар сутрин, след обед – в „колективния запад“ . 18| 8981 |25.10.2023 С Кремъл и Лукойл е така: Докато двама се карат, третият - Бог да го прости . 40| 26518 |19.10.2023 Манол Глишев: Започва ли Третата световна война?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads