Реклама / Ads
19| 16522 |18.11.2021 ГЛАСЪТ

Страх: Герджиков размахва тапешник, но чудовището не е Радев

.
От първия ден на предизборната надпревара за президентския пост, участието на Анастас Герджиков е под знака на страха, че ще се провали катастрофално. Разбира се той се прави на куражлия, но вътрешно знае, че подкрепата на ГЕРБ и Бойко Борисов са причината.
 

Те са камък на шията му, с който той се опитва да плува. Дори качествата, които Герджиков несъмнено притежава, в подобна ситуация са допълнителна тежест, защото превръщат принудителното затваряне на очите за престъпленията на борисовото управление, в публично унижение. Ако той бе заблуден, можеше да предизвика съчувствие, но в случая е направил информиран избор и не може да разчита на такова. Знае също, че немалка част от инициативния комитет и изразили подкрепата си за него, го правят заради зависимости.

 

Професорът, превел Аристотел, допусна непредизвикана грешка, както казват в тениса, като се хвана за изречени от Корнелия Нинова неща по адрес на Румен Радев и служебното правителство. Герджиков се опита да превърне „разкритията“ на лидерът на БСП в оставка в оръжие срещу своя опонент и да намали смазващото изоставане от него.

 

Оказа се обаче, че му е подхвърлен тапешник, а очаквания ефект е нищо повече от признание, че му липсват свои аргументи и се налага да ползва назаем чужди. Те обаче кънтят на кухо. Получи се и обратен ефект, защото от психологията е известно, че нападнатия се проектира в очите на гражданите като жертва и те инстинктивно застават на негова страна, защото самите те често са изпадали и изпадат в подобно положение.  

 

Лозунгът, че „президентът е гол“, защото е свързан със служебното правителство, което е назначил, а то пък било попаднало в сянката на Борисовото задкулисие няма как да сработи. Била го изрекла Нинова и Герджиков се нахъсва: „Не е редно да заметем второто под килима“.

Защо „второто“? Защото първото е замитането на модела „Борисов“, признава Герджиков. Тезата му е равносилна на прострелване в крака.

 

Той е подкрепен именно от мафиотския модел, а дали сянката на този модел стига и до служебния кабинет е спорно, тъй като именно служебните министри извадиха на светло умопомрачителни престъпления на лидера на ГЕРБ и ченгесарско-олигархичния му кръг. Къде вижда Герджиков намесата на борисовци в разкрития за милиардните кражби покрай АМ „Хемус“? Та този грабеж със сигурност ще е в основата на бъдещите съдебни процеси срещу онова управление. Да не би да си представя кандидатът на Борисов, че задкулисието приветства пресичането на раздаване на тъмно кредити от ББР? Или се радват на разкритията за потъналия над половин милиард за ремонти на язовири, много от които въобще не са започвали?

 

Ако Герджиков е разчитал да стреля по Радев и ако не уцели, поне да вдигне шум, просто се е заблудил. Детските пиратки гърмят по-силно…

 

На първи тур двойката Румен Радев и Иляна Йотова получиха 1 322 385 гласа, а Анастас Герджиков и Невяна Митева-Матеева – 610 862 гласа.

 

ГЕРБ, която стои зад Герджиков, получава в гласуването за парламент около 600 000 гласа. Това обезсилва категорично твърдението на Герджиков, че е независим кандидат.

 

Друг проблем за Герджиков идва от липсата на кауза в неговата кампания. Там е скрит ключа от бараката. Радев подкрепя промените и отстраняването на модела „Борисов“ - нещо, което искат над 75 на сто от българите още от миналогодишните протести. Хората настояват за отстраняване на Борисов и Гешев и това продължава и днес.

 

Герджиков реагира на това с: Смяната на Гешев и Цацаров няма да реши нищо, те работят добре, ама съм за реформи, но те обаче... защото… нали…. обаче… понеже… Той не може и не желае да проумее какво означава да бъдеш преследван, заплашван, мачкан, да ти повдигат обвинения, да те подслушват и следят, да те наричат ръководител на ОПГ или да лежиш месеци в ареста без да си виновен и без доказателства.

 

Герджиков е подкрепен от този мракобесен модел!

 

Затова е гротескно тъкмо той да говори за обединение. Подобна върховна глупост може роди примерно Севда, но за него би трябвало да е обидно да зове за подобно нещо. Как точно ще се обединят обикновените българи, спазващи законите с представителите на кръга и партията, свързани с чекмеджето с пачките, златото, пищова и открадването на милиарди? Да се прегърнат желаещите промяна с привържениците на диктатурата, корупцията и деградацията?

 

Единение може да има единствено около премахването на борисовщината във всичките й мафиотски форми и установяване на правова държава.

 

Герджиков месец и нещо живее в кошмар, в който чудовището се оказва не опонента, а подкрепящия те. Сънищата ни, казва Фройд, всъщност са нашите страхове. Кошмарите се раждат от проблемите ни и носят скрити послания за всеки.

 

Герджиков се оказа точно в такава ситуация.

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 170480 |10.11.2021 Герджиков се оттегля от кампанията? Би било достойно . 26| 47406 |02.11.2021 ”Измамници, чакали, българоубиец” - стоят ли зад тези думи на Борисов Герджиков и Митева?! . 40| 61155 |05.10.2021 От комитета на Герджиков да знаят: Има неща, които не се забравят и прощават . 40| 36059 |04.10.2021 Подкрепяте режима на Борисов, нали проф. Герджиков, не сте глупак като акад. Сахаров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads