Реклама / Ads
59| 182584 |08.09.2021 ГЛАСЪТ

Вътрешен преврат сваля Борисов както Тодор Живков, трима искат шефския стол в ГЕРБ

.
Боричкането да започне сега... Източник: БГНЕС
Важни фигури в ГЕРБ са на път да извършат тих преврат в партията и да отстранят лидера Бойко Борисов. Това трябва да стане по елегантен начин с обяснението, че той сам се оттегля и ще изпълнява почетни функции. Това разкриха пред Фрог нюз членове парламентарната група на ГЕРБ. Доскоро никой не смеел да говори открито за подобно нещо, но откакто сикаджията заявил пред някои от тях, че смята да се кандидатира за президент, назряла идеята за неговата изолация.
 

Още повече, че неговият мандат като председател изтича в края на годината. Те били категорични, че бившият премиер е обсебен от сегашния държавен глава Румен Радев и омразата му към него вече е в стадия ненавист. Затова и поведението му станало деструктивно, а изказванията му излъчват агресивност, кометираха още източниците ни от партията. Според тях Борисов трябва да си тръгне, докато провалът му не е станал катастрофа. Сценарият щял да прилича на десетоноемврийското сваляне на Тодор Живков с благодарствени думи от негови кадри.

 

Освен това все повече гербаджии смятат, че Радев има реални шансове да спечели напреварата за „Дондуков“ 2, което за него ще е втори мандат, но за Борисов ще е огромен шамар, а ГЕРБ ще изпадне в глух коловоз.

 

Вече се оформя и мнозинство, което подкрепя идеята Томислав Дончев да заеме лидерската позиция. Смята се, че той най-добре би се справил в новата ситуация с укрепването на структурите в страната, които са доста разколебани след зашеметяващите данни за корупция по време на Борисовото управление. Много от хората не желаят да бъдат свързвани с грабежа на десетки милиарди, защото нито са участвали и дори не са знаели какво става.

 

Другият конкурент за стола на Борисов – Даниел Митов, нямал шансове в конкуренция с Дончев. Той не се ползвал с доверието на гербаджии още от привличането му в партията и спускането му за депутат, а после и като кандидат за министър-председател.

 

Амбиции към поста имала и Десислава Атанасова, която смятала, че тя е двигателя на парламентарната група и нейни били тактиката и стратегията на поведение на депутатите.

 

Верни на Борисов висши кадри обаче твърдо стояли зад това той да води партията и занапред. Между тях се откроявали Николина Ангелкова, която представлявала интересите на известна групировка, Цвета Караянчева, която изпадна от парламента и се надява на Борисов да я върне в играта, Деница Сачева, проф. Костадин Ангелов и още неколцина.

 

Преобладавали все повече реформаторски настроените, които виждали, че с Борисов партията няма бъдеще. Очаква се в близките седмици да се задействат процеси на промяна и обновяване на втората по брой депутати в НС политическа сила.

 

Демонстрацията на сплотеност била само за пред обществото и медиите, но всъщност процесите на вътрешни колебания и недоволство в партията се знаели отдавна, но за тях било изрично забранено да се споменава.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 58| 30122 |05.05.2021 Борисов праща мафията срещу Радев, плаща за преврат, Гешев стяга арести . 48| 15774 |01.05.2021 Преврат, пълзящ преврат, пискат мишлета и похапват сиренце . 36| 20335 |13.04.2021 В ГЕРБ мирише на преврат. Кой сега ще е в позата ”партер” . 36| 18093 |02.04.2021 Баце е несменяем! – медии и социолози късат ризи, свалят гащи за последно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads