Реклама / Ads
23| 14626 |13.10.2023 ГЛАСЪТ

Съвсем сериозно: Къде е Фандъкова?

.
Борисов и Фандъкова Източник: БГНЕС
Интелигентни млади, амбициозни, симпатични мъже се изправиха един срещу друг, за да кажат как смятат да управляват столицата, ако спечелят изборите за кмет. Чудесно е, че Нова тв успя да ги събере и да им даде думата. Ако някой е очаквал дебат, какъвто сме виждали от репортажи в развити, демократични страни или във филми, посветени на темата, останал е излъган.
 

Прехвърчане на искри почти нямаше. Васил Терзиев, номиниран от коалиция „ПП-ДБ“ и „Спаси София“, а срещу него Антон Хекимян, човекът на ГЕРБ. Терзиев идва от бизнеса, а Хекимян от голяма медия – бТВ.

 

Чухме за недостига на детски градини, ремонт на ремонтите, метрото, мръсния въздух, презастрояването на цели квартали, проблемите с транспорта, хаоса със служебните места за паркиране, драмата с липсата на паркинги, отсъствието на каквато й да било транспортна алтернатива, съмнителни обществени поръчки… И още подобни неща чухме.

 

Но не чухме къде е Фандъкова?

 

Половин час приказки, обещания и плахи опити за заяждане, но името на Фандъкова не чухме.

 

Момчета, кандидати сте да управлявате най-големия и най-важния град на България, не чухме дали ако спечелите доверието на столичани, ще извършите задълбочена проверка на управлението на предишното общинско ръководство и администрация? Няма ли да поискате финансова ревизия на това, как са похарчени над 20 милиарда по времето, когато ГЕРБ е управлявал столицата?

 

Представете си следното. Настанявате се в ново жилище, което сте изплащали дълго време (това са нашите данъци, с които разполага управата). И заварвате: дограмата изкривена и през процепите духа вятър и влиза вода, когато вали. Канализацията запушена, вода от крана ту тече, ту спира. Парното не е включено – чакат го довършителни работи. Паркетът явно се нуждае от пренареждане, но то ще се извърши, когато майсторите са на кеф. Стените в детската стая са сиви. Тоалетната е запушена…

Понечвате да попитате, къде ще оставите детето като в квартала няма детски градини? Пита още, и още... Какво става? Какъв е този ужас?!

 

Споко, - отговарят ви отговорниците за блока, - имате асансьор (разбирай метро). Ама те всички блокове са с асансьор, нали? Оттук насетне, каквото и да питате, все този отговор за метрото получавате. Най-голямото постижение на ГЕРБ и Данчето. Само че метрото е започнато още от Тодор Живков и се точи до днес. В Лондон метрото е открито през 1963 г., а 2 години преди Априлското въстание е минало под река Темза. В Пхенян, Северна Корея Ким Ил Сен открива метрото през 1976 година.

 

Онемели, хуквате да си търсите правата. Не, няма да крещите под къщата на Фандъкова, нито ще я замеряте с парчета от жълтите павета. Не, това е неприемливо. Цивилизованият начин е да си потърсите правата в съда.

 

Така е справедливо.

 

Въпросното подобие на място за живеене – картината в София е уголемен многократно вариант на, но в подобно състояние ни оставя Фандъкова. Трябва ли да премълчим и да живеем в нещо, което би могло, според вложените в него средства, да бъде чудесно място, а прилича на кочина?

 

Къде е Фандъкова, кандидати за кметове и общински съветници в столицата?

 

Не е ли редно самата Фандъкова да се отчете пред столичани за похарчените милиарди? Как е станало това, за какво са дадени? Пък после ще сравним дали е била честна или е скрила нещо, като видим резултатите от проверките и ревизията.

 

Има още време до края на предизборната кампания – питайте.

 

Борисов ли я скри?

 

Защото ако новите кандидати за управленци на София не се захванат с корупцията, нищо, ама абсолйтно нищо, няма дори да помръдне. Ще се радваме на асансьор, ако работи и това ще бъде връзката ни с цивилизацията.

 

Огнян Стефанов

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 50| 18981 |10.10.2023 От медии се лее: Момчетата от ХАМАС малко се поувлекли, кипнала им кръвта – евреите да преглътнат. Наистина ли? . 33| 17433 |10.10.2023 Манол Глишев: Наистина ли Русия е виновна за всичко? Да. И за това си има причини. Но за кое „всичко“ говорим? . 50| 13308 |03.10.2023 Ако виновните за блокадите бяха при бай Ставри, можеше да сме като Гърция. Ненаказаността е проклятие . 30| 10137 |29.09.2023 Влюбени в Кремъл: Медийни слуги готови да лъскат руския ботуш до гроб

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads