Реклама / Ads
6| 10197 |10.01.2023 ГЛАСЪТ

Клоунада на шефа на СОС по важни проблеми за столичани. Толкова си може

.
Нещо такова се движи в София...
Жълтите павета са безобразие. Назначили сме още един човек, който да следи за ремонтите в столицата, за да предотвратим практиката „ремонт на ремонта“. Бря, какъв пълководчески триумф! Намирисва чак на гениалност. Значи слагат още един човек в общината и всички провали в ремонтите софийски остават в миналото? Гениално. Как Фандъкова не го намери тоя Георгиев по-рано? София щеше вече да е Рим, както бе обещал главният архитект Здравко Здравков веднага след като зае поста.
 

Но да разкрием кой е този човек, решил с един замах нерешеното през последните 15 години управление на ГЕРБ? Георги Георгиев, разбира се. Шефът на Столичния общински съвет. Млад, образован, решен на всичко, за да грабне сърцата на столичани. Вчерашният му опит бе през сърцето на Цветанка Ризова и нейното предаване „Лице в лице“. Рицар на кухия отговор, клишето и непринудения смях, бликащ от основите, налети Алеко…

 

Георги е целеустремен, строг и справедлив: Вече е наложена глоба на фирмата, която редеше паветата пред народното събрание и не си свърши работата както трябва. Сто хиляди лева глоба сме и наложили! Срещу около 17 милиона, които е взела. Дето се вика, отчупили са трохичка от филията с черния хайвер...

 

Добре де, но пренареждането е пред Народното събрание, на няма и 200 метра от Столична община, не се ли намери поне един общинар, който да прескочи за десетина минути и да види как се кълцат жълти павета и се реди „на око“?

 

Нямало е, но вече има. Столичани могат да спят спокойно -.Георги бди над града. Сюжет, достоен за камерата на Максим Генчев.

 

Но и това е малко за рицаря на гръмките обещания и нищоговоренето И Георгиев размахва копието: „Вдигнал съм жълт картон на ръководството на ЦГМ, от което очаквам в спешен порядък да си влезе в ролята и всички дефекти на системата да бъдат отстранени своевременно".

 

Ако питате мен, при такава закана, най-добре е главатарят на Центъра за градска мобилност да се скрие някъде в чужбина. Защото гневът на Георги с копието е насочен право към ламята, станала известна отскоро като система за електронно таксуване в градския транспорт.

 

Тук Ризова се намесва и нахално пита рицарчето, как се получава така, че хем от ГЕРБ твърдят, че българите трудно се справят с машинното гласуване, при което се натиска едно копче и в същото време пак от ГЕРБ обясняват колко лесна е новата система за таксуване? Георгиев обаче не се плаши от изстрели от засада. Ще има разяснителна кампания, вече има и билбордове (?!)…- отговори той тържествуващ. И на човек му става ведро на душата: просвещение чрез билборд – кой да се сети, а? 

 

Все пак фактите неприятно напомнят за себе си: 15 години ГЕРБ управлява столицата, а проблемите щели да се решават оттук насетне.

 

Георги май ни взема за ситни, дребни камилчета.

 

Дано въображението му не се добере до това, което си мислят столичани за него и Фандъкова, че тръпки ще го побият.

 

Дали Георги Георгиев смята, че гражданите му вярват? Не, разбира се. Защото постът, а не столичани са от значение. Доказва го самият той с изявите си.

 

Добрата новина е, че в края на годината Георгиев и Фандъкова ще отидат в миналото.  

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 13451 |05.01.2021 Един ден ченгета ще пребият МВР-шефа или децата му - такава е матрицата . 54| 12694 |22.09.2020 Зависими празнуват Независимостта. Малцина се мерят с орлите, но те са важни . 30| 14306 |19.08.2020 Клоунада с конституция, Кръстник и свекърва – гарантирана свинщина . 7| 11348 |13.03.2019 Да не повярвахте на шефа на „Топлофикация“? Ееех бедни ми, бедни народе!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads