Реклама / Ads
20| 24119 |04.12.2021 ГЛАСЪТ

Цацаров и краят на мрака. Паниране от страх

.
”Суджукгейт” не е забравен... Източник: Терминал 3
КПКОНПИ е инструмент за репресии, рекет, натиск и бухалка на предишната власт. Това е първото, за което се сещат всички, но всъщност абревиатурата означава Комисия за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество. Бррр, панираш се само от името. Крийте се мафиоти, че идваме!
 

Ситуацията се промени. Борисов и ДПС вече не са майката и бащата, които ще спасят Цацаров от търсене на отговорност за стореното от него като главен прокурор, а след това като шеф на КПКОНПИ. Двете служебни правителства на президента Радев разровиха управлението на ГЕРБ и лъснаха кражбите на милиарди от клетата държава, докато от джипката Онзи е подхвърлял стотинки на възрастните хора като на кучета.

 

Цацаров има всички основания да се притеснява.

Списъкът с причини е дълъг и мрачен. Започва се още с номинацията му от масонска ложа „Слънце-Ориент“ за главен прокурор. После за ръчичка го хвана Делян Пеевски и го заведе на сгледа при Цветан Цветанов, тогава вице-премиер и вътрешен министър. И сватосването се случи.

 

Костинбродската афера и гръмките твърдения на Цацаров, че има извършено престъпление, има и доказателства за незаконното отпечатване на близо 400 хил. бюлетини за изборите. Така твърдеше, докато Борисов не спечели изборите. Тогава Цацаров се преориентира, а обвиненията за аферата отпаднаха едно по едно. Когато първият кабинет на Борисов подаде оставка, Цацаров натисна с обвинения втория в ГЕРБ Цветанов. Прегрешенията на Борисов, които той се заканваше да извади от фризера си останаха там и така се бетонира дружбата между двамата.

 

Последва „звездният“ миг на Цацаров – погрома срещу КТБ. Банката бе ударена по брутален начин, след което активите й бяха разграбени, голяма част чрез главния свидетел Бисер Лазов, който години наред захлебвал покрай собственика Цветан Василев, а после почнал да захлебва под „чадъра“ на прокуратурата.

 

Да не забравяме и гоненията на всички, които не са съгласни прокуратурата да бъде репресивен орган а ла Вишински. Преследване, повдигане на обвинения и съдебни процеси срещу всички несъгласни. Спомнете си срещата в ЦУМ между Георги Гергов, Сотир Цацаров и Сашо Дончев, по време на който Цацаров недвусмислено обяснил на издателя на „Сега“ Дончев да внимава в картинката…

 

Цацаров години наред прикрива цигарената контрабанда от България към Близкия Изток, от която са се облажвали не само наши мафиоти, но и терористи.

 

Пак той е в основата на неразследването и премълчаването на действията на агенти на руското ГРУ, шетали безнаказано на българска територия. Никакви усилия и за разкриването на отравянето на трима българи с „Новичок“.

Германското списание „Шпигел“, септември 2020 г.: „Българското правителство и тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров са помогнали на Турция в преследването на няколко опоненти на режима в Анкара и по този начин са нарушили международни конвенции и правни принципи. От статията се разбира също, че освен Борисов и Цацаров в депортирането на Абдуллах Бююк са участвали и българските спецслужби.

Цацаров откри Иван Гешев. Първо го заточил за няколко месеца в Перник, защото го спипали в крачка да прави нещо, което е забранено, а после го върнал и му обещал светло бъдеще, ако свърши едни „мръсни поръчки“. Точно попадение...

 

В комбина с деградирали управници Цацаров и Гешев превърнаха закона в „инструмент на Господ“ за размазване на неудобните и смъкване милиони от заможните.

 

Когато избухнаха протестите през лятото на 2020 г. Цацаров е разбрал, че краят идва. Изчака известно време, за да види накъде ще тръгнат нещата и като видя крахът на Борисовия модел, е стартирал планът за спасяване.

 

И започнаха акции на КПКОНПИ във Варна, Стара Загора, Враца – все любими центрове на Борисов. Проверяват се поръчки и сделки, за които Цацаров не се е сещал досега.

 

Елементарно, но Цацаров няма много варианти. Междувременно започнал да предлага сделка на разни хора и кръгове с влияние. Искал скромно да се оттегли във Върховната касационна прокуратура, например. За това ще говорим тепърва.

 

Сотир Цацаров панически се опитва да напусне кораба на престъпната власт, за която доскоро даваше всичко от себе си. Делата му обаче са като камък на шията.

 

За огромно разочарование на г-н Цацаров това няма да стане. Жертвите му, а те са много, няма да допуснат да се скрие. Законът, копнее за него, като за човек, който има нужда от адвокат…

 

Вчера в Народно събрание се чу, че смяната на Цацаров е приоритетна.

Бил се „панирал“ от страх, допълват някои.

 

Панировката е… Продуктите се поръсват със сол и черен пипер, овалват се в брашно или в галета, топят се в разбити яйца и се пържат в силно нагрято олио. Брррр…

 

Идва краят на мрака.

 

Емил Азар

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 62111 |05.11.2021 Верните проститутки на Борисов – краят на вакханалията . 19| 13869 |23.04.2021 Сатирите на Борисов и краят на вакханалията . 83| 30967 |08.03.2021 Кой взе мерките на Пеевски и аверите му? Краят на голямото плюскане . 43| 21254 |01.09.2020 Защото Борисов обича кучетата повече от хората. Краят на пържолката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads