Реклама / Ads
0| 36959 |25.07.2022 ГЛАСЪТ

Въпрос за 2 лева: Кои три боса не знаят имената на депутатите си

.
В стремежа си да атакуват постоянно все още управляващите, техните опоненти оголиха слабите си места. Много забавен в това отношение бе острието на ГЕРБ Тома Биков при гостуването си при Лора Крумова по Нова тв. Толкова се беше разпалил да рендосва чутото от изтеклия запис на разговора в парламентарната група на „Демократична България“, че когато водещата го попита за вече познатите записи с участието на Борисов, в които използва силно смущаващ език и квалификации, Биков буквално се препарира.
 

Така е, защото указанията са да се напада с всички средства. В такива моменти оставаш незащитен и си лесна плячка дори за елементарни въпроси.

 

Всъщност какво да кажат от ГЕРБ за записи, снимки и видеа с участието на техния лидер? Всеки опит да го защитят на всяка цена ги закопава все по-дълбоко. Но го правят, милите, защото това ги държи в играта.

 

По-интересно е друго в сегашния случай. Христо Иванов разказвал на своите колеги от парламентарната група как вървят преговорите за кабинет. Не им харесали на противниците му някои негови думи. Е, и? Гражданите обаче разбират, че ръководството на ДБ коментира с колегите какво се случва, идеи и действия, търси тяхното мнение. Това се нарича диалог, откритост и уважение.

 

Могат ли Тошко Йорданов, Ива Митева и Балабанов да кажат, кога Слави Трифонов въобще или за последно се е срещал с парламентарната група на ИТН? Да е споделил на такава/такива срещи своите виждания за ролята на своята партия в политическия живот на страната. Кога той е стъпвал в парламента и въобще стъпвал ли е там? Това питане не е дребнавост. Защото взаимното уважение е много важно. Да приемем, че депутатите от ИТН много уважават своя лидер, но защо той през цялото време обитава някакъв мистериозен Олимп?

 

Кога Борисов се е срещал и разговарял с депутатите от ГЕРБ? До него са само неколцината активисти, които възпроизвеждат опорките и разпорежданията му чрез медиите и в парламентарната зала. Те дават тон и на колегите си в НС как да гласуват.

 

Същото се отнася и за Ахмед Доган. Сигурно се броят на пръсти хората от ръководството и членове на ДПС, които имат достъп до него.

 

Въобще, дали тези трима лидери знаят имената на всички депутати от техните партии? Простете, но се съмнявам.

 

Това са два модела на поведение. Единият: цивилизовано открито общуване. Вторият: слушай какво говоря, а не гледай какво върша – стар болшевишки похват.

 

Това е. Печелите 2 лева...

 

Емил Азар

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 10062 |22.05.2022 Въпроси за “мокри поръчки” или имитира ли Кирил Петков предшественика си Борисов? . 23| 27204 |21.01.2022 Отговор на въпроса: ”Защо трябва да бъдат махнати и съдени Гешев и Цацаров?” . 21| 10003 |13.01.2022 Господин пиар на новите първи в политиката, лоши въпроси няма. Има лоши отговори . 26| 27287 |07.06.2021 Арестът на 4 боса и 300 техни помощници ще изстреля България нагоре

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads