Реклама / Ads
33| 13883 |08.04.2011 ИНТЕРВЮ

Албена Вулева: Ставам доброто ченге в "Панаир на суетата"

.
Албена Вулева
Ще съдя Слави Трифонов, ако пак ме залее с бира на някой купон, предупреждава бъдещата юристка.
 

интервю на Васил Василев

- Албена, връщаш се на екрана, каква ще бъде концепцията на новото предаване „Панаир на суетата”, което ще водиш?


- То ще се излъчва всяка неделя от 17:45 ч по ТВ7 и ще бъде пълна противоположност на „Сигнално жълто”, което вървеше в СКАТ. Ще правя интервюта с известни личности от шоубизнеса, със спортисти, политици и общественици. Другият акцент ще бъде папарашката рубрика „Щрак”, в която ще показваме интересни кадри, в които българският елит е хванат в крачка. Като цяло „Панаир на суетата” ще има положителна насоченост и ще бъда добронамерена с гостите си. Ще ги предразполагам, за да разказват неща от личния си живот. Аз обичам предизвикателствата Зрителите ще видят новата Албена Вулева.

- След „Сигнално жълто” останаха ли хора, които да ти гостуват, имайки предвид, че доста от известните певици и манекенки бяха обидени в някаква степен от репортажите ти?


- Аз ще съм само лице и водещ на шоуто. Ще има цял екип, който ще отговаря за гостите и за темите в предаването. Основните идеи ще дава продуцентът Люба Кулезич. Мисля, че няма да имаме проблем с лицата, които каним, тъй като надали има някоя певица или манекенка, която би отказала безплатно да се появи 1 час в ефир.

- Какво мислиш за българския елит, чиито проблеми ще нищиш?

- Елит в България няма. У нас има известни хора, чийто живот е интересен за голяма част от българите. Те са любопитни за зрителите и читателите благодарение на нас, журналистите. Аз съм си казала мнението за виповете в не едно и две издания на „Сигнално жълто”. Разбира се, сред тези тъпи и грозни същества има и много качествени хора, които си заслужава да бъдат показвани.

- Какво би попитала в ефир българските политици?

- Разбира се, бих попитала защо живеем в мизерия, както и още куп сериозни въпроси, но концепцията на предаването е друга. Ние говорим за развлекателно шоу. В него дори и политиците ще бъдат канени, за да говорят за личния си живот и на по-леки теми.

- С Николай Бареков, на когото изкара скандален компромат, ще работите в една телевизия. Какви са отношенията помежду ви?


- На този въпрос все още няма как да ви отговоря, защото все още с него не сме се засичали в коридорите на ТВ7. За това видео, където той беше водещ в пловдивска дискотека, аз нямам вина. Не знам и дали трябва да му се извинявам, тъй като няма журналист в България, който да пропусне такъв шанс. Всеки колега, който има подобно видео на известна личност, би го пуснал в ефир. Мисля, че няма значение какви сме били навремето – нито аз, нито той, важното е какви сме сега
Мисля, че трябва да подходим професионално и да направим телевизията, в която работим, водеща за България.

- Как ще се пребориш с конкуренцията в лицето на Цветанка Ризова и Росен Петров, които имат предавания по същото време?

- През уикенда има страшно много политически и публицистични предавания. Смятам, че в неделя вечер хората вече са изморени от сериозните теми и търсят по-разтоварващи гости, които няма да ги депресират точно преди началото на работната седмица. „Панаир на суетата” ще е нещо свежо и различно от останалите издания. Надявам се да повторя успеха, който постигнах със „Сигнално жълто” и да бием по гледаемост конкуренцията.

- С какво се занимаваше, след като те уволниха от СКАТ?

- Преди да направя „Сигнално жълто”, започнах да уча право, но прекъснах. Върнах се в университета и си взех изпитите, които ми оставаха. Това лято ми предстоят три държавни изпита. По мой адрес се изписаха какви ли не глупости – че съм крала кремове, че съм продавала в супермаркет и т.н. Нищо от това не е вярно. Срещу мен започна една масирана атака от страна на някои колеги, които знаеха, че нямам поле за изява и почти никой не ми даваше право на отговор. Бях тотално заклеймена, а и аз самата не исках да се занимавам с телевизия.

- Защо се наложи да напуснеш СКАТ?

- По онова време СКАТ, както знаете, беше партиен орган на партия „Атака”. Денонощно в телевизията вървеше една пропаганда, с която приканваха хората да гласуват за Волен Сидеров. Всички предавания бяха с такава насоченост, само „Сигнално жълто” и още 2-3 издания останаха различни. Очевидно шефовете бяха преценили, че мога да навредя на рейтинга на партията и направиха изцяло политическа телевизия. Това си е техен проблем. Аз съм горда с предаването, защото в една малка кабеларка то чупеше рекордите по рейтинг. Можете да влезете в сайтовете за видеообмен и да видите колко стотици хиляди са гледали качените клипове на „Сигнално жълто”. Лошото е, че остана една празна ниша. Незнайно защо вече никой не се занимава с подобен тип журналистика. Има разни смешни репортери, които дори не мога да нарека журналисти, които се страхуват от сянката си. Освен това те опростачиха езика. Ако върнете старите ленти, ще видите, че въпреки пиперливите кадри, които показвахме, аз не съм използвала цинизми. Винаги съм била на границата.

- Има ли дела, които се водят срещу теб?

- Не, единственото дело срещу мен е водил композиторът Стефан Диомов. Тогава той имаше право, защото бях казала, че е подкупен като жури на един от бургаските конкурси. Не виждам останалите хора, които са били участници в „Сигнално жълто”, да имат повод за дела. Това, че сме казали думи като „дебел” и „грозен” по адрес на някого, не е обида. Не можеш никога да кажеш на черното бяло.

- А докъде стигна делото ти със Слави Трифонов, който те заля с бира?

- За жалост процесът приключи безславно, защото делото вече мина давност. Нито аз, нито той успяхме да спечелим нещо от този процес. Той вече е в архивите. Мога да го съдя отново, ако пак реши да ми ливне бира на някой купон. Надявам се това да не се случи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 17376 |21.10.2010 Е. Сугарев: С Трактора в политиката ставаме първа частна държава . 28| 9399 |25.06.2010 Игнат Минков: Тачър се учеше от нас, сега ставаме лумпени . 7| 6147 |11.10.2009 Г. Кадиев: Оставам в БСП, дори Станишев да е лидер . 101| 90175 |21.12.2008 Ядрено лоби и медийни ченгета – някои го предпочитат горещо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads