Реклама / Ads
10| 14447 |11.11.2009 ИНТЕРВЮ

Н. Арабаджиев: Убих Наско, за да не бъда насилен

.
Николай Арабаджиев
Не съм чудовище от Холивудска продукция. Вярвам в Бог и в семейството си, признава младежът, разчленил съученика си.
 
19-годишният младеж Николай Арабаджиев е обвинен в убийството на своя съученик Атанас Атанасов от София. Жестоката драма стана на 20 май миналата година и потресе страната. Тялото на Наско бе намерено разчленено в три столични квартала, а в дома на убиеца криминалистите попаднаха на цял набор от хирургически инструменти и специализирана медицинска литература за аутопсии.
Делото срещу Арабаджиев вече е в съда, а след всяко излизане от залите на Темида, журналистите му задават неизменния въпрос: „Какво се случи тогава?”

Frognews.bg успя да проведе задочно интервю с Николай, който вече втора година е зад решетките. За пръв път той разказва своята версия.

Интервю на Милан Николов

- Николай, учителите ти даваха отлична характеристика, а изведнъж се озова сред арестантите, обвинен за жестоко убийство. Какво се случи в тази фатална за Наско и за теб вечер?


- Без да изпадам в подробности, бях сексуално малтретиран и насилван от Наско. Не искам да се връщам към тези моменти от живота ми. Бях в безизходица. В деня на убийството, той се опита да ме изнасили. Каза ми, че ако не се съглася, ще разкаже на съучениците ми какво ми е правил. Аз исках да призная за това още първия път, когато ме разпитваха пред съда, но служебният ми адвокат, каза, че това няма никакво значение и че само ще изложа себе си и семейството ми.

- Вероятно случилото се те преследва постоянно, какви мисли се въртят в главата ти? Ако сега върнем времето назад, как би постъпил?

- Съжалявам много за случилото се. С Наско бяхме приятели. И до сега си мисля, че може би трябваше да изтърпя тези сексуални посегателства от  негова страна. Не знам как бих постъпил, ако се върне времето.

- Мечтаел си да се занимаваш с хирургия, това свързано ли е с драмата? Нагласата сред хората е, че си убил Наско заради експерименти?

- Да, имах желание да следвам медицина в университет. Това по никакъв начин не е свързано със случилото се. Разбирам, че хората имат желание да ме изкарат българския Ханибал Лектър от „ Мълчанието на агнетата „ , но аз не съм чудовище от холивудска продукция. По-горе дадох обяснение, защо се стигна до този фатален край.

- Липсва ли ти семейството, тежко ли е в ареста? Мислиш ли за бъдещето? Какво ще правиш, когато те пуснат на свобода?


-Да, много се вълнувам за семейството си. Аз съм силно привързан към родителите си и брат ми. Неизвестността от бъдещето ме съсипва. Не знам дали ще бъда пуснат на свобода някога.

- Какво очакваш от процеса срещу теб? Обвинението е много тежко, ще можеш ли да убедиш съдиите, че стечението на обстоятелствата те е направило престъпник или че си невинен, както каза в последното заседание?


- Адвокатите ми казаха, че съдът предварително ми е прочел доживотната присъда. Надявам се това да не е така.

- Изпитваш ли съчувствие към родителите на Наско, които едва сдържат сълзите си в съдебната зала?

- Да, предполагам, че болката им е непреодолима.

- Какво искаш да кажеш чрез медията ни на всички свои съученици, които сега са се настроили срещу теб?


- Пожелавам им никога да не попадат в такова положение като моето.

- На излизане от съдебната зала преди няколко заседания каза на журналисти: „Не знаете как се чувствам аз, не сте на мое място”. Вярваш ли в Бог?


- Отчаян съм. Неизвестното ме плаши. Повечето нощи са ми безсънни. Вярвам в Бог.

- Какво ти носи винаги щастие и късмет в живота?

-  Семейството ми, което винаги ме е подкрепяло и разбирало без изключения. С тях съм споделял всичко.


Frognews.bg е готов да предостави право на мнение на всички, засегнати от жестокатe срамнiи твърдения!!!
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 10263 |11.11.2009 Даниела Горчева: България е представена достойно в Амстердам . 30| 10037 |10.11.2009 Жельо Желев: Имаше Босненски сценарий за българския преход . 103| 18265 |08.11.2009 Евгения Живкова: Днес Живков би казал: “ Тази демокрация е едно недоносче” . 2| 8819 |07.11.2009 Курибаяши: Айкидо практикуват и над 80-годишни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads