Реклама / Ads
7| 12760 |31.08.2018 ИНТЕРВЮ

Арман Бабикян: Министрите на Борисов са склонни да участват в далаверата

.
Арман Бабикян
Борисов може да подаде оставката на когото си иска. Единственото, което не знае как се прави, е как да подаде своята и то не по начина, по който досега се случваше, за да си нагласи по-удобно изборите за себе си или за своята собственост наречена ГЕРБ. Това заяви в интервю за Фрогнюз политологът Арман Бабикян.
 

Г-н Бабикян, решение на проблема с пътищата и катастрофите по тях ли са оставките на министрите Ивайло Московски, Николай Нанков и Валентин Радев?

 

Оставките на министри не са решение на който и да е проблем в държавата. Почти всички министри играят роля на бушони, за да не изгори цялата система. В този смисъл независимо кой е бил министърът, който е бил отстранен или министърът, който ще бъде назначен, проблемът остава.

 

Системата функционира корупционно и е покровителствена от министър-председателя и още няколко лица, известни на цяла България.  Въпросът не е в човешкия фактор или в кадърността или некадърността на даден министър. На министерските постове можеш да застанеш само ако толерираш пренасочването на големи потоци пари в правилна посока. Поради тази причина получаваме некачествена гражданска услуга – дали е шосе или влак няма никаква разлика.

 

Дали някой министър се казва Нанков или Московски няма никакво значение. Корупцията се шири е вече започнала да убива хора. Обществото е с ниска чувствителност и започва да я осъзнава чак когато се случи трагедия.

 

 

Искането на оставки от премиера за какво всъщност говори?

 

Един пожарникар се опитва винаги да загаси огъня с вода. Министър-председателят действа точно по този начин. Ще хвърли няколко жертви в огъня, за да се потуши отново, и отново, и отново. Ще бъдат сложени други хора, които ще продължат политиката на предшествениците си.  Затова пак питам имената на Радев, Нанков, Московски какво значение имат?! Това са поредица от лица, които са склонни да участват в далаверата и именно затова биват назначавани. Личните им качества може да са различни – едни могат да са талантливи, други не чак толкова, но какво от това?!

 

Трябва ли да чакаме още оставки?

 

Борисов може да подаде оставката на когото си иска. Единственото, което не знае как се прави, е как да подаде своята и то не по начина, по който досега се случваше, за да си нагласи по-удобно изборите за себе си или за своята собственост наречена ГЕРБ.

 

Министър Бисер Петков не трябва ли също да напусне властта?

 

Той е човек, който прави напук на очевидното и произвежда законотворчество, което е по-лошо от предишното. Майките в палатките зад парламента го знаят най-добре. У нас обаче гражданската чувствителност не може да се намира на епидермално равнище. Не може да се изчаква да се случи лично на теб, за да се осъзнае какъв е начинът на управление в нашата страна. Не може да се гледа на това по следния начин: „ абе, нещо там става, ама на някой друг”.  На тези хора, чийто манталитет е променен, трябва да тръгнат първи и да поведат останалите.

 

Новата структура, която трябва да помага в борбата с войната на пътищата, доколко ще работи?

 

Такива структури като БОРКОР може да се произвеждат непрекъснато. В коя част на Конституцията е записана структура, която да може да санкционира министри? Нима това ще е структурата, която ще озаптява министрите или ще следи за качеството на движението по пътищата или самите пътища. Поредните наивни ПР упражнения на хора, които очевидно и ПР не знаят как се прави. Тази нова структура е пълна глупост и тъжният поглед на вицепремиера Дончев, който се чуди от къде да намери пари за новите 60 човека, не е проблемът на обществото.

 

Трябва ли президентът да свика КСНС заради срива на Търговския регистър, на сайта на ГРАО, на Правосъдното министерство?

 

Това може да прецени единствено държавният глава според докладите, които получава от специалните служби на страната, ако става въпрос за пробив в системата на националната сигурност. Докладите трябва да са от хора, които си гледат работата, а не от такива, които са назначени от същите структури, които управляват страната ни.

 

Интервю на Даниела Николова

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 9946 |23.04.2018 Арман Бабикян: Арестът на Иванчева е реставрация на кинематографията на Цветанов . 285| 24165 |15.08.2011 Любка Качакова: Бойко се забавлява с министрите, защото познава тайните на древния Рим . 18| 14089 |08.10.2010 И. Гарелов: Борисов иска да е Шива, а министрите му са като насрани . 54| 9270 |25.04.2009 Яне Янев: Станишев да счита, че ще има реванш, част от министрите му са за затвора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads