Реклама / Ads
49| 10908 |24.06.2011 ИНТЕРВЮ

Диана Горсова: Чувството за справедливост вади хората на протест

.
На “Дженерали” нямаме доверие, ще направим необходимото в Европа да разберат как мамят хората, казва майката на 23-годишната Мануела, размазана в зверска катастрофа от Максим Стависки
 
Интервю на Мая Стоянова

- Г-жо Горсова, знаете ли, че днес от 18 ч. граждани, организирани чрез интернет и социалната мрежа Фейсбук се събират на протест пред офиса на “Дженерали” в София, за да изразят възмущението си срещу отказа им да изплатят на Мануела полагащата и се застраховка за злополоука в катастрофа?


- Да, научих за тази гражданска инициатива от медиите и от наши приятели. Нямам думи, за да изразя благодарността си към тяхната съпричастност. Това е един голям човешки жест. Днес Мануела е прецакана от човека, който се опита да я убие, и от застрахователя му, но виждаме, че това може да се случи на всеки. Същите съмнения за нелоялност се появиха и след катастрофата, от миналата седмица на магистрала “Тракия”. Чак сега стана ясно от медиите, че преди три години пък, когато загинаха 18 души пак при катастрофа на “Бакаджика”, застрахователят е измамил жертвите и роднините им.

- Защо хората се организираха спонтанно, какво ще ги изкара днес на улицата?

- Водещо според мен е чувството им за спраредливост, да се противопоставят на една чудовищна гавра с дъщеря ми Мануела. Без тяхната подкрепата няма да можем да се справим.

- “Дженерали” излязоха с декларация,че срещу предоставени фактури ще поемат бъдещото лечение на Мануела, приемате ли този вариант за справедлив?

- Трябва да е ясно на всички, че “Дженерали” ни излъгаха. Ето реално за какво става въпрос - 10 дни преди последното заседание на съда, в началото на май поискаха среща с нас. Тогава ни предложиха, независимо от изхода на делото, няколко варианта: да им дадем телефона на рехабилитатора и те да склучат договор с него и да му плащат. Но мина повече от месец, а никой не му се е обадил. Оставихме на тях да преценят и изберат с коя аптека да работим и откъде да взимаме лекарства и консумативи, а те да им плащат. И това не изпълниха. Обещаха,че ще поемат всичко сварзано с лечението на Мануела, трябваше да купим 2 уреда за детето. Поискаха ни лекарско предписание, дадохме им такова и пак нищо не се случи. Така ни разиграваха няколко пъти. Още тогава адвокатите на Мануела правилно възкликнаха: Предложенията им са толкова добри, че не може да са истина!

Искам обаче да се знае, че това с бъдещото плащане на лечението на Мануела е просто тяхно задължение и съвсем не го правят, защото им пука за живота на детето. Всички тези разговори и обещания бяха докато спечелят делото. Тогава обърнаха плочата. В тази компания нямат морал и съвест, на тях им е ясно, че за рехабилитация и някои лекарства нямаме фактури, защото кой масажист ходи с касов апарат. Възползваха се от това, но дано някой ден не се озоват в нашата ситуация, за да разберат, че трябва да бъдем поне малко и хора.

- Вие обжалвахте несправедливото за вас и обществото съдебно решение, как очаквате да се развие процесът от тук нататък?

- Все още вярвам в правотата на българския съд и не вярвам, че пак ще се изгаврят с детето ми. Изкараха, че Мануела няма право на застрахователно обезщетение, защото хората са събрали доброволни дарения за лечението й. Това е чудовищно! Даренията не са изпълнение на чужд дълг и не освобождават застрахователя и виновния от плащания. Това е истината, всички други обяснения са лъжа, за да си успокоят нечистата и гузна съвест. “Дженерали” показаха, че не трябва да им се има доверие. Получаваме обаче подкрепата на много хора и институции, и ще направим така, че и в други държави да разберат колко е коректен този застраховател, ще защитаваме правата на детето ни до последно.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 12789 |12.09.2010 Проф. Диана Гергова: Разпределиха полугласно 900 хил. лева за археология . 9| 9972 |30.07.2010 Доц. Л.Вагалински: Индиана Джоунс е иманяр, не археолог . 34| 25396 |24.03.2010 Диана Щерева: Биг Брадър е огледало на кризата в българското семейство . 9| 7758 |23.07.2009 Я. Янев: Справедливост, а не Вартоломеева нощ за Доган

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads