Реклама / Ads
33| 16728 |08.07.2011 ИНТЕРВЮ

В. Ганчева преди смъртта: Всички са помияри, а ми е късно да емигрирам!

.
Васа Ганчева Източник: Стефан Димитров
На 4 юни ми звъни Васа Ганчева. „Адашче, на теб и на Ласкин съм ви задължена до гроб! След малко влизам в ефир при Карбовски, ще ти се отблагодаря! Искам да се видим и да почерпя за това, че единствено вие от вестниците застанахте на моя страна”. Уговорихме се да се видим за 8 юни във „Вкусното кебапче” до БНТ, любимото заведение на Ганчева. Закъснявам и заварвам Васа с шише минерална вода.
 

Помислих, че наистина ще пием по кафе. След малко идва сервитьорът Боби и си поръчвам чай. Телевизионерката обаче отсече: „Ракийка, Боби, от моята, салатка, знаеш каква!”

интервю на Васил Василев

- Боби, остави чая! За мен водка и от салатата на Васа. Адаш, как си?


- Смазана и уморена. Не съм в депресия, както на някои им се иска, но ми писна да се обяснявам пред хора като Карбовски. Адашче, съкратиха ми живота онези!
Оправиш се с едните, идват другите. Какво съм им направила, кажи ми, защо все на мен... Аз съм журналист на свободна практика, мога да взема тези пари... Мен ме търсят, без работа няма да остана! Ти, като пишеш, не ти ли плащат?

- Плащат ми.

- Е къде е проблемът? Да не се занимаваме с тъпотии! В момента превеждам страхотен крими роман от шведски! Скандинавците знаят как се пише, не са като нашите... Дай ми координатите на Огнян Стефанов, може да пропиша във вашия вестник...

- Адаш, защо се опростачихме? Политиците, а и „онези”, не са паднали от Марс, възпитавани са от хора като теб? Майките им са на твоите години...

- Младо момче си, не се излагай, какво си ме заразпитвал за политици?! Говори ми за гаджета, за купони... Кажи какво прави моят любимец Ванката Ласкин? Той е голям мъжкар!

Твоите колеги са станали пълни помияри Едните са телеграфки с микрофонче пред Бойко, другите – хлебарки, които обичат да се е*ават с останалите и да им вредят. Успяват да влизат навсякъде, под всяка врата, през тоалетните дори могат да снимат задници. Тъпо е, че политиците се вързаха за трафикантите. Аз постоянно се занимавам с деца, които са кривнали и са поели по лошия път. Това са хора, чиито деца после шмъркат кокаина, от който ги изхранват... Наздраве!

- Наздраве! Защо пишат, че си алкохоличка, при положение че пиеш с мерак и си готина компания?

- Защото са идиоти. Преди време ми махнаха жлъчката. Помиярите написаха, че съм имала цироза и че са ми присаждали черен дроб. Тогава, адашче, да ти кажа, бях в съседна стая с Големия Маргин Те се майтапеха с човека, но той беше много зле наистина. Разбра, че съм до него и започна да ми праща чрез охраната си пакети с храна от KFC. Аз, както „не обичам да си хапвам”, гледах жално, защото не ми даваха да ям. Веднъж се засякохме и пушихме по цигара на терасата в болницата. Питах го: „Защо?” Той ми отговори: „Защото искам.”

- Постоянно си в някакви войни. Има ли ги, или ти ги приписват?


- Ако говориш за Кембъла и Вулева, аз нямам война с тях. Те бяха решили да си правят реклама на мой гръб А инак с Юлиян (Вучков – б.а.) постоянно ни скарват. Един изключително умен човек, начетен, казва само истината на хората. Има един недостатък, за който съм му казвала – пуска 40 минути в предаването си зрители. Той е експресивен и много малко хора го разбират. Постоянно му се обаждат глупаци, които нямат работа и го псуват. Веднъж му обясних, че трябва да изхвърли телефона и да си води предаването, да покани дори повече гости (виж, за това не се сетих да му кажа).

- Васа, как е сестра ти Вера? Тя като че ли остана единственият истински културтрегер. Да направим едно интервю, ще ни помогнеш ли?

- Да, ето ти телефоните й... Вера наистина е изключителна! Не обича да дава интервюта, защото я питат за глупости.

- Ние няма да питаме глупости. Дори можем да стиковаме въпросите с теб...

- Най-добре, адашче. Дай, ще измислим темите и ще направиш интервю. Дори можеш да ми дойдеш на гости в къщата ми в Бояна. Не е кой знае какво, стара вила, но с Вера обичаме да ходим и да си почиваме. Тъкмо ще те запозная и с Хохо.

- Съгласен! Ходи ли на поклонението на Батето?

- Не, прекалено добър приятел ми е. Не мога да го прежаля и не искам да видя Славков в ковчег, защото Батенцето ми е като братче.

- Много го заобичаха изведнъж...

- Какво разправяш... Разни Костадинови се появиха като мутреси с черните очила и го ореваха, а не си спомнят как го унижиха навремето с това BBC. Нито взе пари, нито нищо. Моят случай е подобен. Търсят сензации, за да скрият далаверите си.

- Какво крият сега?


- Ти нали четеш? Направи си сметка какво... Борисов вдига пенсии, но не било предизборно. Ламбо трябвало да е президент, но не искал. Това не са ли същите драсканици? В същия момент в парламента приемат страшно важни закони, които остават на втори план... Боби (сервитьорът – б.а.), още една ракийка! А, и за Васко една водка.

- Благодаря!

- Момче, учил си, защо стоиш в България?

- А ти защо стоиш?

- Защото ми мина времето да се махна. Отдадох живота си на БНТ, а виж как се отнасят с мен. Направих единственото предаване, насочено към пенсионерите, а те го свалиха. Кеворк ръка трябва да ми целува за „Всяка неделя”!
Аз бях основателка на това великолепно предаване. Кеворк е добър... Както и Ванката Гарелов, с когото работехме в „Панорама”. Всичко съм видяла и какво? Някакви шишмановки за един ден решават да ме махнат...

- Търси си правата в Страсбург, като сестрите от Либия!


- Да бе, ти добре ли си, представяш ли си ме – седнала на печатна машина „Марица” и кълва на нея жалба срещу БНТ. Абсурд. Работи ми се бе, човек, работи ми се! Не ми се занимава с глупости. Стига с тези, на тях има кой да им търси сметка.

- За кого да гласуваме, Васа, не останаха хора?

- За когото искаш, но гласувай.

- Защо не вземеш да се кандидатираш за президент?

- Някои нямат години и се ядосват, че не могат да се кандидатират. Е, аз съм ги прехвърлила годинките и също се ядосвам, че не мога.

- Едва ли ще ти правят скрита камера, за да ти снимат паспорта...

- Виж, не съм се замисляла, трябва да внимавам! Ще ги осъдя, ще видиш! По два закона те са нарушили правата ми... Наздраве! Адашче, изморяваш ме, да знаеш. Не ми се мисли вече за нищо. Дай да се преместим в „Английския клуб” (Очаквам Васа да ме заведе в някой изискан ресторант, а всъщност „Английския клуб” е барче до БНТ. Повечето клиенти са от телевизията и я поздравяват на входа – б.а.)

- Всички те познават...

- Познават ме, защото съм им помогнала с каквото мога. Кого съм прикривала за някой гаф пред Хачо, за кого съм ходатайствала...
Като са кадърни, защо да не им помогна?
(Разлиства в. „Торнадо” – б.а.) Ау, при вас е моят любимец проф. Брезински. Браво! Навремето дойде в БНТ, за да дава уроци по правоговор на спортния отдел. На втория ден се отказа с единственото: „Трагедия”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 13839 |24.02.2011 Теди Москов: Всички на поправителен . 37| 9364 |06.04.2010 В. Ганчева: Нецивилизовано излъчват МВР-акциите в ефир . 7| 12242 |09.02.2010 Ил. Беновска: Сквернословия за х...е и п...и са звучали преди на честотата на К2 . 37| 11929 |29.01.2010 Рахим Арнаудов: Рибновци успяват да заблудят всички политически сили

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads