Реклама / Ads
4| 8743 |16.03.2008 ИНТЕРВЮ

Глория: Публиката в Чикаго е моя слабост

.
Примата на българския поп-фолк Глория демонстрира неотразима класа, безспорен талант и за пореден път спечели сърцата на българите в Чикаго.
 

 

Интервю на Райна Лагадинова, в. „България", Чикаго

Тази година празникът на жената в Чикаго ще се запомни със сензационното гостуване на една от най-ярките звезди от небосклона на родния поп-фолк - Глория. Концертът, провел се в голямата зала на Best Western Chicago West Hotel в Elk Grove Village събра много почитатели, готови да се забавляват с песните на обичаната певица. Глория за пореден път доказа, че е изпълнителка от класа. Още със самото и появяване, многобройни светкавици озариха сцената. Звездата на "Пайнер" откри вечерта със специален поздрав за всички български дами по случай празника 8-ми март. С повече от три часа пеене, горещи поп-фолк хитове като "Дива нощ", "Опиат", "Намери си майстора", "Изповед", народни песни ("Назад, назад, моме Калино", "Белите манастири", "Бяла роза") и балади за влюбени, българската прима предизвика истински фурор.

glorya.jpg Освен с безупречно пеене, фолк-дивата прикова вниманието на всички присъстващи и с перфектен външен вид и изключително сценично поведение. Разгорещените фенове препълниха дансинга още в самото начало на концерта и не спряха да пеят заедно с Глория, която заслужено получи бурни овации. Вечерта не можеше да мине без вечния хит "Носталгия", който разчувства гостите на концерта и накара безброй запалки да заблестят в залата. "Желая на всички вас, които сте тъй далече от родината, да сте много щастливи и винаги да носите духа на България в себе си, независимо къде се намирате!," каза Глория, която не успя да скрие вълнението си.

Веселбата продължи до ранни зори, а феновете извикаха Глория два пъти на бис. На финала акапелното изпълнение на хита "Бедни и богати" за пореден път предизвика вълна от овации в залата, а разпалените купонджии не спряха да викат "Още, още, още!".

Минути преди концерта звездата трудно криеше вълнението си от срещата си с най-голямата българска общност в Щатите.

- Здравей, Глория, как се чувстваш малко преди участието си в Чикаго?

- Здравейте! Определено се вълнувам, както преди всеки мой концерт. Публиката в Чикаго е моя слабост. Тук определено имам най-много познати и приятели от предишните ми гостувания в Америка, тук стават най-големите купони, така че съм нетърпелива отново да се срещна с моите почитатели във Ветровития Град.

- Както всички знаем, ти си първата изпълнителка на Пайнер, която прави концерт в Америка. Забелязваш ли някаква промяна сега?

- Това е петото ми турне в САЩ и мога да кажа, че с всяко мое гостуване тук се изненадвам все повече и повече. Хората обичат да се забавляват и знаят как да се забавляват. Моите песни се приемат с невероятен ентусиазъм и това много ме радва.

- Какъв репертоар си подготвила за публиката тази вечер?

- Аз имам богата колекция от песни, събрани в моите 13 албума, така че смятам да представя някои вече утвърдени парчета, а също и нови, свежи хитове. Ще има и народни песни, и балади, съвсем по български.

- Последният ти албум "Благодаря" съдържа изцяло авторски песни. Разкажи ни нещо повече, защо избра точно това заглавие?

- Моята запазена марка са авторските песни. Не мисля, че създаването на кавъри е начин да градиш стойностно творчество. А албумът "Благодаря" е едно искрено послание към всички хора, които са ме подкрепяли през моята 14-годишна кариера, към всички фенове и към всички хора, които ме обичат и ценят.

glorya-1.jpg- Как успяваш да съчетаеш напрегнатото ежедневие на поп-фолк прима с ролята на майка?

- Това е моят начин на живот. Винаги съм искала да бъда на сцената, да се срещам с феновете. Това ми дава стимул да продължавам да се развивам.

- Ти си изпълнител, който винаги се откроява с невероятен стил, висока класа и огромен талант. Каква е твоята рецепта за успех?

- Точна рецепта няма. Винаги се стремя да се развивам постоянно, държа на собствен стил, авторски парчета, а талантът е нещо, с което човек се ражда.

- Твоята дъщеря Симона в голяма степен е наследила твоя талант и любовта ти към сцената. Тя даже се появи от твое име на годишните награди на телевизия Планета. Симона ли е "твоята първа награда"?

- Да, тя е моята първа награда, тя е всичко за мен. Наистина е изключително талантливо дете, много е музикална и е родена за сцена. От малка е свикнала да бъде в обектива на журналистите и се справя блестящо.

- За българите тук в Чикаго твоето гостуване носи свеж полъх от родината. Ти самата усещаш ли носталгия?

- Да, определено ми липсват семейството ми, приятелите, дори къщата ми в България. Обичам да пътувам, но никога не бих живяла извън България. Знам, че в България е моето място.

- "Ледена кралица", "Влюбена в живота", "100 процента жена", "Илюзия", коя всъщност е Глория?

glorya-2.jpg- Всичко това! Една история с неочакван край... Истината е, че не спирам сама да се изненадвам от себе си. С всеки изминал ден откривам нещо ново и неочаквано...

- Какво ще пожелаеш на всички български дами в Чикаго, пък и на всички българи тук?

- На всички български жени пожелавам да се чувстват щастливи, за да бъдат красиви... Да намерят своята рецепта за щастие и винаги да се чувстват специални. А на всички българи тук в Чикаго от все сърце желая много късмет, здраве и успехи за напред

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 7833 |13.03.2008 Дългия ми забрани участие в “Евровизия”, не ме пусна в “Пей с мен” . 0| 5750 |13.03.2008 Дългия ми забрани да участвам на “Евровизия”, не ме допусна и до “Пей с мен” . 7| 10162 |07.03.2008 М. Врабевски: Държавната апатия отблъсква българите от диаспората . 52| 35742 |29.02.2008 Петър Христозов: Луканов беше двоен агент, досието на Костов е в Москва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads