Реклама / Ads
1| 21751 |04.09.2022 ИНТЕРВЮ

Кольо Парамов пред Фрог: Истината за КТБ ще е разлом за прехода, виновните за фалита трябва да бъдат наказани

.
Кольо Парамов
Истината за КТБ ще е основният разлом за прехода, виновните за фалита и разграбването й трябва да бъдат наказани. Това каза пред Фрог нюз финансовият експерт Кольо Парамов. Ето какво още допълни той:
 

Г-н Парамов, какъв знак ни даде ЕСПЧ с решението, че неправомерно е бил отнет лиценза на КТБ? 

 

Доста дълго време очаквахме това решение. Убедихме се, че за всяко такова специално дело е нужно много търпение. Този съд ни казва най-важното, а именно,  че КТБ е фалирана умишлено от представители на българската държава. 

 

Бъдете конкретен, кажете имена!


Ще започна  от президента Росен Плевнелиев,  ще  мина през управителя на БНБ Иван Искров, тримата му  подуправители и не на последно място  цялата политическа олигархия около ДПС, включително и г-н Йордан Цонев, както и  медиите на Прокопиев. Делото ни  казва, че макар и да живеем в демократична държава, сме свидетели на един  сериозен фалшификат.  А той блокира цялата банкова система в страната. 


Кое наричате фалшификат?    

 

 Чез фалита на банката бяха блокирани много положителни тенденции. Срутването на банката и  цялата олелия, която се вдигна около нея, бе съпроводена с това, че 20 000 човека останаха без работа. Спомнете си, че в един момент ситуацията бе абсолютно непредсказуема. Тук не говоря  за една банка, а за очевиден пример за провал на самия преход в България. Този акт блокира пътя на страната ни за влизане в Еврозоната. Говорим за фалит, предизвикан с умисъл. Това бе най-голямата нагла лъжа. Тя доведе до незаконно обогатяване на 50-60 човека. Извършена бе една нагла кражба. 

 

Вярвате ли, че ще има възмездие за виновните или всичко е “пито-платено”, както обичайно става у нас?

 

Вярвам, че ще дойде момент, когато ще се разкрие абсолютната истина за фалита на КТБ. Решението на ЕСПЧ идва 8 години и 6 месеца след затварянето на банката. Представете си какво търпение е трябвало да прояви собственика на КТБ Цветан Василев срещу подобна гигантска несправедливост.  През това време станахме свидетели на какво ли не - пародийно разследване от страна на прокуратурата, фалшиви експертизи и свидетелски показания, абсурден съдебен процес. Важно е сега да видим механизма, по който е била  разпределена собствеността на банката и в чии ръце е отишла тя. Бъдете готови, защото няма да е далече времето, когато ще научим имената на тези хора, които убеден съм, са основно от политическата класа и олигархията.  Именно чрез фалита на КТБ те натрупаха несметни богатства. 

 

Може ли разкриването на тази истина да е залог, че у нас прехода е преодолян и можем да продължим нататък своето развитие? 

 

Истината не ни е достатъчна. Трябва всеки виновен да си получи заслуженото. Тогава ще разберем по трудния начин,  че демокрацията е сложно нещо и към нея не можем да се отнасяме грабителски. Всичко ще бъде разкрито.  Истината е най-важна, защото КТБ ще се яви като основният разлом на прехода у нас. 

 

Интервю на Катя Илиева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6734 |02.09.2022 С. Делийски пред Фрог: Аритметично може и да се измисли нещо, но ще е нестабилно и за малко. Възможни са избори след изборите . 0| 11753 |02.09.2022 Политологът Атанас Радев пред Фрог: Президентът е в развод с всички партии. Трифонов му намигна в опит да спаси ИТН . 0| 10831 |31.08.2022 Албена Белянова пред Фрог: От PR акции и призиви за пенсиониране Борисов по-скоро ще бъде върнат . 0| 37864 |30.08.2022 Адв. Людмил Ангелов пред Фрог: Заради решението за КТБ очаквам листопад от оставки, включително на Цацаров и Гешев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads