Реклама / Ads
48| 7322 |23.08.2023 ИНТЕРВЮ

Любомир Аламанов за ФрогНюз: Радев играе на все по-свиващия се терен на псевдо-патриотизма, обслужващ кремълския диктатор

.
Любомир Аламанов Източник: БГНЕС
Палатковият лагер пред МОЧА е на хора, които се представят за патриоти, но на практика бранят интересите на кремълския диктатор у нас да продължава да се подменя историята. За съжаление има прекалено много теми, които не са изговорени и пораждат напрежение - как комунистите промениха историята, какво е истинското отношение на руските управници към България, защо целият център на София е в руски имена, какво щеше да е развитието на страната ни, ако не бяхме останали в съветска орбита...
 

Това каза пред ФрогНюз експертът Любомир Аламанов. Ето и цялото интервю:

 

Проведe се протест - снимка с чукове пред Паметника на Съветската армия, в същото време, когато там има палатков лагер за защитата му. Това предизборни кампании ли са? Има ли в обществото желание за премахването му?

 

Палатковият лагер е на хора, които се представят за патриоти, но на практика бранят интересите на кремълския диктатор у нас да продължава да се подменя историята. Точно комунистите са заличили историята ни, както и цвета на нацията, когато окупационната армия ги е поставила на власт.

 

От друга страна, хората, които мирно са се снимали с домашни инструменти, на практика искат да ни освободят от това нагло възвеличаване на диктаторския режим. Не може и да става дума за сравнение между двете групи. Също така, протестът за премахване на МОЧА е ярка демонстрация, че администрацията не си е свършила работата. А именно да премахне един символ на окупационна армия. И то в условията на човеконенавистна агресия от страна на кремълския диктатор към украинския народ.

 

Трябва да се отбележи, че за съжаление има прекалено много теми, които не са изговорени и пораждат напрежение - как комунистите промениха историята, какво е истинското отношение на руските управници към България, защо целият център на София е в руски имена, какво щеше да е развитието на страната ни, ако не бяхме останали в съветска орбита, как останахме най-бедната държава в Европа, с какво държат българските политици, които предават следващите поколения, за да пазят интереса на кремълската диктатура и още много.

 

В центъра на столицата преобладават руски имена на улици, площади, паметници. Защо досега администрациите в последните 30 години не са поели инициатива за промяна?

 

Фактът, че има ужасяваща лъжлива пропаганда от страна на кремълските приятели, и никакви ответни действия на администрация и институции, които получават заплати от нас, за да ни бранят от измамници, включително и политически, поражда още по-голямо напрежение.

 

И хората ще се видят принудени сами да свършат това, което институциите не правят - да ни освободят от кошмарен символ на избитата ни интелигенция и откраднатите 45 години от родителите ни. И в това няма нищо предизборно, даже напротив.

 

Какво може да се сложи на мястото на паметника, според Вас? Имаше предложения за хан Аспарух или други исторически личности?

 

Спокойно може да се сложи надпис "Тук ще се танцува!" Достоен е за края на всеки символ на тиранията.

 

Как виждате ролята на президента Радев в предстоящите избори. Има ли бъдеще един негов политически проект, за който той изглежда се готви?

 

В момента Радев играе на все по-свиващия се терен на псевдо-патриотизма, който на практика обслужва кремълския диктатор. На този терен играят още "Възраждане", БСП на Нинова, останалите национал-социалисти и всякакви про-кремълски проксита.

 

А този терен се свива, защото все повече хора разбират каква измама е този псевдо-патриотизъм и как анти-европейската риторика само цели да ни върне обратно в кремълска орбита.

 

Чух даже в чужбина, че вече трябва да приемем Сталин за "наш спасител". Хората няма как да приемат това. Не виждам как може един проект на Радев да има успех при това положение.

 

Интервюто взе Росица Николаева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 7460 |22.08.2023 Кремена Кунева за ФрогНюз: Най-лесно се управлява общество, което не е заедно . 12| 8398 |18.08.2023 Проф. Радулов за ФрогНюз: Криминалният свят чака. Ако видят, че държавата е безпомощна, много скоро ще последват убийства . 8| 9885 |17.08.2023 Пламен Каменов за ФрогНюз: Борисов мълчи, защото знае твърде много . 42| 79936 |16.08.2023 Осман Октай пред ФрогНюз: Очаквам да има още кръв

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads