Реклама / Ads
11| 9749 |11.05.2023 ИНТЕРВЮ

Любомир Аламанов за Габриел и Гешев пред Фрог: ГЕРБ правят политическа измама, гавра с избирателите

.
Анализаторът Любомир Аламанов Източник: БГНЕС
Борисов използва картата Габриел, за да демонстрира близост с европейските институци. С искане за оставка на Гешев в момента ГЕРБ правят заявка за нещо, което знаят, че няма как да стане. Т.е. правят политическа измама. Или пък знаят, че могат да въздействат на гласуването във ВСС, което би повдигнало сериозни въпроси. И в двата случая сме свидетели на гавра с отношението към избирателите.
 

Това казва за ФрогНюз експертът и анализатор Любомир Аламанов.

Г-н Аламанов, как оценявате кандидатурата на Мария Габриел за премиер, предложена от ГЕРБ-СДС?

Честно казано името няма значение. Можеше да е Цецка Цачева, Искра Фидосова или Румяна Желева. Произволни кандидатури на произволни хора, които Борисов поставя на различни постове. Козове, които изиграва в удобен за него момент.

 

В момента е удобно да използва картата Габриел, за да демонстрира близост с европейските институции, сякаш това ще заличи образа на корумпирана държава или пък списъка Магнитски. Утре може да я оттегли и да му хрумне друго нещо.

 

Всеки ден нов театър. И да не забравяме, че при предварителния анонс в централата на ГЕРБ, Борисов не се сдържа и ехидно подметна за пореден път, че нямало по-умен и подготвен от него. Това дава отговор на всички въпроси.

Мнението Ви, че Габриел ще поиска оставката на Гешев? Това PR ефект ли е? Не закъсняха ли ГЕРБ с тази позиция няколко години?

Радостно е, че ГЕРБ дойдоха на мнението на протестиращите след две и половина години. Можехме да си ги спестим тези години, ако още през лятото на 2020 г. ГЕРБ бяха казали днешните си думи, че Иван Гешев уронва престижа на съдебната система.

 

Да не забравяме, че само до вчера позицията на ГЕРБ беше „смяна на една личност няма значение, трябва всеобхватна реформа на съдебната система“. Днес явно позицията е друга. Всичко това прилича на опит да се изземе инициативата от ППДБ за говорене по темата съдебна реформа.

 

Но през очевидно неработещ инструмент – миналото лято министърът на правосъдието Надежда Йорданова поиска от ВСС оставка на ИВан Гешев с абсолютно същите доводи и ВСС отхвърли това искане с 16:2 гласа. Или в момента ГЕРБ правят заявка за нещо, което знаят, че няма как да стане. Т.е. правят политическа измама. И в двата случая сме свидетели на гавра с отношението към избирателите.

Вашият коментар за срещите на Мария Габриел и ГЕРБ с другите партии днес? Протоколни ли бяха?

Изглеждаха протоколни. Тя си разказва за ААА, те кимат с глава. Както би казал един известен коментатор: ААА си е като ККК, но е ААА.

 

А предложението за кутийките, които да се попълват от други партии, но под контрола на ГЕРБ и с тяхно одобрение, си е покана за коалиция, но без да се казва думата коалиция.

 

Дали организираната още в миналия парламент Хартиена коалиция на Магнитски ще се реализира, предстои скоро да разберем.

 

Разговаря: Росица Николаева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 11199 |11.05.2023 Методи Андреев за Фрог: Мария Габриел ще бъде като Фандъкова, само че в Министерския съвет . 4| 34301 |10.05.2023 Осман Октай за Фрог: Кандидатурата на Мария Габриел е блъф. В понеделник Борисов може да се яви с друг премиер . 18| 4795 |11.04.2023 Шаламанов за Фрог: Изтеклите данни са вид война, която е сравнима с ядрено оръжие в информационното пространство . 17| 10014 |04.04.2023 Любомир Аламанов пред Фрог: ГЕРБ, БСП и ДПС са като поговорката за патката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads