Реклама / Ads
13| 12950 |23.10.2020 ИНТЕРВЮ

Минчо Спасов пред Фрог: „Делта гард“ ме съдят, защото не искат да бъдат споменавани с Иван Гешев

.
Минчо Спасов
„Делта гард“ ме съдят, защото не искат да бъдат споменавани с Иван Гешев. Това каза пред Фрог нюз адвокат Минчо Спасов, срещу когото охранителната фирма е завела дело за клевета. Ето какво обясни той пред екипа ни:
 

-        Г-н Спасов, от ваш пост във Фейсбук разбрахме, че охранителна фирма „Делта гард“ ви е завела дело за клевета заради ваше интервю по БТВ, в което споменавате въпросната фирма. От кои ваши думи са се почувствали обидени?  

 

-        От пръв поглед изглежда, че те са обидени и вече не желаят да бъдат споменавани заедно с главния прокурор Иван Гешев. Очевидно и те се гнусят от неговата компания. За да бъда по-конкретен ще кажа, че „Делта гард“  са се обидили от изявлението ми, че са приближени на бившия шеф на столичното следствие и сега адвокат Петър Петров- Пепи Еврото, както и изказването ми, че са участвали в рейдърството на асансьорния завод в  Дупница, станал известен като случая „Осемте джуджета“. Оказват се и обидени от твърденията ми, че имат отношение към завладяването на фотоволтаична централа в Село Оризар, сливенско.

 

-        Каква е финансовата претенция на „Делта гард“ към вас?

 

-        Искът им е за 10 000 лева неимуществени щети, които са понесли от това, че споменатата им близост с прокуратурата и Иван Гешев уронва доброто им име.

 

-        Това не ви ли се струва парадоксално?

 

-        Парадоксално е, да. Всяка охранителна фирма би трябвало да се гордее от връзките си с правоохранителните органи и това би трябвало този факт да повдигне и авторитета им пред клиентите. Странно е, че при „Делта гард“ е точно обратното. Или в охранителната фирма нещо не е наред, или в прокуратурата.

 

-        Ако оставим настрана юридическите подробности, как си обяснявате, защо „Делта град“ тръгват да съдят, особено след като на бял свят излязоха скандални разкрития от разследването „Осемте джуджета“?

 

-        Моето обяснение е, че „Делта гард“ заместват прокуратурата, която не смее да излезе със становище и опровержение за „Осемте джуджета“. Спецпрокуратурата бе изобличена, че съдейства за открадването на бизнес.

 

-        А възможно ли е да се опитват да ви сплашат, да ви затворят устата на вас и на други хора, да речем?

 

-        Това дело няма да ме уплаши. На първо място,  защото виждам фактически и юридически пропуски в самата искова претенция.  И на второ, защото зная, че най-голямата ми опора е истината.

 

Интервю на Катя Илиева




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 45| 12568 |22.10.2020 Мартин Димитров: С Руско-турски поток хем платихме сметката от 3,3 млрд., хем предстоят американски и европейски санкции . 13| 14476 |21.10.2020 Мика Зайкова пред Фрог: Похарчиха 2,5 млрд. лв. за глупости, а за преизчисляване на пенсии нямало . 14| 10215 |15.10.2020 Николай Милчев пред Фрог: Амнезията всеки ден те прави чист . 22| 19483 |13.10.2020 Бивш служител от ГДБОП пред Фрог: Групата за задържане се изпраща с насока: “Смачкайте ги!”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads