Реклама / Ads
0| 51942 |18.05.2022 ИНТЕРВЮ

Осман Октай пред Фрог: Вчера Доган потърси успокоение и опрощение за извършените злини. Друг пише философските му анализи

.
Ахмед Доган, Осман Октай Източник: Личен архив
Вчера почетният председател на Движението за права и свободи наруши мълчанието си. Неочаквано, по никое време, „Казусът Ахмед Доган“ се появи в сайта на ДПС. Политическият анализатор и много близък в миналото до Доган - Осман Октай смята обаче, че няма нищо случайно в публикацията. Според него чрез тази си „изповед“ Доган търси лично успокоение за извършените злини. По думите на Октай това е и опит почетният председател да откупи греховете си пред избирателите на ДПС, макар и на неразбираем за тях език.
 

Защо този анализ се появи точно вчера и кой пише „изповедите“ на Ахмед Доган, четете в цялото интервю, коeто Осман Октай даде специално за Фрог Нюз:

 

Г-н Октай, вчера Ахмед Доган наруши мълчанието си. В сайта на ДПС публикува свой труд, озаглавен „Казусът Ахмед Доган“. Вие прочетохте ли написаното и какво разбрахте от него?

 

Ще се произнеса по това, което направиха в сайта на ДПС вчера като човек, който доста добре познава самия Ахмед Доган през годините, през които сме били повече от близки – като братя, не само като политически съратници. Ще си позволя да направя мой прочит на целта – защо се публикува един материал, който е намерил място в юбилейния философски сборник на Софийския университет през 2021 година.

 

Според Вас каква беше целта?

 

Наричаме го „изповедта на философа Доган“. Това е изповед на Доган за успокояване на собственото му съзнание и душа, за злините, лъжите и престъпленията, извършени от него и от негово име през тези години.

 

Второ – това е опит да откупи греховете си пред избирателите на ДПС с неразбираем за тях език и изказ.

 

Трето – да обясни формулата за заедност, използвана от години по модела „Доган“. Припомням неговото изказване през 2009 година от село Кочан и участието му в предаването на Слави Трифонов през 2005 година.

 

 

В неговите думи се съдържа следното: „Аз съм функция на властта, аз управлявам и разпределям порциите. Вие се съгласявате и изпълнявате моята воля. Съдбата ви е в моите ръце“. Това е неговата философска мисъл в тези му участия. Това е грубото съдържание на тези две участия.

 

Във вчерашната изповед има обаче противоречие с гореизложеното. Доган заявява: „Господи, не ми давай повече, отколкото мога да понеса!“. Какво иска да каже? Господ е виновен, че сме зависими от него в заедността.

 

В анализа си почетният председател на ДПС се определя като „философ, политик и бизнесмен“. „Мотивираният ми живот започна с философия, СЪДБАТА ме принуди да се занимавам с ПОЛИТИКА и, за да продължа цикъла, започнах да се занимавам с БИЗНЕС“, казва Доган.

 

Коя е съдбата, за която Доган обвинява живота си?

 

Първо главно управление на Държавна сигурност! Самият Доган е признавал: „Държавна сигурност е моето семейство“. Първо главно управление чрез катедра „Философия“ към Софийски университет подготвя доктрината за промяна в България чрез преврата срещу Тодор Живков, 10 ноември 1989 г. до организацията на политико-олигархичния модел „Луканов“ през последните 30 години. Кои са известните политически посредници на този модел от тази катедра? Проф. Чавдар Кюранов, д-р Желю Желев, д-р Ахмед Доган и много други по-малко известни като политически лидери.

 

И за да докажем всичко това:


.
Личен архив, Осман Октай

.
Ахмед Доган, Петър Младенов, Йенал Бекир. Стоп кадър от филма на Малина Петрова „Държавни тайни“

 

Ахмед Доган излиза от затвора на 22 декември и първата му среща е с Йенал Бекир и Петър Младенов, председател на Държавния съвет. Веднага след тази среща ЦК обявява, че връща имената на мюсюлманите.

 

.

Стопкадър от филма на Малина Петрова „Държавни тайни“

 

29 декември, На площада, където гражданите протестират за връщане на имената, Ахмед Доган, заедно с един друг негов съратник отиват и от мегафона на полицейска кола с шофьор – полковник от ДС и двама от Първо главно управление, говорят на протестиращите и представят Ахмед като човека, който е борец за техните права и свободи и човека, който е натиснал Петър Младенов и ЦК, за да им върнат имената.

 

В задачата се пита как затворникът Доган излиза от затвора и директно отива при Петър Младенов – председател на Държавния съвет.

 

Обикновено такива философски размисли на Доган се появяват около Коледа. Защо почетният председател на ДПС публикува анализа си точно вчера?

 

При политически, финансови и икономически кризи в България винаги излизат отново сенките от Първо главно управление. Не само Ахмед Доган вчера, но вижте Иван Костов. Той беше при Цветанка Ризова преди два дни. Костов призова при политико-икономически кризи и при заплахи отвън, от Русия, всички натовци „да се организират за противодействие на кризите, предизвикани от руските агенти на влияние“. В телевизионното си участие той цитира кои са тези агенти. Интересното обаче е, че излиза, че той изключва Доган. Ще цитирам един доклад на Доган от 2015 година от т.нар. „новогодишни обръщения“, които винаги следваха изявленията на Путин в Москва. Припомням тези цитати на г-н Иван Костов и на тези, които са загрижени за кризите, които ни създават руските агенти на влияние.

 

„ЕС в момента няма дълбока мотивация за развитие“, казва европеецът и натовецът Доган.

 

„Аз вече дълбоко се съмнявам, поне в някои отношения, не цялостно, разбира се, дали ще има изобщо Европейски съюз“.

 

„НАТО адекватна система за отбрана ли е?“

 

„Утвърждаването на Русия е необратим процес, който искам да наблюдавате, ако е необходимо дори силово“.

 

Питам аз г-н Костов – Доган натовец ли е или е проклятие?

 

Вие много години сте бил много близко до Ахмед Доган. Той сам ли пише тези свои трудове? Ако не, кой?

 

Не. В началото имаше една депутатка от БСП Соня Младенова. Мъжът й е Младен Младенов – полковник от Държавна сигурност – Първо главно управление. Той беше човекът, който изпращаше чрез куриери опорните точки за тези анализи и доклади на Доган. По някаква случайност и разсейване част от тези неща попаднаха в моите ръце. Коя е Соня Младенова и полк. Младен Младенов? Дъщеря им е съпруга на последния комсомолски секретар на БКП Росен Карадимов, който днес обикаля студиата на телевизиите. От крилото на научно-финансово-техническите и икономическите бъдещи ръководители на Комсомола се създават кадрите за употреба по т.нар. „Преход“, т.нар. назначени политици, политолози, анализатори и т.н. Единият от тях е Андрей Райчев, който има голф клуб на Ихтиман и не знам как ще изплати кредитите си. Другият е антропологът Харалан Александров. Следващият е Петьо Блъсков. Всички тези обикалят днес студиата. Тези начинаещи „бизнеси“ бяха финансирани с по 5 до 10 млн. долара.

 

Защо сякаш вчерашната публикация на Доган не предизвика кой знае какъв интерес?

 

Напротив! Тази „изповед“ на Ахмед Доган излезе в абсолютно всички медии и сайтове. Все едно някой с вълшебна пръчка е организирал всички да публикуват и за измъчат читателите, които да се опитат все пак да разберат този „мъдрец“ какво се опитва да ни каже. Не само измъчва своите избиратели, но и всички българи. Масовият читател едва ли ще разбере какво е искал да каже Доган в тази си „изповед“.

 

Според Вас кой изобщо разбира написаното от почетния председател на ДПС? Разбира ли го дори лидерът на Движението Мустафа Карадайъ?

 

Не искам да коментирам нито Карадайъ, нито който и да било. В архивите на Държавна сигурност е известно как Доган е бил неуспешен студент, неуспял да се класира „Философия“ в Софийския университет. Затова го прехвърлят е го записват в Шуменския университет, „Педагогика“. Една година след това, в нарушение на всички правила и закони на университетите, от втори курс го прехвърлят в катедра „Философия“, където преди това не е могъл да се класира. Известно е дори, че за всичките му предподготовки и изпитни разработки са му помагали хора от Държавна сигурност и Първо главно управление. Това е известно от архивите на неговото досие. Дори когато той отива да взима изпити в катедра „Философия“, те са му помагали.

 

Интервю на Веселка Иванова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9988 |17.05.2022 Доц. Божилова пред Фрог: Бетина Жотева ”направи много” за свободата на медиите и пренася опита си в прокуратурата . 0| 11945 |16.05.2022 ”Zастреляй се!”. Авторът на скултурата на Путин с пистолет в уста пред Фрог . 0| 5436 |16.05.2022 Административният шеф на Луганск Сергей Гайдай: Сега Киев контролира 10% от Луганск, а преди 70% . 0| 15404 |10.05.2022 Проф. Павлов пред Фрог: Руската пета колона е превзела БНР. Не виждам в Костадинов нов Аспарух

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads