Реклама / Ads
18| 20383 |08.12.2009 ИНТЕРВЮ

Полина Гергушева: И в политиката има леки жени

.
Полина Гергушева Източник: Визаж
Срещаме се с едно красиво младо момиче, което въпреки факта, че е само на 19-години, вече има успехи в областта на модата. Полина Гергушева е подгласник на Мис България и е носител на короната Мис Туризъм. Красавицата от Модна агенция "Визаж" разкри за frognews.bg своето мнение за българския шоубизнес.
 



Интервю на Милан Николов



- Полина, нека първо да се представиш на читателите ни, на 19 години си, а вече имаш успехи в модата. Какви са точно те?


На първо място съм студентка, след това съм момиче, което стана подгласничка на Мис България и спечелих титлата Мис Туризъм тази пролет. Първият ми успех беше, когато спечелих тази корона, след това започнаха повече снимки и ангажименти. Започнах и да работя за вестник „Стандарт”, една сбъдната за мен мечта – да се занимавам с журналистика. Мога да кажа, че именно спечелването на тази титла ми помогна да сбъдна тази мечта.

- Как се чувстваше в началото, като едно момиче, което навлиза на модната сцена и трябва да се показва пред толкова много хора?


Животът ми стана по-различен. Първите два дни като че ли бях уплашена, какво ми се случва и ще ми се случи за бъдеще. Страхувах се, да не би да се променя, да ми се промени ценностната система, като на повечето момичета в този бранш. Впоследствие обаче това не се случи и аз се радвам, че се запазих същия човек.

-Може ли да се каже, че манекенството е професия? Какво точно го прави професия?


Да, професия е, но не и в България. Професия е например в Италия и навсякъде по света, но не и у нас. Тук е само хоби, защото не можеш да изкарваш толкова пари, че да оцеляваш. За да работиш като модел и манекен, които са две различни неща, но хората не осъзнават разликата, в една Италия или Англия например, моделите взимат почти четворно, колкото ние тук.




- Колко пари си докарва на месец един модел у нас?


Зависи от това, колко ангажимента имаш и какъв типаж си. Всеки човек търси нещо различно. Зависи каква коса и какви очи имаш, един модел може да има 15 участия на месец, но може и да има само един. Затова казвам, че не може да се приема като професия, с която да си изкарваш прехраната. Ако имаш един ангажимент, от който да вземеш 100 лв., какво ще направиш с тези пари за 1 месец? Нищо.

- Все пак при вас да го наречем „пенсионирането: е твърде рано. Ще можеш ли да преодолееш след време раздялата с професията? Няма ли да ти е мъчно?

Не, специално аз няма да има за какво да съжалявам, защото не мисля, че това ми е водещото в живота. Никога не съм мислила, че цял живот ще се занимавам с това.


-Защо на тази професия се гледа като на нещо нагласено, мръсно и гнусно? Основателно ли е това? Така ли е и на Запад?


Да, мога да кажа че е така, но това не идва от самото име „манекен” или „модел”, а това си идва от момичетата, защото едно момиче само решава какво да прави и как да се държи и след като няколко момичета са се държали недостойно, тръгва и името на манекенките, че сме леки жени и така нататък. Даже и да има свестни момичета, повечето хора си мислят обратното.

- А продават ли се в действителност за пари колежките ти?


Да, аз имам познати, които го правят това нещо и мога със сигурност да твърдя, че има такава тенденция и тя не е само при манекените и моделите. Не искам да се бърка това, че всички манекени и модели са леки момичета, има такива и в журналистиката има такива и в политиката, навсякъде има леки момичета. Чувала съм за една журналистка, която така е искала да се докаже, че преспала с повече футболисти, отколкото е взела интервюта от тях. Също знам случай и за жена, която иска да се докаже и в политиката по същия начин. Има просто такива хора, не те прави такъв професията ти, а си зависи от човека.

- Кой трябва да се срамува повече от професията си? Моделите или политиците?


Като цяло и двете страни има от какво да срамуват. За манекенките вече казах (смее се) .... трудно ми е да отговоря на този въпрос.




- Как си обясняваш факта, че напоследък все повече твои колежки станаха жертви на нападения, заливане с киселина и млатене с бухалки. Случайно ли е това или има някакво обяснение?

Не е случайно и ще дам пример. Едно момиче идва от провинцията и не е живяло в голям град, не е виждало толкова възможности и дадена агенция иска да му помогне, като го прави модел, защото е видяла красотата в него. Идва момента, в който тя отива на дискотека и идва някой и й казва, ти си много красива, искаш ли да имаш всичко, коли, пари, телефони и дрехи, и тя се хваща веднага на тази въдица. Едно момиче от София по-ги е виждала нещата, тя е виждала хубави коли, няма да се даде толкова лесно. Самите момичета тръгват по лош път и те сами са си виновни да има пребивания, заливания с киселина и така нататък.

-Кой на кого трябва да е благодарен? Момичетата на агенциите или агенциите на девойките?

Двете неща са свързани. В моя случай и те са ми благодарни, че поемам ангажименти, защото и те изкарват пари от това, но също и аз съм им благодарна, защото те ми помагат за вестника, където работя. Агенцията ти намира ангажименти, помага ти да станеш известен, дава ти самочувствие, помагат ти във всеки един момент, те ти стават второ семейство. Естествено ти трябва да откликваш, на тези възможности, които те са ти дали.


- В България има твърде много красиви момичета, които дори не са стъпвали на конкурса Мис България. Може ли да помогне той с нещо на красивите млади девойки? Какво всъщност е този конкурс през твоите очи?


Да, може да помогне, а аз съм пример за това нещо. Той много ми помогна. От друга страна обаче. Момичетата не се записват за него, защото смятат, че е уреден, като се мисли за абсолютно всички конкурси в страната ни, не само за Мис България.

- А уреден ли е наистина? И как гледаш на факта, че последния конкурс стана повод за обществено недоволство от избраната победителка?

Не мога да кажа дали е уреден, в крайна сметка имаше СМС гласуване, което значи че са я избрали хората. Мен ме избра журито.

- Човек като види красотата ти, ще каже, че летиш в облаците, а мъжете са ти в краката? Така ли е в действителност? Разплаквал ли те е мъж някога?


Не, не е така. Сто пъти ми се е случвало да харесвам някой мъж, а той да не ме харесва, така че не е така. (усмихва се). Дори съм плакала много пъти и продължавам да плача от време на време, но това е съвсем нормално. Аз не познавам момиче, което не е плакало за мъж. Просто трябва да дойде и да ми се покаже коя е.

-Живееш с родителите си, така че баща ти е този, който ти казва всяка вечер „лека нощ”. Ревнува ли те той от мъжете и как гледа на професията ти?


Не, изобщо не ме ревнува, аз имам приятел от половин година вече и той постоянно се шегува с мен на тази тема. Много се радвам, че все още съм с родителите си, защото се чувствам прекалено малка да живея с гадже, има време за всичко. Все пак съм още на 19 години и не смятам, че трябва да се прибягва до такава крачка.

 

-Как гледат от семейството ти на професията ти? Притесняват ли се от тези лоши слухове, които се носят?

Да. По време на конкурса много се притесняваха, защото в жълтите вестници се писаха много неверни неща. Те ми имат ужасно голямо доверие и знаят, че съм добро момиче и не бих направила нещо, от което впоследствие да се срамувам.

- В страната ни „връзките” са обхванали всички сфери, ще е невероятно те да не са навлезли и в модата. Все пак ще се съгласиш, че у нас не винаги най-красивите момичета взимат короната?

Съгласна съм с това мнение, че не винаги най-красивите побеждават. Аз лично мога да дам мнение, че побеждават или връзкарки или такива момичета, които съчетават в себе си качествата, които търси определеното жури.

- Има ли шоубизнес в България? И VIP ли са известните личности у нас?


България сме малка страна и това са ни възможностите да имаме VIP. Ако бяхме Америка, тези звезди, които ние изкарваме, там биха били нищо. Ние сме вече по-малко и от 8 милиона, които естествено, че могат да се направят популярни. Един път като дадат някой по телевизията и казват: „Ето, тази е известна”. Имаме доста грешни випове според мен – такива, каквито участваха във БИГ-Брадър и други подобни предавания. Това не са випове.

- Възможно ли е българка да спечели короната на Мис Свят? Ти мечтаеш ли да постигнеш подобен успех?

Мечтая българка да спечели Мис Свят, но предполагам, че това ще стане някъде много напред във времето, когато България се развие достатъчно, защото на един такъв конкурс всичко е политика. Печелят тези страни, които предложат някаква политическа облага, държави като Литва, Латвия и България нямат място просто там, печелят големите страни. Всичко е политика.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 6311 |08.12.2009 Ханс Алтендорф: Между щатни и нещатни агенти по закон няма разлика в Германия . 34| 7668 |06.12.2009 К. Тренчев: Липсата на кауза и безверие съсипват народа . 81| 19634 |05.12.2009 Проф. Кръстьо Петков: Атакуват Румяна Желева от завист и злоба . 18| 18813 |03.12.2009 Проф. С. Хаджикосев: Богомил Райнов искаше да ме унищожи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads