Реклама / Ads
22| 11604 |16.03.2023 ИНТЕРВЮ

Радослав Бимбалов за Фрог: Радев, Борисов и МФ са солисти в хора на Кремъл

.
Това е класическа пропагандна операция, в която се пуска една фалшива информация от достатъчно високо ниво и тя бива разпространена. Ехото, което може да се получи от нещо толкова скандално, няма как да бъде изчистено. Това отеква в главите на хората и целта е да се създаде усещане за нестабилност, страх. Борисов, Радев и служебното правителство са солисти в един и същи хор, дирижиран от Кремъл. Нека чуем все пак БНБ, които още вчера заявиха, че твърденията на Велкова са не просто некомпетентни, но и опасни.
 

Това заяви в интервю за ФрогНюз рекламистът Радослав Бимбалов. 

 

Повод за коментара му е вчерашната новина, според която държавата ни е изправена пред фалит. Тя бе съобщена от служебната министърка на финансите Росица Велкова, която посочи, че има риск от ликвидна криза и опасност от промяна на курса евро/лева. По-късно от Българската народна банка опровергаха информацията, а днес самата Велкова смекчи тона и заяви, че риск от фалит няма, а освен това няма риск МВФ да дойде до една седмица, за да теглим заем.

 

Ето и цялото интервю:

 

Държавата ще фалира. Това беше посланието, което дойде вчера от Министерството на финансите, но часове по-късно информацията бе опровергана от Българската народна банка. Росица Велкова пък тази сутрин излезе и каза, че няма такава опасност. Вие сте човек, който се занимава с комуникация. Какъв е отпечатъкът от едно такова посление?

 

Това е класическа пропагандна операция, в която се пуска една фалшива информация от достатъчно високо ниво и тя бива разпространена. Ехото, което може да се получи от нещо толкова скандално, няма как да бъде изчистено. Това отеква в главите на хората и целта е да се създаде усещане за нестабилност, страх. Да се внуши колкото се може повече в този момент, че над нас тегне угроза, предизвикана от седемте месеца на единственото управление, което не беше дело на статуквото, което ни управляваше през последните 12 години. 

 

Съгласен ли сте с твърдението, че всъщност служебният кабинет влезе в предизборната кампания и реториката на ГЕРБ? Бойко Борисов от няколко седмици подготвя почвата за нещо такова. 

 

Точно така. Той даже ни предупреди, ако помните - преди няколко дни каза, че ще изчака 1-2 дни и после “ще стане страшно”. Естествено е, че те са в един хор, но той не е на Бойко Борисов. Той е солист в този хор, както и Румен Радев. 

 

А кой е диригентът на този хор? 

 

Диригентът е Кремъл, който в момента се опитва да създава нестабилност в Европа по всякакъв възможен начин. Ние сме в много удобна ситуация за това. По същия начин се играе в Унгария, дори в държави от западния спектър на Европа. Ние просто сме жертва на хибридната война, която се води от десетилетия, много преди да започнат дори кремълските инвазии в Украйна през 2014 г. Това, което се случва в момента, е да се всява страх. 

 

Страхът е основната валута на Кремъл и президентът и служебното правителство изпълняват точно тези поръчения. 

 

Колко опасно е това да идва от държавните институции, които са начело на кораба и как могат хората да се ориентират? Посланието е най-силното нещо и ако то идва от най-висшия държавен ешелон като същевременно си играе с фините страхове на обществото, как може то да се противопостави и на кого може да се довери? 

 

Едва ли мога да дам формулата, но бих посъветвал хората да послушат институциите, които не са политически зависими. Има и такива. Нека чуем все пак БНБ - това е институция, която никога не си позволява да влиза в политически хор. Поне не и така открито. БНБ е първата институция, която още вчера категорично заяви, че това, което направи тази министърка на финансите е не просто некомпетентно, но и опасно. 

Има и нещо друго - това е новина, която би трябвало да разтревожи и Европа и да е водеща тема. Не видяхме сякаш това. 

 

Не е случайно, че тази новина се пуска в момента. Финансовият свят така или иначе се тресе в момента заради това, което се случва в САЩ и отеква към Европа. Моментът не е случайно избран, може би преди седмица нямаше да има този ефект. Всичко се прави с цел и тя дори не е свързана с нашите парламентарни избори. Ние сме просто една пионка в сериозната геополитическа война и ни използват. Много по-силно ни използва руската страна, отколкото би трябвало да е възможно. 

 

интервю на Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 5506 |15.03.2023 Велизар Шаламанов пред Фрог: Руски дрон може да приближи и България. Трябва да сме готови . 5| 6586 |14.03.2023 Юлия Владимирова за Фрог: За съжаление все по-малко се гледа на това какъв продукт се представя нa “Оскарите” . 0| 6640 |14.03.2023 Джаз певицата Кремена Митева за Фрог: Революция и музика. Новаторско преживяване с усещане за нежност и сплотяване . 18| 14873 |09.03.2023 Адв. Екимджиев за Фрог: Арестът на Желев е изпреварваща и прикриваща следите на големи престъпления маневра

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads