Реклама / Ads
54| 17367 |06.04.2011 ИНТЕРВЮ

Кр. Райдовски: Гербаджии крадат милиони зад гърба на Бойко

.
Красимир Райдовски
Премиерските хора играят по сценария на „Опасен чар”
 

интервю на Васил Василев

Красимир Райдовски беше шеф на пресцентъра на Министерския съвет при правителството на Жан Виденов. И до днес твърди, че не се срамува, че е работил за единствения 100% кабинет на БСП.


- Г-н Райдовски, съгласен ли сте със социалистите, че българинът никога не е бил по-беден, откакто управлява ГЕРБ?

- Има статистически данни, които могат да покажат, но не съм запознат с тях. Нека Станишев, Борисов, Костов и всеки, който се интересува от цифри, да ги намери и да си прави анализи. Факт е, че въпреки моите леви политически убеждения, по времето на Иван Костов с пенсията си можех да си купя много повече неща, отколкото днес. Това е един от индикаторите, че България се проваля въпреки твърденията на привидно отговорните фактори, че излизаме от кризата. Последният безотговорен ход, който направи това правителството, беше решението страната ни да се намеси в либийския конфликт с параходчето „Дръзки”. Поне аз не мога да дефинирам каква е точно нашата кауза. Аню Ангелов бе категоричен, че няма да има жертви от редиците на българската армия.

По същия начин обаче заблуждаваха войниците ни, които по собствено желание заминаха в Афганистан и Ирак. Всички тези миражи бяха разбити от ковчезите на нашите момчета, които започнаха да летят от бойното поле. В този момент страната ни можеше да изчака да преминат събитията в Либия и да участва в мисията с полева болница. Това е един от най-точните примери, който показва колко бедна е България. Тези млади хора, които със сигурност знаят, че залагат живота си, отивайки на война в Либия, са стигнали дъното. Недоимъкът ги е принудил да играят на руска рулетка и да подлагат на риск дори семействата си, само и само да изкарат повече пари.

- Кой тогава има полза от тази война?

- Със сигурност българският народ няма полза, защото отново се харчат пари на вятъра. НАТО също няма кой знае каква нужда от българските войници, които пътуват към Кадафи със счупения параход. Полза единствено имат няколко души от българското правителство, които са свикнали да имаме по-голям брат и постоянно да му целуваме задника. В случая това са САЩ и НАТО. Навремето, когато целувахме задника на СССР, получавахме много. Тогава и двете страни изживяваха оргазъм, а сега частичното удоволствие е само за братята американци. Когато НАТО ни гледа, не ни вижда. Ние влязохме в този военен пакт като неканен гост. Алиансът щеше да има по-голяма полза от нас, ако ни беше поканил за съюзник в южното крило на НАТО по времето на социализма.

- Непрекъснато обаче се говори, че някакви групи от хора пречат тайно на това правителство да изкара държавата от тежкото положение, в което се намира?

- На Бойко Борисов му пречи ГЕРБ. Този Министерски съвет и целият парламент са най-некомпетентните в цялата 20-годишна история на прехода. Може би другарите от БСП ще ми се обидят, но аз знам как парламентаристите им влизаха в Народното събрание. Лидерите на партията набутаха хора с големи финансови възможности, зад които стоят лица от бизнеса. Сега Бойко Борисов направи същото. Още от първия ден в този парламент Искра Фидосова и Емил Димитров започнаха да си правят законодателни промени, от които ще имат лична полза. Лошото е, че БСП не прави нищо. Тази партия трябва да се забрани. След прехода по много лош начин БКП се преля в БСП. Трябваше да се налеят нови основи. Партията вече е тотално прогнила отвътре. Тя не може да обслужва социалните нужди на народа, тъй като в нея са заседнали няколко оядени и несменяеми крадци.

- Познавате задкулисията от времето на премиера Жан Виденов, Бойко Борисов наясно ли е за всички трикове, които се правят в парламента?

- Аз съм играл в този театър и съм виждал лично как на най-различни нива лъжат министър-председателя. Членове на правителството и депутати, които са поели ангажимент към клиентите си, изкривяват информацията към премиера. В момента и Бойко Борисов е в същото положение. Зад гърба му подчинените на Генерала отклоняват паричните потоци, които идват от държавния бюджет и от ЕС към определени хора. Ситуацията много ми напомня на филма „Опасен чар”. Гербаджиите ходят като героя на Тодор Колев и само казват на обикновените хора „Това е заповед на Бойко”. Някой ще се осмели да се обади на Борисов и да го попита лично? Дори и да посмее, няма да бъде допуснат от щита, който рекетьорите в ГЕРБ са направили пред лидера си. В Министерския съвет вероятно също „мишките танцуват, когато го няма котаракът”, но съм склонен да вярвам, че там може и да разиграват цирк. Може би всички тези публични скандали са предварително написани зад кулисите на водевила „Доброто и лошото ченге”. Разбира се, ние не можем да знаем със сигурност какво се случва. Може пък Дянков и Цветанов да са искрени и да се борят за доброто на народа.

- Защо Борисов не се намеси в спора им и не избере кого от двамата да остави като вицепремиер?


- Защото в ГЕРБ има страшен кадрови недоимък. Самата партия беше създадена от хора, които не разбират нищо от политика. Активистите на ГЕРБ са хора, които се надяват да си потопят човките в кацата в меда. Предполагам, че има и много честни гербери, но те ще изгорят покрай мошениците в парламента, които се намърдаха, за да творят лобистки закони.

- Възможно ли е да се готви преврат в ГЕРБ, а премиерът да бъде притиснат да се кандидатира за президент?

- В България всичко е възможно, но този сценарий на този етап не мисля, че е написан. Министрите на Бойко Борисов дори
сами със себе си в тоалетната не биха допуснали дори да им мине през главата, че могат да правят антибойковистки комплот. И да си помисли някой да тръгне срещу Борисов, след секунда си представя как е разпънат на кръст. Само че след този кръст лицето Х знае, че няма да има съдбата на Христос.

- Виждате ли ръката на Държавна сигурност да стои зад или над Бойко Борисов?


- Не, такава ръка няма по простата причина, че самата ДС не съществува. Правителството на Борисов няма нищо общо с тази структура. В момента тя нито му помага, нито му пречи. Държавна сигурност все още се размахва като плашило от няколко демагози. Проблемът им е, че все по-малко хора се хващат на номера им и постепенно започнаха да изобретяват други начини, за да плашат народа. Вече на мода дойдоха папките, флашките и т.н. За съжаление през прехода имаше много скрити агенти на ДС, но ако ви кажа имената, ще ми се разкаже играта. В списъците на посланиците, които са били агенти, липсват много имена, за които съм сигурен, че са работили за ДС.

- Защо полицията и прокуратурата не могат да се справят с престъпността по високите етажи, а съдебната реформа все куца?

- Защото са неподготвени. Полицията не може да събира качествени доказателства, а прокурорите правят чудеса срещу някой друг лев. Всичко е бошлаф. Хората, които са ремонтирали скъпите сгради на Масларова в Стара Загора, все още са сред първенците по спечелени проекти, въпреки че на власт са ГЕРБ.

- Съгласен ли сте с Яне Янев, че Валентин Златев, макар и в сянка, е истинският премиер в България?

- Г-н Янев може би казва това, изхождайки от факта, че Златев ходи в Москва, за да преговаря за цените на петрола. Валентин Златев е руски служител и е длъжен да присъства на подобни разговори като шеф на „Лукойл”. Яне каза тази глупост заради личните си отношения с премиера. По-скоро за мен Иван Костов прави голяма грешка, че говори против Русия и "Лукойл". Именно продаде Лукойл на руснаците. Костов в момента говори с антикомунистически лозунги, а един от най-големите дарители във фондацията на съпругата му беше шефът на „Главболгарстрой” Симеон Пешов. Той дълги години бе секретар на БКП в градския комитет, който отговаряше за строителството.

- Ще успеят ли Костов и Борисов да заровят томахавките и да влязат в коалиция за предстоящите местни и президентски избори?

- Иван Костов отдавна с действията си иска да покаже на Бойко Борисов, че е единственият балансьор, което не е така. Мисля, че едва ли ГЕРБ ще си стисне ръката със Синята коалиция, за която не се знае дали ще влезе в следващия парламент. Сините си правят срещите в телефонна кабина. Поведението на Костов дразни не само Борисов, но и целия парламент. Командира постоянно критикуваше бившия шеф на ДАНС Цветлин Йовчев. В момента, в който той напусна агенцията, започна да го защитава.

- Очертават ли се вече коалициите за предстоящия вот?

- Коалициите на тези избори не са важни. Сега в централите се събират и се изчисляват парите от даренията на фирмите. Това ще бъдат може би най-скъпите избори в историята на България. Всички, без изключение, ще развържат кесиите и ще се състезават не с идеи, а с купените гласове от ромски гета.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 95| 12825 |18.02.2011 Б. Димитров: Елитът на БСП са ренегати, продадоха идеите за милиони . 23| 17613 |11.04.2010 К. Райдовски: Луканов е конструкторът на банковия грабеж . 6| 13231 |12.03.2010 М. Мусорлиева: Медиация пести милиони от съдебни процеси . 14| 24385 |28.07.2009 Кольо Парамов: БСП съсипа финансовия контрол, за да крадат червените барони

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads