Реклама / Ads
7| 16268 |26.06.2019 ИНТЕРВЮ

Собственикът на ”Телетол”: Известен човек упражнява натиск върху АПИ и МРРБ

.
Мартин Димитров
Конкретен човек упражнява натиск върху АПИ, знаем кой е. Известен е. Това каза Мартин Димитров* - собственик на фирма „Телетол“. Той и колегите му разкриха как са били лъгани, за да може договорът им за доставка на тол-услуги да бъде прекратен. Ето какво още разказа той пред Фрог:
 

 Г-н Димитров, разказахте как от АПИ са прекратили договора ви за доставчик на тол-услуги, като допуснахте, че АПИ и МРРБ се контролират от външни хора. Какво очаквате да се случи сега, след разкритията ви?

Ние също се питаме какво следва оттук нататък, защото според нас, държавната институция стигна до крайност да бави един процес. Тя стигна и до категоричен ход да предприема и незаконни действия. Законът е ясен, ако има злоупотреба с власт, прокуратурата е на ход. Държавата има административен съд и той трябва да реши дали да се отмени решението за прекратяване на договора с нас. Ние искаме да сезираме и премиера Бойко Борисов, защото считаме, че проблемът е по-голям и той е свързан с институцията. Убедени сме, че тя няма контрол върху самата себе си. Министерството на регионалното развитие изглежда изгубено. И то не е наясно, според нас, кой го управлява.






На пресконференцията споменахте, че са ви предупредели, че нещата няма да ви станат, защото никой не стои зад вас. Така ли ви казаха наистина?
По-скоро ни казаха, че „хора решават“. Излиза, че някой друг управлява тази агенция.

 

Имате ли догадки кой е този човек?

Разследваме кой е. Имаме информация за него. Искаме да я кажем но с факти, за да не изглеждаме голословни. Попитали сме председателят на УС на АПИ има ли такова лице и то осъществява ли натиск. Нашето тълкувание е, че има такова лице в Агенцията и то е много влиятелно. Не изглежда ведомството да има суверенитет. Агенцията не управлява самата себе си.

 

Поне ни подскажете дали този човек е обществено известен?

Да, особено преди години.

 

Не е тайна, че определени жълти сайтове пишат срещу хора от компанията ви. Смятате ли, че тази атака е свързана с институционалната?
Има сайтове, които се опитват да изкарат жълта информация. Но истината е, че за нас няма какво толкова да изкарат. Ние сме млади хора, върнали сме се от чужбина.


 Вие откъде дойдохте?

Аз съм живял и учил в Англия. Там се запознах с Лили /Лиляна Деянова/. Заедно решихме да се върнем преди няколко години и да правим софтуерни продукти.


Знаете ли, че политиците призовават младите хора да се връщат от чужбина?

Ако някой политик казва подобно нещо, е редно самият той да покаже, че има готовност за това. Ние виждаме, че самите институции не са готови. Те са притиснати от интереси и конкретни хора, за да правят неща, които не са законни. Ние го виждаме това нещо, но с тази разлика , че решихме да не стоим в сянка, за да се разбираме с някой на тъмно. В крайна сметка сме решили, че ще вървим напред.






Докъде сте готови да стигнете?

Няма да спрем. Ще продължим да опитваме с мерките, които ни дава закона.

 

 

*Мартин Димитров е обявен от "Форбс"- България за един от най-успешните млади хора под 30 години у нас.

 

Интервю на Катя Илиева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 16279 |25.06.2019 Румяна Ченалова: Липсата на виновни в „Апартаментгейт” е подигравка с обществото . 9| 14457 |20.06.2019 Октай: Доган ще изкара Пеевски жертва . 7| 8436 |18.06.2019 Георги Георгиев: Ударите срещу нас ще ескалират, репресиите ще продължат . 15| 40135 |13.06.2019 Асен Йорданов: Случващото се срещу мен е мракобесие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads