Реклама / Ads
5| 12074 |02.11.2017 ИНТЕРВЮ

Светозар Филипов: Учебниците по вероизповедание за VI клас ”учат” децата на тероризъм

.
Светозар Филипов
Не може Лютфи Местан да ми иска признаване на турско малцинство. Къде живееш ти бе, ахмак безподобен. Като искаш да си турчин, заминавай в Турция, заяви в интервю за Фрог нюз наследникът на Антим I Светозар Филипов.
 

- Учебниците по вероизповедание за VI клас скандализират общественото мнение. Не трябва ли да се забранят?

 

- Те внушават, че жената стои по-долу от мъжа и индиректно карат децата да се интерeсуват от джихат. Категорично такива текстове нямат място в учебниците и дори те трябват да бъдат забранени. Не мога да разбера защо все още бавят закона за Вероизповеданията. Направиха и смесена комисия с Министерство на Образованието, а резултатите.....плачевни.

 

Самото отделяне на място в учебниците е тревожно. За мен това не е урок по вероизповедание, а е "събуждане" в Душите на определени деца, по въпросите за иноверство, което е една от първите стъпки за разделение, а след това и за джихадизъм.

 

Не може Лютфи Местан да ми иска признаване на турско малцинство. Къде живееш ти бе, ахмак безподобен. Като искаш да си турчин, заминавай в Турция.

 

- Днес Димитър Байрактаров обяви, че Валери Симеонов се е срещал с тетористични организации и Азербайджан му е завел дело за това.

 

- За едни пари са готови и с Мохамед да се срещнат.

 

- Неследник сте на екзарх Антим I. В Деня на будителите в парламента се разменяха думи като „идиоти”, „еничари”. Народните представители на път ли са да затрият Деня на будителя?

 

- Те се подиграват. Обърнаха Омарчевски в гроба. Липсата на отпор на всичките им извращения е в основата на наглото им поведение.

 

Не че историята не се повтаря, но тези хора освен, че са лъже-патриоти, са и ужасно непоносими майцепродавци. Христо Ботев го е написал много точно: "Тежко, брате, се живее между глупци неразбрани; душата ми в огън тлее, сърцето ми в люти рани. Отечество мило любя, неговият завет пазя; но себе си, брате, губя, тия глупци като мразя."

 

Майцепродавци и изедници, случили на търпелив народ.

 

- Имате отношение и към армията. Управляващите се хвалят, че в Бюджет 2018 има пари за нея. Те за какво ще стигнат?

 

- За ПР акции, евентуално. Страх ги тресе, че по време на Европредседателството, полицаите могат да им "спретнат" нещо, та им трябва вариант "Б".

 

Интервю на Даниела Николова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 18486 |12.09.2017 Васил Филипов: С газовия Хъб ”Балкан” премиерът Борисов отново налага хегемонията на Газпром в Югоизточна Европа . 5| 19104 |06.04.2017 Васил Филипов: Властта е нагла с истерията за цената на газа . 2| 32908 |08.08.2016 Васил Филипов: Газовите ПАТОЦИ са блъф и корупционни проекти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads