Реклама / Ads
5| 17617 |07.10.2016 ИНТЕРВЮ

В. Вълков: С Янчо Таков си говорим за секс, като гледаме кандидат-президентите

.
Виктор Вълков
Гледам на политиката отдалече. Не ме вълнува. Имам добри приятели, с които се стремим да следим футболните мачове. С Янчо Таков като гледаме кои са кандидат-президентите и започваме да си говорим за секс. Това каза в характерния си шеговит тон бившият вицепремиер и министър на външните работи Виктор Вълков пред Фрог нюз . Ето какво още обясни той:
 

- Г-н Вълков, проследихте  ли  надпреварата за генерален секретар на ООН  и участието на Ирина Бокова и Кристалина  Георгиева в нея?

 - Не, не ги следя и  не се вълнувам особено от това . Чудя се това ли му е проблема  на българския народ, та се занимава с тези две чаровни дами?

 

-   Участието им обаче раздели нацията.

-  Ако само това ни разделяше, щяхме да сме добре. А и какво друго могат да направят жените, освен да ни разделят?!

 

-  Вълнувате ли се от престоящите президентски избори? Имате ли си фаворит?

 -  Тях ги следя, но отдалече. 

 

- Защо сте се дистанцирали?

- Въпрос на интереси. Сега започна футболното първенство, има много мачове. Знам, че ако се интересувам от изборите, нито ще загубя, нито пък ще спечеля.

 

- Какво отвращава хората от политиката?

 - След като няма какво да ги привлече, се случва обратният процес. Аз също не се интересувам от политика, защото ми е скучно. Изреждат се едни хора, които от високи трибуни говорят глупости. Извинявам се, ако засягам някой. Като ме питат защо не давам изявления  и интервюта отговорът ми е, че не искам да се виждам в една редица с хора, които говорят небивалици. Това е.

 

- Би трябвало да се променяме, след като сме част от Европа, от света?

 - Това , че се присъединяваме  към света, създава големи  проблеми за света. В момента беседваме с Янчо Таков, но с него главно си говорим за секс.

 

-  Защо точно на тази тема?

- Как няма да си говорим за това, я се огледайте около кандидатите за президент. Нямам предвид Радо  Шишарката. Мисля, че е ясно за кого говоря.

 

- Не, не е ясно, кажете вие. Вярно е, че има няколко жени кандидатки да влязат в „Дондуков ” 2.

 - Цецка Цачева ми е комшийка, в съседни блокове живеем. Не се виждаме много,  но нали не съществуват организациите на Отечествения форнт , коит  ни събираха по квартални причини. А можехме да сме в една организация.

 

- Преди дни тя заяви, че е готова  да бъде главнокомандуващ . Вие виждате ли я в тази роля?

 - Далече съм от военната  администрация, тъй като военното ми образование  се изчерпва с т. нар. „Катедра 22”, където се следваше и два пъти по три месеца се ходеше  казарма. Трудно ми е да видя някого като  президент. Бях близо до една такава длъжност навремето. След това положих големи усилия да се измъкна оттам и успях.

 

- Преди повече от година  хората излязоха на улицата, за да протестират срещу назначаването на Делян Пеевски  за шеф на ДАНС .  Защо недоволството им се изпари?

 -  Никога не съм  бил част от тези протестъри , не знам кой ги нарече така, Христо Стоичков или Бойко Борисов. Никога не съм бил протестиращ. Осъзнал съм, че нямам полза от това. Всеки човек все пак има право да излага по подходящ начин своите виждания по въпросите.

 

- Вие как го правите?

- Защо трябва  да негодувам?! С кой да се примиря. Участниците на протестите идваха с бебета, с кучета на каишки. Моите кучета не съм ги водил на протестите.

 

- Предполагам, че гласувайки, ще дадете своята оценка?

- Няма да гласувам. Вече го заявих.

 

- Но гласуването вече е задължително.

 - Ако е поносима глобата, ще я платя.

 

 -  Глобя няма, но може да ви изключат от избирателните  списъци.

 -  Като се има предвид възрастта ми, е под въпрос дали изобщо  ще участвам на други президентски  избори. Това да си политик е като да имаш шофьорска книжка.

 

- Има ли все пак  политик, на който симпатизирате?

-  Виждам няколко млади, пробивни хора.

 

-В ляво, дясно или център?

 - В България е трудно да се определи  къде е границата между лявото и дясното. Кой изобщо би могъл  може да каже къде е тя?!

 

 

интервю на Катя Илиева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 7032 |18.04.2024 Мартин Димитров за ФрогНюз: Стратегията на ГЕРБ е комисията за "Турски поток" да не заседава . 10| 6577 |18.04.2024 Проф. Оливер Андонов за ФрогНюз: Силни проруски струи в отношенията между България и Македония. Лекарството е Европейският съюз . 3| 3211 |17.04.2024 Тетяна Станева за ФрогНюз: Никога пропагандата не върви просто така, винаги след нея идват танкове . 11| 8259 |17.04.2024 Георги Готев за ФрогНюз: Борисов си вкара автогол с Митов. Волгин няма да се чувства много комфортно в ЕП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads