Реклама / Ads
0| 2881 |12.11.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ноември 2021

Д-р Александър Симидчиев и “Човекът-паяк” с полет над Рила в подкрепа на купуването на медицински хеликоптери

.
Д-р Александър Симидчиев заедно с Иван Кристоф, известен като “Човекът-паяк”, облетяха Рила над вр. Мусала и Седемте езера с кауза да се организира хеликоптерна спешна медицинска помощ в България. Страната ни е единствената в Европейския съюз, в която няма медицински хеликоптер.
 

“Нека хеликоптерна спешна медицинска помощ не остава само едно дълговечно обещание. Ние сме на първо място по сърдечно-съдова смърт, на водещо място по инсулти и на последно място по трансплантации в Европа. HEMS спасява живот”, заяви след обиколката д-р Александър Симидчиев, кото е кандидат за депутат от “Демократична България” в 25 МИР в София.

 

Д-р Симидчиев допълни, че е предложил на сина си да съдейства за създаването на виртуална компютърна симулационна игра за обучение на лекари, парамедици, пилоти и друг персонал, ангажиран в спасителните акции.

 

“В екипа се включи и внукът ми. Той, както и всички деца на България, ни мотивират да настояваме страната ни да не бъде непрекъснато цивилизационно дисквалифицирана”, заяви Симидчиев.

 

По време на управлението на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че се планира закупуването на два хеликоптера. Двете военни машини, с които все още разполага България, не са подходящи за извършване на медицински превози и достигане до трудно достъпни места.

 

“Всеки български гражданин в спешна нужда ще има право да получи достъпна въздушна медицинска помощ. Това право не може да се политизира, или отлага. Ние с Иван Кристоф напомняме, че заявените намерения, трябва да се превърнат възможно най-скоро в практически действия”, довърши Симидчиев.

 

Видео с идеите на д-р Симидчиев по темата можете да видите тук:




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2692 |08.11.2021 Александър Симов, БСП: Държавата да покрие първите 200 киловатчаса на домакинствата в нужда . 10| 4197 |02.11.2021 Д-р Александър Симидчиев: Колкото по-късно става, толкова по-строги трябва да бъдат мерките . 1| 3176 |31.10.2021 Александър Симидчиев: Когато сме разделени като общност, генерираме вълна след вълна на пандемията . 1| 2815 |27.10.2021 Д -р Александър Кобаков: Трябват повече лекари, които да работят с тежките случаи на COVID-19

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads