Реклама / Ads
0| 3043 |31.10.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ноември 2021

Корнелия Нинова: Искането за импийчмънт на Радев нито е логично, нито съдържателно

.
Корнелия Нинова
„Когато интересите на хората са засегнати от грешните решения на служебния министър на здравеопазването, е абсолютно принципно и логично да ги защитим. За 24 часа хвърлиха цялата държава в хаос”, коментира лидерът на левицата.
 

„Искането за импийчмънт на президента Румен Радев нито е логично, нито съдържателно. Ще бъде употребено в предизборната борба. Не намираме нито политическа, нито юридическа логика в това искане”, заяви в предаването „На фокус” по Нова тв лидерът на БСП Корнелия Нинова.

 

Относно казуса с двойното гражданство на Кирил Петков, Нинова посочи, че ще се придържа към решението на Конституционния съд. Според нея то е защитило държавността.

 

"Един съвет, ако Кирил Петков приеме, виждам накъде тръгват нещата. Използва личния си казус в предизборната борба, като слага разделителна линия между българите в чужбина и тези у нас. Това не е правилен подход", коментира председателят на БСП.

 

Лидерът на столетницата посочи, че е „за” доброволното ваксиниране, но е „против” то да бъде задължително и призова хората да се имунизират. Самата тя е преминала през болестта два пъти и има много антитела. Лекари са я посъветвали да не си поставя от препаратите поради тази причина. БСП беше една от партиите, които атакуваха здравния министър д-р Стойчо Кацаров, който е назначен от президента. Според Нинова обаче партията не напада Румен Радев.

 

„Ние сме партия, която представлява хора. Когато техните интереси са засегнати от грешните решения на служебния министър на здравеопазването, смятаме, че е абсолютно принципно и логично да ги защитим. Той не е излъчен от БСП. Смятаме, че мерките, които предприе, бяха грешни. За 24 часа хвърлиха цялата държава в хаос. Родители на децата, които не знаят дали те ще ходят на училище или не, лекари, които чакат да бъдат тествани и пациенти, останали без помощ. Абсолютно логично е да застанем на страната на засегнатите хора. Не смятаме, че това е кадрова грешка на Радев, но нашата позиция е принципна”, обяви Нинова и припомни, че от партията са критикували и други министри от служебния кабинет.

 

Според нея Янаки Стоилов има качествата, за да бе конституционен съдия. Тя припомни, че той е един от народните представители, написали Конституцията, и според нея той ще я пази.

 

Лидерът на БСП подчерта, че партията е от противниците на Инстанбулската конвенция и на социалния пол, но счита, че нападението над активисти от ЛГБТИ обществото е неприемливо и недопустимо.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2947 |30.10.2021 Нинова: Всички решения на кризите днес са в работещ парламент, мнозинство и правител . 0| 2747 |29.10.2021 Корнелия Нинова във Варна: Искаме намаляване на ДДС за електричество и храни от 20 на 9% . 0| 2828 |29.10.2021 Нинова: Железнизи, пристанища и летища не трябва да се отдават на концесии. Те са елемент от националната сигурност . 0| 2961 |27.10.2021 Корнелия Нинова: Работим така, че никой да не бъде оставен сам в кризата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads