Реклама / Ads
0| 2960 |27.10.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ноември 2021

Корнелия Нинова: Работим така, че никой да не бъде оставен сам в кризата

.
“Работим така, че никой да не бъде оставен сам в кризата. Вие като национално представителни организации, защитавате близо 100 000 души с различни увреждания, много от които деца. В тези тежки кризи, които ни връхлетяха- здравна, икономическа, социална, високи цени на ток, парно, храни всяко българско семейство има тревоги и трябва да бъде подпомогнато. Но най-много грижи трябва да отделим на слабите, уязвимите, хората с увреждания, които не могат да се справят сами.
 

Здравното министерство трябва да направи  информационна кампания специално за хора с увреждания, чието здравословно състояние не позволява ваксина и да се гарантират вашите права, да се укрепи ролята  и да се разшири възможността за  личните асистенти. Всички решения, които ви касаят, да се взимат след диалог с вас и да се отчитат предложенията ви. Ние като социална и отговорна партия винаги сме се застъпвали за уязвимите групи и ще продължим да бъдем ваш защитник и съюзни.”


Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова на среща с Национално представителните организации на и за хората с увреждане, по тяхна покана. От „БСП за България” взеха участие още Георги Гьоков, Георги Свиленски, Благовест Кирилов и Даниела Георгиева.

 

„Много бе важно да се срещнем с Вас като една социално отговорна партия. В наше лице винаги ще имате партньор,” обърна се от своя страна председателят на Асоциацията на родители на деца с епилепсия и заместник-председател на Националния съвет на хората с увреждания Веска Събева.

 

"Радвам се, че сме домакини на тази среща. И преди сме правили срещи с ръководството на БСП и винаги сме получави положително отношение по въпроси, които сме поставяли”, каза Божидар Станчев, председател на Националния съюз на трудово-производителните кооперации и домакин на срещата.


Сред участниците в срещата бяха още представители на Съюза на инвалидите в България, Съюза на слепите в България, Националния алианс за социална отговорност, Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите в РБългария, Национална потребителна кооперация на слепите в България, Националния алианс за социална отговорност, Център за психологически изследвания, Национална организация "Малки български хора", Българска асоциация за рекрация, интеграция и спорт.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3226 |26.10.2021 Нинова: Поздравявам Конституционния съд за решението, че полът има само биологичен смисъл . 0| 3072 |25.10.2021 Корнелия Нинова: Парламентарните избори са много по-важни от президентските . 0| 2908 |21.10.2021 Нинова: Правителството незабавно да спре износа на дърва за огрев, за да се намали цената им . 4| 2931 |19.10.2021 Корнелия Нинова към българските граждани: Имаме конкретен и ясен план за разумни и възможни решения в първите най-критични 100 дни на управлението

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads