Реклама / Ads
8| 3863 |25.10.2021 ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ноември 2021

Манолова: Държавата да махне данъците върху тока и да поеме на 100 % увеличението на сметките

.
Мая Манолова във Видин
Само за два почивни дни 56 души подписаха жалбата срещу заповедта за „зеления сертификат”, заяви Манолова във Видин. Единият от начините цената на тока да бъде по-поносима е да бъдат махнати данъците, в това число и ДДС, върху тока, за да се спасят фирмите и домакинствата. Ще отстояваме докрай в следващия парламент държавата да поеме на 100 % увеличението на цените на тока, водата, парното и природния газ.
 

Единствено България не е подкрепила бизнеса, домакинствата, болниците, училищата и детските градини за скъпия ток. Това заяви председателят на коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова пред медиите във Видин, където днес се срещна с граждани.


Служебното правителство да предприеме незабавни мерки, за да успокои хората и бизнеса, че ще има адекватна и справедлива подкрепа за три пъти по-скъпия ток. Природният газ вече е с пет пъти по-скъп, с 60 % по-скъпа ще бъде водата, токът за домакинствата ще се повиши с между 30 и 50 %, парното ще доближи 100 % увеличение. Това изисква подкрепа от българското правителство, добави тя.


Ние сме най-социалната формация и нашата програма за повишаване на доходите на българските граждани обхваща всички групи – работещите хора, пенсионерите, младите семейства, самотните родители. Крайно време е да спрем да сме държавата на работещите бедни, категорична бе Манолова.


Ще настояваме в следващия бюджет да бъдат заложени средства за преизчисляване на всички пенсии на база осигурителен доход от 2020 г. и добавката от 120 лв. към пенсиите да се дава и през 2022 г. За младите семейства предлагаме 2000 лв., 3000 лв. и 4000 лв. еднократна помощ за раждане на първо, второ и трето дете и по 10 000 лв. за второ и трето дете на работещи родители, които са се осигурявали в последните две години, обясни тя.


Нашата група е с биткаджии, които могат и имат смелост да се изправят срещу грабежа и корупцията. Няма да позволим ГЕРБ и ДПС да се върнат във властта, каза Манолова.


Днес внесохме жалба с 56 подписа срещу заповедта, която въвежда „зеления сертификат". Подписите бяха събрани само за два почивни дни. Тази заповед е дискриминационна, защото хора, които са преболедували и имат антитела, но не са в регистъра, няма да получат сертификат, допълни тя.


Пътят Видин-Ботевград може да бъде изграден приоритетно и без да бъдат откраднати половината пари за него. Ако се намали корупцията и се пресече до дъното, ще има пари и за детски надбавки, и за преизчисляване на пенсиите, и за безплатни детски градини и ясли. „Да" на пътя Ботевград-Видин, „не" на корупцията, която ГЕРБ въведоха в пътното строителство, заяви Манолова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3094 |23.10.2021 Манолова: Да се извадят търговците на ток, спечелили милиони, докато фирми фалират . 1| 2857 |23.10.2021 Манолова: В следващия парламент ще предложим отпадане на ДДС върху тока, както призова и ЕК . 1| 3039 |22.10.2021 Мая Манолова: Мярката от 110 лв. на мегаватчас за тока на бизнеса няма да го подкрепи изцяло . 0| 3065 |22.10.2021 Крум Зарков към бизнеса в Русе: Връщането на вярата в държавата е възможно и постижимо!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads